klima

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arci9
    RS
    • 2004
    • 2007

Zamieszczone przez Piotrus
    Jeszcze są dwie śrubki na dole :wink:
    Piotrus ma rację :wink: Czyli trzy w środku , dwie na dole na zew. i kabelek :wink: :szeroki_usmiech

Komentarz

• tompol
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 410

Dzięki jeszcze raz. Może uda mi się dzisiaj to rozebrać.

A czy po wyjęciu regulatora parownik jest całkowicie widoczny, czy trzeba go na czuja opsikać. :diabelski_usmiech
      srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

• Piotrus
        Rider
        • 2004
        • 524

Jest widoczny, ale mam jedno pytanko: masz climatronic czy manuala? Jesli manuala to nie bedzie w obudowie regulatora obrotow - byc moze w jego miejscu bedzie zaslepka ktora mozna wykrecic ale glowy za to nie dam :wink:
        Piotruś
        AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• tompol
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 410

Manuala. Dzięki za info, bo bym szukał.

Jak będę wiedział, to dam znać czy jest zaślepka.

EDIT:

Po dezynfekcji smrodek stopniowo w ciągu kilku dni zanikł, więc już nie mam pretekstu do wyciągania schowka i niestety nie dowiemy się narazie czy jest zaślepka.
          srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

• gulinski
            Classic
            • 2005
            • 27

Mam dla was Panowie złe informacje jesli chodzi o pozbycie się smrodku. Niestety nie ma innej metody, która pozwala na długotrwałe pozbycie sięsmrodu, trzeba wyciągnać zespół przewietrzania i nawiewu, umyć go w detergencie, wysuszyć, przemyć środkiem antystatycznym. Roboty jest przy tym nie mało.
            Dlaczego tak ??
            Ponieważ grzybnia rozwija się na kurzu który osiadł w kanałach. Niestety trudno jest ten kurz usunąć przy pomocy spraju itp środków. Inną przeszkodą jest sama nagrzewnica, a raczej jej zdolność zatrzymywania zanieczyszczeń.
            Filtr przeciwpyłkowy - jest usytuowany na wejściu do ukł przewietrzania i nie obejmuje swym działaniem tego co jest już w aucie :diabelski_usmiech

Komentarz

• Ziomal
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 5841
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ja bym chciał odradzić Norauto ! U brata w megance śmierdziało jak się właczało klime gdy pojechał na kompleksowe oczyszczenie klimy zapłacił z 100zł , smród po odgrzybieniu stał się jeszcze wiekszy !
              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

Zamieszczone przez eM
                Tez odgrzybialem w ASO, przy okazji przegladu. Drugi raz, bo klimy nigdy nie wylaczam :szeroki_usmiech. Za pierwszym razem capilo niemal przez caly dzien, a teraz przy odbiorze mialem tylko lekki posmierd 8)
                Za samo odgrzybianie biora jakies 110zl, duzo, malo?
                Polecicie jakis serwis w Poznaniu?
                ja odgrzybialem w lipcu i na razie mam spokoj. Przejedz sie do SUNNY na Obornickiej - chlopaki uczciwie robia. Co do ceny to nawet nie wiem ile mnie to kosztowalo wtedy :P
                Najlepiej jakbys mial auto obklejone OCP....

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

ja mioge polecić zakład w Krakowie Plac Serkowskiego 5 Firma HARP solidnie robią i mają kilka opcji do wyboru odgrzybiania nie tylko spray

Komentarz

• mitmar
                    Drive
                    • 2005
                    • 47

ja u siebie cały czas mam AUTO w Climatroniku i żadnego smrodu. gdy w lecie parę razy wyłączyłem klimę (tryb ECON), to zaraz wilgocią zaczęło jechać.
                    Pzdr z Poznania

Komentarz

• MZD
                      Ambiente
                      • 2004
                      • 242

Ja mam klimę manualną i czasami też mi nieco zalatuje. Wtedy włączam ogrzewanie na maxa przez ok. 10 min. i przestaje. Zastanawiam się czy na zanieczyszczenie klimy może mieć wpływ jej używanie. Czy np. jak się jeździ na samym nawiewie to czy też będzie ten nieprzyjemny zapach ?

PS. To chyba pierwszy post w 2006 roku... :diabelski_usmiech
                      Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• nico21
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 2640
                        • Volkswagen

Ja tez mam manualna klime i sam ja odgrzybiam. Kupiłem jakis środek ( z Martyna na zdjeciu) w motoryzacyjnym. Zdjałem filter przeciwpyłkowy i tam nawaliłem chyba z poł areozola a reszte w kazde wloty powietrza. Potem przez 30 mina chodziła na pełnych obrotach. Całosc trałą moze z godzinke ale sie opłacało. w serwise czyszczenie koło 100 a ja tylko po kosztach srodka - coa a`la 30 zł. :szeroki_usmiech
                        DACAR.team

Komentarz

Pracuję...