misiek^wro, nie da się. Całość dotyczy szkody która powstała kiedyśtam a koszty wynajmu pojazdu są następstwem tej szkody. Ochrona prawna DAS działa w związku ze szkodą jaka powstała. Czyli wykupienie polisy od DAS'a teraz nic Ci nie da. To nie działa wstecz.
[O1] Pierdut ... i po wypadku. Ktos cos doradzic moze????
Zwiń
X
-
Hehe, dobre pytanie i w pore
Autko wyobrazcie sobie dzis zaczeto naprawiac ... oczywiscie cala zasluga zalezna byla od mojej wizyty u naczlenika CLS'u Wroclawskiego PZU.
Pan zrobil wielkie oczy, ze auto jeszcze nie jest naprawione, dal mi ksero zatwierdzonej kalkulacji ( oczywiscie kalkulacja wyslana 12.11, zatwierdzona 13.11 ale ... nie wyslane potwierdzenie, ani do mnie, ani do ASO )
Pzu stwierdzilo, ze to nasza wina, bo my powinnismy robic w ciemno ( ciekawe kto by mial w takim wypadku placic, jakby sie wypieli ). Generalnie 11 minut po mojej wizycie w PZU do ASO takze dotarl MAIL z zatwierdzeniem kalkukacji, ktora wyslali zaraz po druich ogledzinach specjalisty.
Żenada.
Narazie jeszcze niecaly miesiac jazdy autobusami. Pozniej zasiadam za sterami, yo yo yo :szeroki_usmiechByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Maicroft, chcialem, ale kuzwa powiedzieli, ze PZU bedzie robic "obdukcje powypadkowa" i jak to wyjdzie, moze byc przepiekny przypal ...Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PIOTRUŚa to tez nalezy sie odszkodowanie uszczerbek na zdrowiu + szok i inne dolegliwosci z tym zwiazanie :szeroki_usmiech
nawet jedno % uszczerbek to z około 6000000mln calkiem ladna sumka jest :szeroki_usmiechNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WIELKIBONGOTak,tylko jest jeden problem.Otóż jeżeli będzie machał wieloma kwitkami dot. zdrowia to PZU stwierdzi,że był to wypadek a nie kolizja i będzie się bujał przez następne 3 lata po sądach.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroWIELKIBONGO napisał/a:
Tak,tylko jest jeden problem.Otóż jeżeli będzie machał wieloma kwitkami dot. zdrowia to PZU stwierdzi,że był to wypadek a nie kolizja i będzie się bujał przez następne 3 lata po sądach.
Mozesz rozwinac mysl :?: Znaczy ze nie moge stwierdzic, ze np adrenalina podczas wypadku i stres zadzialaly na mnie znieczulajaco, a gdy cale napiecie opadlo, zaczalem czuc niesamowicie meczacy bol szyi ? Bo generalnie przez to co przechodzilem to nikomu nie zycze, 10 raz podczas snu pobudka i ukladanie karku itd :x
Twoje obrażenia,urazy itp. musi zakwalifikować lekarz sądowy przysięgły.Jeżeli orzeknie,że Twoje obrażenia naruszają czynności ciała na czas dłuższy niż 7 dni to na sprawie kładzie z urzędu łapę prokurator,zdarzenie staje się wypadkiem drogowym a wyrok wydaje sąd a nie policjant.Myślę,że wiesz ile to trwa a żadne tow. ubezp. nie wypłaci Ci nawet złotówki do czasu wyroku.
I jeszcze jedno-nie jest ważne ile będziesz na zwolnieniu lekarskim-może to być nawet pół roku-istotne jest to co napisze biegły sądowy.
Dla Twojej informacji-złamanie nosa nie jest jeszcze kwalifikowane jako wypadek,dopiero złamanie z przemieszczeniem załapuje się na to.
Myślę,że na forum są lepsi prawnicy ode mnie i jeszcze to rozwiną,pozdrawiamNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
WIELKIBONGO, nie no to na czas procesu jestem jak najbardziej przygotowany, tj wiem ze bez sadu i odpowiednich bieglych itd sie nie obedzie
Jednak kolnierz mialem, nosilem troche ponad miesiac, lekarze zabraniaja mi do tej pory uprawiac jakikolwiek sport, kark mi strzela jak nim ruszam, wystepuje sztywnosc karku i bol zaraz po tym, jak rusze glowa.
W karcie ze szpitala mam kompresyjne zlamanie odcinka szyjnego C4, oczywiscie pozniej zdiagnozowane na cos innego. Poza tym bedzie walka, pi... nie odpuszcze ani 1 zlotowki. Dostane auto, to sie bede sadzil o nieoryginalne czesci, zeby zrobili zwrot roznicy w cenie zam a ori, do tego pozew o spadek na wartosci auta, mam nadzieje ze mi jakis rzeczoznawca z PZMOtu jak tylko dostane auto ladnie to wyliczy.
Jestem generalnie przygotowany, zeby wszystko co moje, to od nich odebrac i tyle w temacie. Chocby to mialo trwac rok ... :twisted:
Co do auta sprawa ma sie tak :
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
lec
tak patrze na te zdjecia i musze powiedziec ze wydawalo mi sie ze montownia Mlada Bolesłav jest bardziej zautomatyzowana :P a to wyglada jak jakis warszat... :roll:
ps
Misiek, chodzisz mam nadzieje od czasu do czasu kólka obrócic ? :P
[ Dodano: Czw 20 Gru, 07 14:03 ]
ps
juz widze do czego dążysz:
Załączone pliki
Komentarz
-
lec
-
lec, nie montuje, nie chce przypalu z PZU, bo na 100% beda chcieli zrobic ogledziny powypadkowe, a na fakturze beda zwykle swiatlaPo co sie scierac z debilami i tlumaczyc, ze zenony na swoje kupione?
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
lec
Komentarz
-
Maicroft, tato to emeryt, okulary 3 dioptrie i jak wyjezdzal zima miedzy dwoma slupkami, to mu sie auto "poslizgnelo" ...
W ta wersje nie wierze, wiec po prostu wiem, ze przyfasolil solidnie w slupek bo go nie widzialByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Misiekoctavia, ano ten zwykly, tez wczoraj dzwonilem w panice, ale zostalem uspokojony ze to tylko do przymiarki
Do tego na grill wyladuje jeszcze znaczek od rs'aByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz