oki juz zmienilem ;] troche sie nawalczylem z zalozeniem tego plastiku narazie sie trzyma ,zobaczymy co bedzie dalej ;] dziekkowac za rady ;]
Elegance i co wiecej ???
Zwiń
X
-
Ja brałem do Elegance:
- xenony
- ESP
- alarm z czujnikiem przechyłu
- lakier metalic :wink:
- DSG :wink:
Nie żałuję żadnej z tych rzeczy.
Chciałem wziąć jeszcze półskórzaną tapicerkę i szyberdach, niestety trochę za drogo wychodziło.
Dodałbym jeszcze teraz samościemniające lusterka i wycieraczki z czujnikiem deszczu.DSG
Komentarz
-
-
Mam dodatkowo i polecam:
- czujnik deszczu i ściemniające się lusterko
- blokadę skrzyni biegów (nie wiem czy zadziała w chwili kiedy będzie potrzebna ale poprawia samopoczucie)
Mam i nie wiem czy polecać bo jeszcze nie skorzystałem:
- ESP (ale też poprawia samopoczucie)
Nie mam i trochę żałuję:
- xenony
- uchwyt na 1,5 litrową butelkę dla pasażerów z tyłuO2 2.0 FSI (BVY) Elegance 150 KM 200 Nm ...najbardziej aksamitny silnik benzynowy VW...
Komentarz
-
-
Ja do Elegance dobrałem:
ESP + ABS + ASR + MSR + HBA + EBV + EDS + DSR
Uchwyt Isofix na fotelu pasażera z przodu
Podwójna osłona przeciwsłoneczna
SunSet - tylne szyby o wyższym stopniu przyciemnienia
Czujnik deszczu z automatycznie sciemniajacym sie lusterkiem wstecznym
Automatycznie sciemniajace sie lusterka zewnetrzne z podswietleniem przestrzeni wokół drzwi
Przednie reflektory przeciwmgielne z funkcja Corner
Podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby przedniej
Stalowe felgi+zimówki
Alarm, dywaniki, chlapacze przód i tył
Blokada skrzyni- bezbolcowa
Niestety nie mam jeszcze przemyśleń co będzie potrzebne, a co będzie zbędne, bo wciąż czekam na autko. W przyszłym tygodniu będę w Gyor to może zerknę jak mi silnik robią (tam podobno jest fabryka silników diesl VW) :lol:
Xenony zamierzam założyć po gwarancji we własnym zakresie.
Komentarz
-
-
gachul, mozesz cos wiecej na ten temat ?
Ja dokupilem 17'ki, esp i xenony a sprawe sterowania ... przespalem, przegapilem, whatever ...
Strasznie mnie drazni brak tego, robisz to w aso ?
Wiem ze czasem dorobienie w aso wychodzi taniej niz zamawianie w fabryce.
Znam przyklad ze dorobienie tempomatu w aso do rs'a wyszlo taniej niz zamawianie w fabryce
Komentarz
-
-
Ja do swojej elegance dołożyłem wielofunkcyjną kierownicę ( super sprawa, tym bardziej że miałem to - sterowanie radiem przy kierownicy - też w poprzednich autach) i lakier metalic a własciwe to perłowy czarny.
Natomiast pluję sobie w twarz że pożałowałem 700 zł na czujkę deszczu i samościemniajace sie wewnętrzne lusterko - zdecydowanie warto za to dopłacić.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
shado, Xenony zamierzam założyć po gwarancji we własnym zakresie.
??? Dlaczego po gwarancji??? Ja założyłem 3 miesiące po zakupie i przy pierwszym przeglądzie zgłosiłem to w ASO. Powiedzieli że mogę robić wszystko co tylko chcę bylebym nie przyjeżdzał i prosił o usuwanie usterek. Jak działa i nie psuje sterowników to OK. Nawet mi opcje świateł "zimowych" włączyli z uwagą na zleceniu że xenony są nie oryginalne.BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
JEST: Volvo S80 II D5
JEST: BMW R1200GS Adventure
Komentarz
-
-
Ja się nad tym sterowaniem w kierownicy zastanawiałem, ale doszedłem do wniosku, że nie jest to warto ok 1000PLN. Jak często w czasie jazy grzebiecie przy radiu? Jak tylko jest GALA i radio się samo pogłaśnia to ja nie widzę potrzeby grzebania przy radiu w czasie jazdy.
Co do xenonów to może wymienię szybciej. Na razie cienko z kasą na takie dodatki i żona by się za bardzo stresowała grzebaniem w nowym aucie
Komentarz
-
-
Z tym tempomatem zapewne sie pomylilem. Po prostu w RS trzeba to domawiac, wiec myslalem, ze w Elegance tez domawialem - pamiec jest dobra, ale krotka...
Co do sterowania radiem w kierownicy, to ja bardzo polecam ten dodatek. Cena 1000 PLN rzeczywiscie niska nie jest, ale IMO warto.
Moja zona ma cos takiego Corsie i bardzo jej zazdroszcze.
Korzystam z tego non-stop i nawet za bardzo nie wiem jakie przyciski sie na radiu znajdują (mogłoby go nie być...).
Dlatego nie rozumiem dlaczego w O2RS nie ma tego nawet w opcji... :evil: :x
Debilizm.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoJak często w czasie jazy grzebiecie przy radiu?
A"propos ksenonów, też zamierzam dołozyć tę opcję do swojej Octavki.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoZamieszczone przez MiKruSDlatego nie rozumiem dlaczego w O2RS nie ma tego nawet w opcji...
Debilizm.
żeby daleko nie szukać kierownica w Leonie FR czy Cupra jest daleko bardziej sportowa w kształcie i wygladzie a nikt nie wpadł na debilny pomysł pożałowania na przyciskach sterowania :idea:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
A ja z tych najdroższych dodatków mam Xenony, ESP, czujnik deszczu ze ściemniaczem (bardzo pożyteczna rzecz - naprawdę), 17-stki Pegasus, kurtyny boczne oraz szyberdach. Super sprawa, zwłaszcza w pogodne dni, kiedy można pooddychać świeżym powietrzem i wpuścić trochę więcej słońca do samochodu. Nieprzydatny zupełnie jesienią i zimą.OII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
Komentarz