[O1] Hak do OC1 z 1998 roku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jan_wilc
    Classic
    • 2008
    • 39

Zamieszczone przez MisiekWAW
    słowo klucz to opłaca się
    no właśnie to jest najważniejsze, albo się kupuję auto, żeby się opłacało, albo...
  • phrix
    L&K
    • 2007
    • 1000
    • Audi
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam zamiar zamontować haka do mojej OCI . Dosyć ciekawie wyglada ten :

Moje pytanie dotyczy montażu , czy ktoś z OCPowiczów montował hak w octavce z 1998 roku kombik ?? Jak to jest rozwiązane , czy otwory są fabrycznie wiercone ?? Czy ze zdejmowaniem zderzaka sa jakiś problemy ?? Czy trzeba ciąć zderzak ?? Jeżeli ktoś ma doświadczenie to prosze o pomoc.

Szukajke odwiedzilem ale tam jest tylko o nowszych rocznikach .
    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Trzeba podciac od spodu zderzak, nie ma hakow do OI gdzie nic sie nie wycina Chyba ze ktos bude potnie. W podluznicach sa otwory, ale trzeba je odszukac i przebic gume ktora pokryte sa podluznice. Zderzak pewnie bedzie dal sie odkrecic, ale juz takie dwie sruby ktore sa kolo lamp w srodku i trzymaja zderzak mniej, przynajmniej u mnie nie chcialy. Roznica rocznikow IMO nie ma znaczenia. W nowym tnie sie zderzak, w starym ta listwe.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• marekzu
        L&K
        • 2007
        • 1412
        • Superb II combi (3V5)

duzo fajniejszy jest hak wypinany - niestety cena na allegro cos kolo 600 zlotych , najlepiej montowac w 2 osoby - nie wigina sie tak zderzak przy przymiarkach czy juz dobrze podciete , sa tez wiazki gotowe do wpiecia w kostki lamp - nie trzeba wtedy wcinac sie w przewody w samochodzie - otwory tak jak pisal Maicroft, sa gotowe , tylko zalepione tasma i konserwacja - przed wlozeniem haka w podluznice dobrze jest zaciaprac ja jakims srodkiem konserwujacym - to samo po zakreceniu srub

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wielkie thenx za info , zwlaszcza za info od Maicrofta :-)

Octavka ma juz u mnie haka . Zamontowanie trwalo 2 h , i bylo banalnie proste . Jak ktoś chce moge zasłać na maila instrukcje montażu . Całkowity koszt z papierami wyszedł mnie 270 zl . Jestem bardzo zadowolony ...
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• JanuszSz
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2835
            • Superb II combi (3T5)

phrix, zapodaj sobie stempel do dowodu rejestracyjnego. :!:
            Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

phrix, jak chcesz na maila to możesz zrobić poradnik montażu i zamieścić go tutaj

Komentarz

• phrix
                L&K
                • 2007
                • 1000
                • Audi
                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Stempelek dzisiaj zalatwiam a poradnik zamieszcze na OCP razem z fotkami :wink:

_

Komentarz

Pracuję...