o w morde :!: zaraz mi sie przypomniał mój wykres :P
Brak wyswietlacza komputera Octavia 1.9 TDI L&K...
Zwiń
X
-
Brak wyswietlacza komputera Octavia 1.9 TDI L&K...
Witam serdecznie.
Moj problem polega na tym iz dzis wsiadlem do autka (uzytkowane przeze mnie od roku) przebieg 140.000, 2001rok wersja l&k wiec wszystko super,pieknie, ale komputer nie wyswietla spalania sredniego chwilowego itd. w ogole ten wyswietlacz nie dziala. Czy jest jakis bezpiecznik od tego czy sprawa tkwi "glebiej" ?
Pozdrawiam
-
-
Witam.
A ja mam problem z tym ze komputer wyswietla ale reakcja jest z jakim minimalnym opóznieniem, lubi sie tez zawiesić na np. 5.5l/100km-chodzi mi tutaj o pokazywanie obecnego stanu spalania, nie sredniego. Przez te opoznienie pokazuje troszeczke wieksze spalanie srednie. Dodam, że wina siedzi w tym ze zaczynałem z kabelkiem szperac w komputerze.Przed "szperaniem" tego nie było.
Ustawiałem kąt wyprzedzenia wtrysku, chodzi o swiece po wymianie rozrzadu, co mi sie udało, nic skomplikowanego tylko nie wiem dlaczego te spalanie sie tak opoznia.
Jakieś sugestie?
Komentarz
-
-
piotrek_os chyba sie nie zrozumielismy
Przykładowo cykam sobie guziczkiem i na wyświetlaczu pokazuje mi aktualne spalanie(czyli ze sie zmienia wraz z reakcja na pedał gazu- to nie jest srednie) i sobie obserwuje, w momecie puszczenia pedału gazu spalanie powinno pokazywać około 0,8, a potrafi sie zawiesić na 3,5 przykładowo. W ogóle patrząc na wyswietlacz kiedy puszczam gaz reakcja jest z opóznieniem nie ma natychmiastowo, ciągle mówie tutaj o obserwacji tego spalania. Guziczek nie ma tutaj nic do rzeczy. Te ułamkowe opóznienie wpływa na srednie spalanie. Nie wiem czego to moze jest wina, moze cos przestawione w kompie auta. Mam nadzieje, że teraz wyraziłem sie jasno
Komentarz
-
-
No tak zgadza sie na postoju pokazuje nawet 0,6,tylko ze moje pytanie stąd ze zaraz po ustawieniu kata wyprzedzenia wtrysku, octavka pokazywała gigantyczne spalanie siegajace nawet 15l/100km i to sredniego, zaczałem co prawda kopać w dawce paliwa ale to w sumie nic nie dało, komp jakby sam sie zaczał powoli resetowac, teraz sie zwiesza zaraz po wrzuceniu na luz zostaje naprzykład na 5.4 wrzuce bieg na chwile pociagne dam luz i zawiesi sie na 7.4. Pomimo tego ze po ustawieniach pokazywała tak duze spalanie wiedziałem ze tak duzo nie pali. Nie wiem moze jest przewrazliwiony z tym zawieszaniem sie zaraz po wrzuceniu na luz, moze to tak własnie ma być jak piszesz. pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz