misiek^wro, jeśli to nie jest z twojej winy tylko jesteś poszkodowany PZU ma zrobić pełną restytucje mienia czyli auto ma być doprowadzone do stanu z przed wypadku i jeśli będzie robione w ASO to ma być na częściach oryginalnych więc walcz o swoje jak nie będą chcieli to do sądu z nimi a w sądzie jeszcze dodatkowo za stracony czas a jak bezgotówkowo to jak dasz do ASO to oni sobie załatwią bezgotówkowo
[O1] Pierdut ... i po wypadku. Ktos cos doradzic moze????
Zwiń
X
-
Mirosław Brożyń, a nie mówiłem :diabelski_usmiech-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
witaj,
myślę, że Cię to nie pocieszy mój ojciec sądzi się z PZU już 1 rok o zwrot kaski. Jak wystąpił o ponowne rozpatrzenie sprawy, wywołane zbyt niską kwotą wypłaty to oni stwierdzili, że wypadek był sfingowany i nie chcą wypłacić kaski.
Oczywiście upieraj się przy swoim.Oni w ubezpieczalniach mają zasady takie, że ile ktoś urwie klientowi to potem cała placówka z tego ma premie niech przerobią 20 w miesiącu każdego na 3tysia to jużwychodzi niezła kwota.
trzymam za Ciebie kciuki.
1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
-
misiek^wro, Jeśli chodzi o wpłatę rekompensaty za utratę na wartości to napewno jest coś takiego bo ja po naprawie pisałem o wypłatę i po wielkim zdziwieniu zakładu ubezpieczeń wypłacili.Fakt że nie była to jakaś mega kasa ale ponad tysia dostałem.Walcz bo ci się należy.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
djczas, no bylo serwisowane, wszystkie wpisy sa w ksiazeczce :?
[ Dodano: Sro 12 Wrz, 07 09:33 ]
konos513, www.wypadki.org.pl
Mi znajomy polecil postraszyc ich Europejskim Centrum Odszkodowan .... powiedzial ze dziala jak plachta na byka ... :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wro
Mi znajomy polecil postraszyc ich Europejskim Centrum Odszkodowan .... powiedzial ze dziala jak plachta na byka ... :twisted:1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
-
Miskiek: to jest dokładnie ta sama sytuacja co umnie, opisywałem Ci to wcześniej. facet z PZU kazał napisać podanie o to, że nie zgadzam sie na zamienniki i ma być załatwione pozytywnie (tak zapewniał); z tym , że u mnie było to post factum, bo po naprawie i późniejszym wezwaniu ASO do zapłacenia różnicy (PZU zapłaciło ASO za robotę jakby stosowało zamienniki, a oni wsadzili ori).
zjedz ich, Twoje żądania są zasadne.
Komentarz
-
-
djczas, heh szkoda ze nie jest tak jak mowisz, bo dzis uparcie naczelnik stal przy tym, zeby byly zamienniki, ktore bedzie mozna zareklamowac, jesli nie beda pasowaly ...
Ja raczej nie bede szedl na takie ryzyko i zglosze sprawe do sadu.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, a czy pan naczelnik weźmie na siebie odpowiedzialność jak za rok czy dwa na tych cudownych i tak wyśmienitych zamiennikach gdzieś z ChRL wyjdą ci paskudne burchle i zaczną korodować?Kto wtedy będzie musiał to zrobić bo w serwisie automatycznie tracisz na te elementy gwarancję na perforację.Wal bezgotówkowo w serwisie i niech oni się gryzą bo po naszych sądach to możesz parę lat łazić i możesz nic nie wygrać.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
sosna1, no ale serwis powiedzial, ze oni tak nie moga, dac ori, jak pzu zwraca tylko za zamienniki.
Powiedzieli mi ze robia dwie opcje.
Po pierwsze mam przeniesc auto od tego prwyaciarza do ASO Skoda, ul. Horbaczewskiego - centrum TMT. Sa nowi, to im zaufam, bo na Gallu sie przejechalem, a na Grunwaldzki mam daleko.
Oni wysla do PZU informacje, o tym ze nie daja gwarancji na perforacje, bo o tym wlasnie piszesz. Wtedy PZU wysyla zgode, na uzycie czesci oryginalnych.
Tak to dziala "w zasadzie" jak to pan okreslil, sprawnie.
