Do felgi 17' lub 18"torozmiar oponki powinien wynosić 225x4517 lub 225x18x40. A co do jazdy w koleinach to slyszalem ze faktycznie troche cieżko jest...ale caly czas na szczęście nie pada
klima
Zwiń
X
-
Ja robie tak: odkręcam schowek, odkręcam regulator wiatraka który jest wkręcony w obudowę dmuchawy (takie czerwone ustroistwo z radiatorem) i wsuwam końcówkę do rozpylenia preparatu przed sam parownik.Później rozpylam środek do dezynfekcji, składam wszystko spowrotem i czekam około godziny przed rozpoczęciem jazdy.
Komentarz
-
-
środek do dezynfekcji to musi być do klimyOcta ASV 119/261(fabryka) 136/328(Masters)
Komentarz
-
-
AWARIA!
Słyszałem, ze te preparaty działają na krótko, po niedługim czasie grzybki wracają . Myślę, ze takie rzeczy tzreba robić u porządnego fachowca od klimy ale tych niestety nie ma zbyt wielu :wink:
Komentarz
-
Mi w ASO jak odgrzybili to na 3 miechi byl spokoj :roll: Moze bylo by dluzej ale przy odgrzybianiu nie wymienilem filtra pylkowego. Uzywali preparatu i wezyki w kladali w kazda kratkie nawiewu od wewnatrz auta :roll:
Najciekawsze bylo ostrzezenie pana servisu ,to jest nowy preparat jeszcze go nie testowalismy(ale ma atest) i jak pan bedzie jechal i mial by pan jakies dusznosci czy cos to niech pan szybko wyskakuje z auta :shock:
Komentarz
-
-
danielpoz
Zamieszczone przez EŁ30 min??...buheheh,,,to Cie fajnie urzadzili szpece z ASO......wczoraj sie umawiałem na odgrzybienie....wpuszcza sie preparat i autko musi stać ok 5 godz z pełnym nawiewem zeby preparat był nieszkodliwy.........
Komentarz
-
danielpoz
ja z tym 8 to tak ironicznie odpowiedzialem :wink:
ja kupilem preparat i sam popsikalem jak w instrukcji napisano i chyba nawet pojechalaem po kilkunastu minutach bo cos maielem do zalatwienia i jakos zyje
Komentarz
-
Tez odgrzybialem w ASO, przy okazji przegladu. Drugi raz, bo klimy nigdy nie wylaczam :szeroki_usmiech. Za pierwszym razem capilo niemal przez caly dzien, a teraz przy odbiorze mialem tylko lekki posmierd 8)
Za samo odgrzybianie biora jakies 110zl, duzo, malo?
Polecicie jakis serwis w Poznaniu?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrusJa robie tak: odkręcam schowek, odkręcam regulator wiatraka który jest wkręcony w obudowę dmuchawy (takie czerwone ustroistwo z radiatorem) i wsuwam końcówkę do rozpylenia preparatu przed sam parownik.
Komentarz
-
-
Czy schowek trzyma się tylko na tych śrubach (chyba trzech, ale nie pamiętam dokładnie) które są widoczne w jego górnej krawędzi widocznej po otwarciu drzwiczek? Czy może coś jeszcze trzeba odkręcić?
Komentarz
-
Komentarz