Zamieszczone przez Piotrus
klima
Zwiń
X
-
Mam dla was Panowie złe informacje jesli chodzi o pozbycie się smrodku. Niestety nie ma innej metody, która pozwala na długotrwałe pozbycie sięsmrodu, trzeba wyciągnać zespół przewietrzania i nawiewu, umyć go w detergencie, wysuszyć, przemyć środkiem antystatycznym. Roboty jest przy tym nie mało.
Dlaczego tak ??
Ponieważ grzybnia rozwija się na kurzu który osiadł w kanałach. Niestety trudno jest ten kurz usunąć przy pomocy spraju itp środków. Inną przeszkodą jest sama nagrzewnica, a raczej jej zdolność zatrzymywania zanieczyszczeń.
Filtr przeciwpyłkowy - jest usytuowany na wejściu do ukł przewietrzania i nie obejmuje swym działaniem tego co jest już w aucie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Ja bym chciał odradzić Norauto ! U brata w megance śmierdziało jak się właczało klime gdy pojechał na kompleksowe oczyszczenie klimy zapłacił z 100zł , smród po odgrzybieniu stał się jeszcze wiekszy !Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez eMTez odgrzybialem w ASO, przy okazji przegladu. Drugi raz, bo klimy nigdy nie wylaczam :szeroki_usmiech. Za pierwszym razem capilo niemal przez caly dzien, a teraz przy odbiorze mialem tylko lekki posmierd 8)
Za samo odgrzybianie biora jakies 110zl, duzo, malo?
Polecicie jakis serwis w Poznaniu?
Najlepiej jakbys mial auto obklejone OCP....
Komentarz
-
Ja mam klimę manualną i czasami też mi nieco zalatuje. Wtedy włączam ogrzewanie na maxa przez ok. 10 min. i przestaje. Zastanawiam się czy na zanieczyszczenie klimy może mieć wpływ jej używanie. Czy np. jak się jeździ na samym nawiewie to czy też będzie ten nieprzyjemny zapach ?
PS. To chyba pierwszy post w 2006 roku... :diabelski_usmiechOctavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
Ja tez mam manualna klime i sam ja odgrzybiam. Kupiłem jakis środek ( z Martyna na zdjeciu) w motoryzacyjnym. Zdjałem filter przeciwpyłkowy i tam nawaliłem chyba z poł areozola a reszte w kazde wloty powietrza. Potem przez 30 mina chodziła na pełnych obrotach. Całosc trałą moze z godzinke ale sie opłacało. w serwise czyszczenie koło 100 a ja tylko po kosztach srodka - coa a`la 30 zł. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz