Brak wyswietlacza komputera Octavia 1.9 TDI L&K...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • toblach
    Classic
    • 2009
    • 18

o w morde :!: zaraz mi sie przypomniał mój wykres :P
  • mucha
    Classic
    • 2007
    • 29

Witam serdecznie.
    Moj problem polega na tym iz dzis wsiadlem do autka (uzytkowane przeze mnie od roku) przebieg 140.000, 2001rok wersja l&k wiec wszystko super,pieknie, ale komputer nie wyswietla spalania sredniego chwilowego itd. w ogole ten wyswietlacz nie dziala. Czy jest jakis bezpiecznik od tego czy sprawa tkwi "glebiej" ?
    Pozdrawiam

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

A vag co powiada na to?
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

Zamieszczone przez mucha
        w ogole ten wyswietlacz nie dziala.
        wszystkie wyświetlacze połączone z płytką drukowaną są za pomocą takiej gumki. Może coś nie styka, jest przerwa i nic nie wyświetla - często w komórkach tak sie działo. Może wystarczy rozebrać, przeczyścić i zmontować
        DACAR.team

Komentarz

• Erni85
          Classic
          • 2010
          • 13

Witam.
          A ja mam problem z tym ze komputer wyswietla ale reakcja jest z jakim minimalnym opóznieniem, lubi sie tez zawiesić na np. 5.5l/100km-chodzi mi tutaj o pokazywanie obecnego stanu spalania, nie sredniego. Przez te opoznienie pokazuje troszeczke wieksze spalanie srednie. Dodam, że wina siedzi w tym ze zaczynałem z kabelkiem szperac w komputerze.Przed "szperaniem" tego nie było.
          Ustawiałem kąt wyprzedzenia wtrysku, chodzi o swiece po wymianie rozrzadu, co mi sie udało, nic skomplikowanego tylko nie wiem dlaczego te spalanie sie tak opoznia.

Jakieś sugestie?

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8162
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Erni85, a moze problem tkwi w obsłudze.....klikasz "guziczkem" w manetce?
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Erni85
              Classic
              • 2010
              • 13

piotrek_os chyba sie nie zrozumielismy
              Przykładowo cykam sobie guziczkiem i na wyświetlaczu pokazuje mi aktualne spalanie(czyli ze sie zmienia wraz z reakcja na pedał gazu- to nie jest srednie) i sobie obserwuje, w momecie puszczenia pedału gazu spalanie powinno pokazywać około 0,8, a potrafi sie zawiesić na 3,5 przykładowo. W ogóle patrząc na wyswietlacz kiedy puszczam gaz reakcja jest z opóznieniem nie ma natychmiastowo, ciągle mówie tutaj o obserwacji tego spalania. Guziczek nie ma tutaj nic do rzeczy. Te ułamkowe opóznienie wpływa na srednie spalanie. Nie wiem czego to moze jest wina, moze cos przestawione w kompie auta. Mam nadzieje, że teraz wyraziłem sie jasno

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8162
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Erni85, jezeli stoisz to na postoju moze pokazywac chwlowe roznie np od 0,5 w góre. Jezeli jedziesz i auto wyluzujesz to spalnie chwilowe moze pokazywac to 3,5 i wiecej. Chyba ze zdejmiesz noge z gazu bez wyluzowania to wtedy bedzie pokazywac 0,0
                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Erni85
                  Classic
                  • 2010
                  • 13

No tak zgadza sie na postoju pokazuje nawet 0,6,tylko ze moje pytanie stąd ze zaraz po ustawieniu kata wyprzedzenia wtrysku, octavka pokazywała gigantyczne spalanie siegajace nawet 15l/100km i to sredniego, zaczałem co prawda kopać w dawce paliwa ale to w sumie nic nie dało, komp jakby sam sie zaczał powoli resetowac, teraz sie zwiesza zaraz po wrzuceniu na luz zostaje naprzykład na 5.4 wrzuce bieg na chwile pociagne dam luz i zawiesi sie na 7.4. Pomimo tego ze po ustawieniach pokazywała tak duze spalanie wiedziałem ze tak duzo nie pali. Nie wiem moze jest przewrazliwiony z tym zawieszaniem sie zaraz po wrzuceniu na luz, moze to tak własnie ma być jak piszesz. pozdrawiam.

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Zamieszczone przez mucha
                    w ogole ten wyswietlacz nie dziala
                    A przypadkiem nie wyłaczyłeś sobie maxi-dot w jego opcjach ?
                    Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...