Brak wskaźnika poziomy plynu spryskiwacza na desce rozdziel

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • luki992
    Classic
    • 2007
    • 11

nico21, masz jeszcze breloczek ??? Bo byłbym chętny na jeden taki
  • dioralop
    Classic
    S_OCP Member
    • 2006
    • 34

Witam wszystkich Klubowiczów.

Mam nietypowe pytanie związane z kontrolka poziomu płynu spryskiwacza w Skoda Octavia I.

Zauważyłem, że nie świeci sie ta kontrolka na panelu wskaźników mimo tego, że płyny do spryskiwacza nie ma. W pierwszej kolejności myślałem, że może styki we wtyczce są zabrudzone ale po wymontowaniu tego czujnika wygląda on dosyć dobrze. następnie zrobiłem zworę we wtyczce od czujnika poziomu płynu spryskiwacza i przekręciłem kluczyk w stacyjce. Teoretycznie wówczas powinna zapalić się kontrolka braku płynu. Niestety zarówno ze zworą jak i bez kontrolka się nie pali.

Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie jak go usunąć.

Czy jest możliwe, że przepalił się bezpiecznik tego obwodu?

Pozdrawiam,
    Dioralop

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

...jezeli jestes pewien ze masz czujnik poziomu, to moze szafa jest zle zkodowana, napisz jakie jest kodowanie twojego licznika (Vagcom, selekt, instruments, okienko coding).

Darek
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• dioralop
        Classic
        S_OCP Member
        • 2006
        • 34

dariuspolo, Witam. Dzieki za odpowiedz. Nie wiem jak odpowie dziec na Twoje pytanie gdyż niestety nie wiem gdzie znaleźć informacje dotyczące kodowania licznika. Gdzie takie informacje mogę odczytać? (Ogólnie mam Octavie 1.9 TDI 81kW, rok produkcji 12.2003 ; wyposażenie Ambiente-ICE) W zasadzie auto jest nieźle wyposażone dlatego dziwi mnie trochę fakt, że może nie być kontrolki poziomu płynu. Jak wcześniej wspominałem w dolnej części zbiorniczka płynu wciśnięty jest taki czarny czujnik do którego podłączona jest wtyczka - stad zakładałem, ze auto wyposazone jest w taką opcje).

Z góry dzięki za pomoc,
        Dioralop

Komentarz

• Sosna
          Ambiente
          • 2007
          • 115

dioralop, mój ojciec ma prawie taką octavię jak Ty (o niecały rok młodszą) i nie zapala mu się na szafie żadna informacja o braku płynu, więc wygląda na to że ten typ tak ma

Komentarz

• dariuspolo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1168

Zamieszczone przez dioralop
            Nie wiem jak odpowie dziec na Twoje pytanie gdyż niestety nie wiem gdzie znaleźć informacje dotyczące kodowania licznika. Gdzie takie informacje mogę odczytać?
            ...jak juz pisalem: Vagcom, selekt, instruments(17), okienko coding(najlepiej zrob screnshot strony glownej licznika i wstaw na forum).
            T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
            SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
            Zuzycie paliwa

Komentarz

• deespe
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1468

hej.... ja mam taką occie tylko młodsza o 6 miesięcy i w tym wyposażeniu nie pali mi się taka kontrolka. wydaje mi się że może być ale w Elegance lub L&K a na szafie jest bo robili pod jeden bat.
              :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• splawik
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1292

Jak wcześniej wspominałem w dolnej części zbiorniczka płynu wciśnięty jest taki czarny czujnik do którego podłączona jest wtyczka - stad zakładałem, ze auto wyposazone jest w taką opcje
                A po bokach obok tej wtyczki nie wychodzi wężyk lub dwa (kombi)???????

To jest pompka!! Odłącz wtyczke i pryśnij spryskiwaczem, zobaczysz że nie zadziała.

Pozdrówka
                A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                -------------------------------------------------
                Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• filut
                  Classic
                  • 2006
                  • 33

Re: Brak wskaźnika poziomy plynu spryskiwacza na desce rozdz

Witam wszystkich Klubowiczów.

Mam nietypowe pytanie związane z kontrolka poziomu płynu spryskiwacza w Skoda Octavia I.

Zauważyłem, że nie świeci sie ta kontrolka na panelu wskaźników mimo tego, że płyny do spryskiwacza nie ma. W pierwszej kolejności myślałem, że może styki we wtyczce są zabrudzone ale po wymontowaniu tego czujnika wygląda on dosyć dobrze. następnie zrobiłem zworę we wtyczce od czujnika poziomu płynu spryskiwacza i przekręciłem kluczyk w stacyjce. Teoretycznie wówczas powinna zapalić się kontrolka braku płynu. Niestety zarówno ze zworą jak i bez kontrolka się nie pali.

Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie jak go usunąć.

Czy jest możliwe, że przepalił się bezpiecznik tego obwodu?

Pozdrawiam,
                  Witaj, ja w mojej Czesi (ICE +) z 2006 roku mam kontrolkę, ale myślę że jest to związane z Xenonami. W firmie mojego brata w tym samym roku 3 skody ICE + i w żadnym samochodzie nie działa ta kontrolka (są bez xenonów).

Filut
                  Octavia off-road edition

Komentarz

• dioralop
                    Classic
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 34

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i pomoc. Widzę , że rzeczywiście moja Octavia w tym wyposażeniu nie ma takiej opcji...a szkoda.

Pozdrawiam,
                    Dioralop

Komentarz

Pracuję...