Mam nadzieje, ze i u mnie bedzie funkcjonowac jak nalezy. Nic to, przestalem kombinowac z jakimis "ekstra dodatkami", po prostu chce auto sprzed stanu wypadku i tyle.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, Pewnie zaraz ktoś mnie opieprzy za robienie OT ale właśnie skończyłem rozmowę z kolegą który jest likwidatorem szkód w PZU i nazwał te teraźniejsze postępowania z poszkodowanymi jako zwykłe k****wo ale wiem tyle że jak chcesz sam naprawiać to nie licz na wycenę w/g.oryginałów tylko w/g zamienników(podobno jakaś nowa ustawa)a jeśli bezgotówkowo to musisz napisać pismo typu ble ble ble i opisać że samochód jest serwisowany był bezwypadkowy i ty żądasz naprawy na oryginałach(pamiętaj żeby używać słowa"żądam"a nie"proszę") bo stracisz gwarancję itd. a serwis musi ci zrobić swój kosztorys i trzeba go przedstawić w zakładzie likwidującym szkodę i w 95% to wyrażają zgodę no i co najgorsze jak się nie zgodzą to postrasz ich sądem(podobno trochę pomaga,bo wbrew pozorom sądów się boją)a jak i to nie pomoże to niestety zakładaj im sprawę.Tyle mogę pomóc.Powodzenia.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
sosna1, spoko, likwidator szkod z ASO TMT juz mi to wlasnie poradzil. Jutro Aso Skody "przejmuje" sprawe, zaplace im za ta lawete kolo 80 zl i dalej sie nie bede cyckal. Bedzie wystosowane pismo od ASO, i podobne ode mnie, wg Twoich wytycznych.
Nie jest to OT, bo trzeba zrobic swego rodzaju poradnik dla poszkodowanych w kolizach. Niech ten topic temu sluzy. Jak juz mam byc pionierem, to juz niech to ma jakies plusy dla nas wszystkich.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, Wiem dokladnie co czujesz i wiem jak bardzo mobilizuje to forum do dzialania by nie dac sie specom ktorzy wykorzystuja to na co dzien . Nie dawno ja mialem nieprzespane noce po naprawie w lubelskiej blacharni. Pisz i walcz o swoje. Nie podpisuj w ciemno i zapewnien zadaj na pismie.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
bubuDE, no wlasnie bylem na pogotowiu, bo jednak dalej mnie kark boli od niedzieli ... do tego mam zawroty glowy, nie jest fajnie.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bubuDEPisz i walcz o swoje. Nie podpisuj w ciemno i zapewnien zadaj na pismie.
Komentarz
-
-
jak dla mnie tylko bezgotówkowo. walcz o dobre wyceny i rób najlepiej w ASO.
od razu mówię, żebyś zbierał kwity na wszystko! lekarze, środki przeciwbólowe, opatrunki, ...
idz do neurologa, ortopedy. Wez od nich historię choroby. gdy będziesz po leczeniu z kwitami leć do PZU. zwrócą Ci wszystko a i odszkodowanie wypłacą. Im więcej dokumentów tym lepiej!
Jeżeli przez to, że nie masz samochodu, badz tez zle sie czujesz - nie mozesz pracowac, uciekło Ci sprzed nosa zlecenie albo jakiś inny duży deal - i możesz to udowodnić - zbieraj papiery, zaświadczenia... oddadzą
jeżeli chcesz to pisz na priv'a. kolega pracuje w biurze pomocy osobom poszkodowanym w wypadkachmaja duuuze doswiadczenie
Komentarz
-
-
Którtko, ale może się do czegoś przyda
[ Dodano: Czw 13 Wrz, 07 13:01 ]
A co sie dzieje jeżeli okaże się że wartość naprawy przekracza wartość rynkową pojazdu. Czytałem gdzieś, że wartość naprawy liczona jest w 100% jezeli winna lezy po stronie sprawcy, a jezeli po naszej to w 70%. Dobrze to rozumiem??
I jeszcze jedno, czy należy dążyć do szkody całkowitej, czy lepiej auto jednak naprawiać.??
Niestety musże się tkaim temat zainteresować
Komentarz
-
-
damian, lepiej nie dazyc do szkody calkowitej ... lepiej dla nas. Jednak ZU zawsze staraja sie takowa klientowi udowodnic :roll:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz