3 koła chyba.
Centralny na pilota
Zwiń
X
-
Centralny na pilota
Chciałbym założyć uniwersalne sterowanie centralnym zamkiem na pilota rocznik 1997
Gdzie znajdę centralkę w Octavi która steruje centralnym?
Czy jest na niej schemat wyprowadzeń?
Jak by się komuś chciało zrobić fotkę tego modułu to będę wdzięczny
Problem jest w tym że to autko nie jest moje i mam mało czasu na zamontowanie tego nie chciałbym tracić czasu na szukanie
-
-
Zamieszczone przez papispGdzie znajdę centralkę w Octavi która steruje centralnym?
[ Dodano: Nie 23 Wrz, 07 10:36 ]
aha jeżeli chcesz żeby centralny chodził na pilota (np. z alarmu) to najprościej to podłączyć do 2 kabelków znajdujących się w drzwiach kierowcy. jest to chyba żółto-czarny i biały (ale nie jestem pewny bo nie pamiętam):zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
papisp, postaram sie znaleźć w schematach
[ Dodano: Nie 23 Wrz, 07 10:50 ]
dobra mam.... tak jak na załączonym obrazku. czarno żółty zamyka, biało żółty otwiera
[ Dodano: Nie 23 Wrz, 07 10:51 ]
jak pomogłem to kliknij pomógł:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
trochę to zamotane bo na rysunku pisze że to prawy słupek a ja jak podłączałem się pod te kable to w drzwiach od kierowcy. ogólnie to słupek (chodzi o ten dolny) prosto rozkręcić bo zdejmujesz zaślepkę i masz 2 śrubki. spróbuj tam poszukać. jak nie będzie na słupkach tam gdzie kostki złączeniowe (zacznij od tego od kierowcy) to zdejmij tapicerkę drzwi i tam się podepnij.:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
ja wtrącę delikatnie, że w tym roczniku mogło nie być fabrycznego sterowania centralnym zamkiem... bo ten centralny niekoniecznie musi być fabryczny. akurat kolega ma z tych pierwszych roczników i ma dokładany centralny. warto zadać sobie trud sprawdzenia z jakim centralnym masz do czynienia : z fabrycznym - czyli siłowniki zintegrowane z zamkami, czy też dokładane siłowniki uniwersalne. czyli tapicerka do zdjęcia. No chyba, że po zapuszczeniu żurawia pod deskę stwierdzisz, że są ciągnięte wiązki do centralnego - zazwyczaj szuka się wiąchy idącej do lewych drzwi o kolorach kabli : niebieski, zielony, biały czarny, brązowy. jeśli namierzysz coś takiego to sygnały sterujące masz na białym i brązowym ( sygnały masy).Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Kable kierunków znajdziesz w progu od strony kierowcy(musisz go rozebrać czyli silnie wyciagnąć plastik z zatrzasków).Nie pamiętam jakie są to kolory ale wystarczy miernik i po sprawie.A co do centralnego zamka to ten kabelek czarno żółty jest w rzeczywistości czarno-jasnozielony cienki-cieńszy od czarno żółtego.
Komentarz
-
-
Ja tez chce sobie zamontowac zamykanie z pilota z tymze central mam fabryczny. Prosze o pomoc w kwestii tych kabelkow, ktore odpowiadaja za zamykanie i otwieranie, ktore sa od kierunkow, gdzie podlaczyc zeby z pilota domykaly sie szyby (moge kluczykiem) no i gdzie najlepiej podlaczyc zasilanie sterownika i mase.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
senectus, przeczytaj posty od początku to będziesz wiedział co i jak.... domykania szyb nie podłączysz póki nie będziesz miał "domykacza" (chodzi o sterownik który przedłuża podtrzymanie masy) ja mam coś takiego ale zapomniałem jakiej firmy i nie pomogę... pogrzeb w googlach, ja to wygrzebałem gdzieś na necie chbya za 18zł. + przes.:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
No wlasnie czytalem, i nie bardzo rozumie bo jest tak albo czarno żółty, biało żółty, potem ktos pisze o bialym i brazowym. Nastepnie czarno żółtym a w rzeczywistości czarno-jasnozielonym cienkim-cieńszym od czarno żółtego, wiec troche zglupialem,a niestety nie jestem biegly w elektryce samochodowej. Domykacz mam fabryczny gdyz kluczykiem moge domknac kwestia pod ktry kabelek sie wpiac.
Komentarz
-
-
senectus, najlepiej weź miernik i popodpinaj się w kostce w te kabelki rozpisane i zamykaj drzwi i zobaczysz który jest który u Ciebie. a domykacza to Ty nie masz tylko funkcję komfort. owszem domykasz szyby przytrzymująckluczyk a alarm tego nie zrobi więc musisz dokupić tak jak pisałem domykanie który po sygnale zamknięcia centralnego podtrzyma minus( tak jak byś trzymał kluczyk) i dosunie okna:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
kolego senekus miałem to samo zmartwienie ale : mam funkcję komfort tz. kluczykiem zamknę szyby a nie miałem pilota .,zaprzyjaźniony elektryk dołożył mi sterowanie z pilota firmy ,,Ampio,,i teraz zamykając auto pilotem zamyka mi również szyby bez dokupywania jakiegoś tam domykacza .więc jeżeli masz zaufanego elektryka to polecam odwiedziny u niego a na pewno coś razem wykombinujecie .nadmieniam że nie mam alarmu dźwiękowego gdyż przy obecnej znieczulicy dostałbym darmo opeer od ludzi za to że moje auto wyje.mój kumpel elektryk zamiast wyjca założył mi dodatkowy immobilizer , a myślę jeszcze nad odcięciem paliwa.Nie chcę być zbyt wulgarny ale czasem warto takie roboty zlecić fachowcom,zaoszczędzisz i czas i nerwy a również kasę ,wystarczy czasem pojeździć po fachowcach i popytać.pozdrawiam Świeciak
Komentarz
-
-
Odgrzebie stary temat. Jak to jest w Octavi 98r z modułem komfortu. Jest on w drzwiach kierowcy czy pod kierownicą? Czy wszystkie sygnały potrzebne do otwierania/zamykania drzwi, domykania szyb i wyjscia na kierunki znajde w tym module czy tez cześć trzeba szukac np w progu ?
Czy jesli kupie uniwersalny sterownik to nie wysteruje mi on domykania szyb z pilota? Ktoś pisze że trzeba kupić specjalny "przedłużacz" impulsu masy ?
Komentarz
-
Komentarz