nie moze byc wszytko super ladne bo nikt by nie kupil Audi
czy turbina w 1,8T jest chłodzona płynem?
Zwiń
X
-
Jest chłodzona olejem poprzez najzwyklejsze smarowanie.Nic takiego jak piszesz nie słyszałem i chyba nawet nie jest mozliwe.Dlatego tez po dłuzszej lub ostrzejszej jezdzie nalezy pozwoli silnikowi pochodzic na wolnych obrotach,zeby turbina sie zdazyła ochłodzic.W przeciwnym razie gdy zbyt szybko wyłaczysz silnik brak cisnienia w układzie smarowania silnika i co za tym idzie równiez turbiny moze sie ona krecic na tzw.sucho coznacznie skraca jej zywotnosc (łozyska).Tyle co ja wiem.Jaro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jlupinoJest chłodzona olejem poprzez najzwyklejsze smarowanie.Nic takiego jak piszesz nie słyszałem i chyba nawet nie jest mozliwe.Dlatego tez po dłuzszej lub ostrzejszej jezdzie nalezy pozwoli silnikowi pochodzic na wolnych obrotach,zeby turbina sie zdazyła ochłodzic.W przeciwnym razie gdy zbyt szybko wyłaczysz silnik brak cisnienia w układzie smarowania silnika i co za tym idzie równiez turbiny moze sie ona krecic na tzw.sucho coznacznie skraca jej zywotnosc (łozyska).Tyle co ja wiem.
Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl
polecam "uklad chlodzenia" :idea:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S3 CHRISkażdy 1.9TDI też 2.0 TDi też tylko stare turbiny były chłodzone olejem
no chyba że w ARL i BKD siedzą tzw. "stare" turbiny :lol:
nie wypowiadam się o benzynowych ponieważ nie mam pojęcia co tam siedzi i proszę was, jeśli ktoś nie jest do końca pewny odnośnie diesla niech użyje np. google i nie pisze błędnych infoNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz