podszybie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Misiekoctavia
    Elegance
    • 2005
    • 891

JanuszSz, no wlasnie. Zwlaszcza, ze ostatnio zauwalzylem ze druga tez wcielo. Niewiem czy podczas mycia myjka ja wyplukalem bo uzylem szprycy rotacyjnej czy w trasie gdzies. Pierwsza napewno w trasie bo mialem wylamay zatrzask. Jezdze juz tak jakis czas i nic sie niedzieje. Moze te objawy co wyzej pisalem maja jakis zwiazek z tym. Problem w tym, ze do ASO ciagle niepodrodze.

Komentarz

• MARCUS
      Ambiente
      • 2005
      • 230

Ja powrucę do rynienki . U mnie też był problem z pękniętą rynienką , przez którą woda lała się bezpośrednio na filtr przeciw pyłkowy, a potem do środka samochodu.
      Tę rynienkę skleiłem przy pomocy lutownicy i jak narazie idzie trzeci rok od tamtego potopu i w samochodzie sucho.

Komentarz

• Łukasz K
        Drive
        • 2007
        • 63
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowie jeśli chodzi o dobór podszybia to były 3 rodzaje.
        1. Montowane w najstarszych modelach miało charakterystyczne podłużne tłoczenia i okrągłe spryskiwacze - nie do pomylenia.
        2. Montowane w samochodach w starej budzie rocznik 99 (nie pamiętam przedziału miesięcy) nr części 1U0 819 404 C - z rynienką.
        3. Montowane w samochodach po liftingu nr części identyczny jak poprzedni 1U0 819 404 C ale nie ma rynienki.

Ja miałem w ręku 2 identycznie z zewnątrz wyglądające podszybia z identycznym numerem części. Jedno miało rynienkę a drugie nie.
        W Krakowie polecam sklep skody na Mogilskiej. Nie wiem jak ten sprzedawca to robi ale tam jest zawsze najtaniej.

Komentarz

• daro64
          Drive
          • 2007
          • 75

podszybie

Panowie aby zakończyć temat !
          1U1 819 416A stary typ do 06/98
          1U1 819 416E ma koryto
          1U0 819 404C bez koryta[hide:e1a8ce843d][/hide:e1a8ce843d]

Komentarz

Pracuję...