a ja koło 20 moze, bo mam operacje "CHOMIK" na 19.00
problem z tempomatem
Zwiń
X
-
problem z tempomatem
Witam!
niedawno kupilem O1 z 99 roku. 1.9 TDI kombi
zastanawia mnie dlaczego tempomat nie dziala? nie mam pojecia jaka moze byc przyczyna tej usterki. w ogole nie reaguje na jakiekolwiek przycisniecie plusa albo minusa. hmm
czy moze ktos pomoc?
Byc moze ktos juz mial taki problem i wie jak moza sprobowac go rozwiazac.
Piszcie!
Bede sledzil wasze komentarze.
PS. tak przy okazjii urwala mi sie galka elektr regulacji lusterek. maly wypadek przy wsiadaniu do auta czy moze ktos mi pomoc takie cos znalesc?
Pozdrawiam
DamianDamian
-
-
Sigma_74
-
Na przełączniku od kierunków , tam gdzie jest tempomat jest taki przełącznik, który można przesunąć, widzisz go jak siedzisz za kierownicą.
Przesuń go lewo i wtedy powinien zacząć działać, oczywiście gdy jest sprawny i jedziesz powyżej 40km/h.MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
dzeki wielkie za informacje dotyczaca silnika. sam nie wiem jaki mam. nie mam nawet pojecia gdzie pisze jaki to rodzaj silnika. moj model auta to 99r. 1.9 TDI kombi z pelna wersja lacznie ze skora tylko o dziwo bez podgrzewanych siedzen. chyba wlasciciel zrezygnowal z tej opcji.
na przelczniku jest informacja on i off. zwykle mam tem przycisk na off. kiedy przelaczam na on i probuje coskolwiek zrobic nic sie nie dzieje. Instrukcje obslugi mam ale po holendersku, a to dla mnie jakis chinski jezyk. rozumiem niemiecki i akgielski, ale ten zrozumiec to naprawde mam problem
pozdrawiamDamian
Komentarz
-
-
tak a propo przyczytalem na allegro ze jaki koles ma do sprzedania przelacznik kierunkowskazow wraz z tempomatem. podobno do tego musza byc jakies kabelki gdzies podpiete do komputera. nie wiem sam czy sa popodpinane u mnie albo gdzie tkwi problem. hmm...
[ Dodano: Pon 17 Wrz, 07 22:11 ]
z lewej strony dzwigni jest wlasnie to miejsce gdzie jest plus w po lewej salkiem stronie jest minus. hmm jak naciskam plus bez dodawania gadu bedac powyzej 40km/h nic sienie dzieje nawet nie pozostaje w tej samej predkosci.nic kompletie nie funkcjonuje. byc moze ja cos zle robie.Damian
Komentarz
-
-
Wiec bardzo chetnie przyjechalbym na spotkanie OCP ale. hmm niestety ne mieszkam w polsce. jedynym terminem jaki bede w kraju jest sroda 19.09.07 pozniej dopiero od pazdziernika bede co tydzien na studia jezdzil, tazke byc moze w ktoras sobote jezeli sie okaze ze bedziecie mieli zlot chetnie przyjade jak narazie niestety, z mila checia - dzieki wielkie za zaproszenie ale nie dam rady. wlasnie jestem w pracy no i za chwile juz wychodze. jutro jeszcze popatrze na formum pozniej juz wyjezdzam, ale napewno formum bede odwiedzac w miare mozliwosci czesto.
pozdrawiam Wszystkich !!!
DamianDamian
Komentarz
-
-
damianlach, oczywiście Vagiem można sprawdzić czy komputer widzi tempomat i czy poszczególne przyciski dają impuls do komputera - na spocie Octaviany Ci pomogą, ja kiedyś na forum fabii rozpisałem do czego służą poszczególne przyciski. Może jeszcze spróbujesz pokombinować z jego obsługą. Poniżej wklejam moje stare wypociny, może lepsze to niż holendreskie...
Zamieszczone przez damianlachjak naciskam plus bez dodawania gadu bedac powyzej 40km/h nic sienie dzieje nawet nie pozostaje w tej samej predkosci.nic kompletie nie funkcjonuje. byc moze ja cos zle robie.
-> z lewej strony manetki jest pojedynczy przycisk (SET - ), naciskająć go
- krótko - zapamiętuje prędkość z jaką jedziesz
- długo - jak przytrzymasz dłużej to zwalnia jakby zdjąć nogę z gazu i zapamiętuje prędkość przy której puścisz.
-> od frontu suwak:
- w prawo do oporu - tempomat wyłączony,
- w prawo lekko - kasuje pracę tempomatu - efekt jakby zdjąć nogę z gazu,
- w lewo krótko - przywraca zapamiętaną wcześniej prędkość, np. jak przyhamujesz, lub skasujesz tempomat
- w lewo długo - jak przytrzymasz dłużej to działa jakbyś wcisnął gaz: auto przyspiesza i zapamiętuje prędkość przy której puścisz.
ps. tak działa u mnie w fabii ale O1 chyba ma tak samo, jeśli nie to sory za zamęt.
Komentarz
-
Komentarz