Zamieszczone przez MisiekWAW
[O1] Hak do OC1 z 1998 roku
Zwiń
X
-
[O1] Hak do OC1 z 1998 roku
Mam zamiar zamontować haka do mojej OCI . Dosyć ciekawie wyglada ten :
Moje pytanie dotyczy montażu , czy ktoś z OCPowiczów montował hak w octavce z 1998 roku kombik ?? Jak to jest rozwiązane , czy otwory są fabrycznie wiercone ?? Czy ze zdejmowaniem zderzaka sa jakiś problemy ?? Czy trzeba ciąć zderzak ?? Jeżeli ktoś ma doświadczenie to prosze o pomoc.
Szukajke odwiedzilem ale tam jest tylko o nowszych rocznikach .Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
-
-
Trzeba podciac od spodu zderzak, nie ma hakow do OI gdzie nic sie nie wycina Chyba ze ktos bude potnie. W podluznicach sa otwory, ale trzeba je odszukac i przebic gume ktora pokryte sa podluznice. Zderzak pewnie bedzie dal sie odkrecic, ale juz takie dwie sruby ktore sa kolo lamp w srodku i trzymaja zderzak mniej, przynajmniej u mnie nie chcialy. Roznica rocznikow IMO nie ma znaczenia. W nowym tnie sie zderzak, w starym ta listwe.
Komentarz
-
-
duzo fajniejszy jest hak wypinany - niestety cena na allegro cos kolo 600 zlotych , najlepiej montowac w 2 osoby - nie wigina sie tak zderzak przy przymiarkach czy juz dobrze podciete , sa tez wiazki gotowe do wpiecia w kostki lamp - nie trzeba wtedy wcinac sie w przewody w samochodzie - otwory tak jak pisal Maicroft, sa gotowe , tylko zalepione tasma i konserwacja - przed wlozeniem haka w podluznice dobrze jest zaciaprac ja jakims srodkiem konserwujacym - to samo po zakreceniu srub
Komentarz
-
-
Wielkie thenx za info , zwlaszcza za info od Maicrofta :-)
Octavka ma juz u mnie haka . Zamontowanie trwalo 2 h , i bylo banalnie proste . Jak ktoś chce moge zasłać na maila instrukcje montażu . Całkowity koszt z papierami wyszedł mnie 270 zl . Jestem bardzo zadowolony ...Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Stempelek dzisiaj zalatwiam a poradnik zamieszcze na OCP razem z fotkami :wink:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz