Elegance i co wiecej ???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzida
    RS
    • 2006
    • 2253

Zamieszczone przez sontario
    A ja z tych najdroższych dodatków mam Xenony, ESP, czujnik deszczu ze ściemniaczem (bardzo pożyteczna rzecz - naprawdę), 17-stki Pegasus, kurtyny boczne oraz szyberdach. Super sprawa, zwłaszcza w pogodne dni, kiedy można pooddychać świeżym powietrzem i wpuścić trochę więcej słońca do samochodu. Nieprzydatny zupełnie jesienią i zimą.
    sontario, czy wobec z tego nie lepiej było wziąć L&K?

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kurtyny boczne .
      Kurtyny są teraz w Elegance w standardzie.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• fernando
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1890

MisiekWAW, bez obrazy, dodałem IHMO i wcale nie miałe zamiaru się z nikim kłócić.
        Pewnie to juz czytałeś: http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=68 i przynajmniej autor tego artykułu się ze mną zgadza
        Fotel jest regulowany w każdej możliwej płaszczyźnie, a mały wolant bez zbędnych dodatków (dzięki Ci Wielki Konstruktorze za to, że nie ma w niej przycisków sterowania radiem, światłami, tempomatem, klimatyzacją, szybami z tyłu...)
        :lol:

Poza tym ta kierownica jest rzeczywiście tak ukształtowana, ze niełatwo byłoby wszystko tam upakować.

Bez napięć, bo nie o to przecież chodzi
        Pozdr

Komentarz

• adeks
          Drive
          S_OCP Member
          • 2007
          • 87

Mam skodzinę od maja, nakulałem już 22 kkm, a to moje dodatki:
          1. Ksenony - naprawde rewelacyjne. Powinien to być obowiązkowy zakup
          2. Zestaw głośnomówiący z Bluetooth ze sterowaniem w kierownicy - nie wyobrażam sobie jazdy bez głośnomówiacego
          3. Samościemniające się lusterko z automatycznymi wycieraczkami - gadżet ale bardzo przydatny.
          4. Podgrzewane fotele przednie - mam to w Passacie więc wiem, że na zimę rewelka.
          5. Ogrzewanie postojowe - testowałem raz. Na weselu dzieci spały w aucie i miały przyjemne ciepło. Na zimę będzie jak znalazł
          6. Light asistant - bzdura. Wyłączyłem automatyczne włączenie świateł po zamknięciu bądź otworzeniu auta. Jednak ciekawe jest to, że światła mam włączone automatycznie, a podświetlenie wskaźników załącza się samo po zapadnięciu zmroku.
          7. Schowek w bagażniku. Teraz podłogę mam równo z progiem bagażnika co jest istotne bo jeżdżę z ciężkim bagażem (50 kg kufer) i naprawdę ułatwia mi to załadunek i wyładunek.
          8. Elastyczna, zwijana siatka grodziowa części bagażnika od części pasażerskiej. Daje mi poczucie bezpieczeństwa, że w razie czegoś... nie zabije mnie nic z bagażnika (50 kg kufer). Także to że można załadować do auta dużo aż po dach i nic nie leci na łeb.
          9. Felgi Syrius 16. Nie podobały mi się standardowe.

Teraz napewno bym jeszcze dobrał:
          1. Elektrycznie regulowane fotele wraz z pamięcią ustawień.
          2. DSG - 6 biegów w manualu to o jeden bieg za dużo

W sumie jestem zadowolony.
          Octavia 2.0 BKD

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

Zamieszczone przez fernando
            MisiekWAW, bez obrazy, dodałem IHMO i wcale nie miałe zamiaru się z nikim kłócić.
            Pewnie to juz czytałeś: http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=68 i przynajmniej autor tego artykułu się ze mną zgadza
            Fotel jest regulowany w każdej możliwej płaszczyźnie, a mały wolant bez zbędnych dodatków (dzięki Ci Wielki Konstruktorze za to, że nie ma w niej przycisków sterowania radiem, światłami, tempomatem, klimatyzacją, szybami z tyłu...)
            :lol:

Poza tym ta kierownica jest rzeczywiście tak ukształtowana, ze niełatwo byłoby wszystko tam upakować.

Bez napięć, bo nie o to przecież chodzi
            Pozdr
            Kierownica w RS jest przecietnie mała i akurat przyciski sterowania głośnością czy odbieraniem / odrzucaniem rozmowy IMHO moglyby się na niej znaleźć. Co do ukształtowania to zdecydowanie wolałbym zeby miała taki kształt jak ta w Leonie.
            Teraz okreśelnie wolant tudzież ster rzeczywiście do niej pasują :lol:
            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
            http://www.disi-tune.pl
            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

• sontario
              Rider
              • 2007
              • 260
              • Octavia II (1Z3)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Dzida
              sontario, czy wobec z tego nie lepiej było wziąć L&K?
              Nie miałem możliwości wyboru, bo auto kupiłem z 1 ręki od kogoś. Jestem teraz 2-gim właścicielem.
              OII Elegance 2.0 TDI

Komentarz

• Dzida
                RS
                • 2006
                • 2253

Nie miałem możliwości wyboru, bo auto kupiłem z 1 ręki od kogoś. Jestem teraz 2-gim właścicielem.
                Ach OK :szeroki_usmiech

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

a ile ten Elegance miałby kosztować :?:
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• gachul
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 852

yanooshiiik, witam...no nied jest tak pieknie jak sie zapowiadalo...po trzech dniach walki z programowaniem wielofunkcujnej kierownicy dzisiaj sie goscie poddali....i teraz nie wiemy czy kierownica ktora kupilen na allegro( nowka nie smigana) nie zostala czasem odrzucona w trakcie produkcji bo gosc ja przywiozl z Czech....czy moze musze wymienic sterownik....chociaz wg ASO ten ktory mam fabrycznie zamontowany jest ok....kierownice zostawilem u chlopakow i poczekamy az sie trafi samochod z fabryczna wielofunkcyjna kierownica . Wtedy zrobia probe to sie okaze
                    Co do kostow przerobki to tez nie jest rozowo....kierownica w ASO ...koszt ok. 2500 po rabacie ....na allegro dalem 400......tylko jak trza bedzie ten sterownik to koszt 650 zl + 250 zl strojenie......jak sie uporam to dam znac
                    gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

gachul, a gdzie to robili

Komentarz

• gachul
                        Elegance
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 852

djczas, podjeli sie tego zadania w Pszczynie
                        gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

gachul, i polegli temat kiery wielofunkcyjnej rozkminiają w Krakowie na kocmyrzowskiej

Komentarz

• gachul
                            Elegance
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 852

no dam im jeszcze szanse...bo moze faktycznie ta moja kiera jest walnieta
                            gachul

Komentarz

• djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

gachul, podjedź do krakowa na kocmyrzowską do Zbyszka Śpiewaka on jest tam elektrykiem powinien założyć ci spokojnie

Komentarz

• gachul
                                Elegance
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 852

Zamieszczone przez djczas
                                gachul, podjedź do krakowa na kocmyrzowską do Zbyszka Śpiewaka on jest tam elektrykiem powinien założyć ci spokojnie
                                sorki ze odswiezam.... djczas czy to sa dobre dane bo cos nie moge sie na pw doczekac???
                                gachul

Komentarz

• djczas
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 9612

gachul, tak dobre

Komentarz

Pracuję...