nico21, masz jeszcze breloczek ??? Bo byłbym chętny na jeden taki
Brak wskaźnika poziomy plynu spryskiwacza na desce rozdziel
Zwiń
X
-
Brak wskaźnika poziomy plynu spryskiwacza na desce rozdziel
Witam wszystkich Klubowiczów.
Mam nietypowe pytanie związane z kontrolka poziomu płynu spryskiwacza w Skoda Octavia I.
Zauważyłem, że nie świeci sie ta kontrolka na panelu wskaźników mimo tego, że płyny do spryskiwacza nie ma. W pierwszej kolejności myślałem, że może styki we wtyczce są zabrudzone ale po wymontowaniu tego czujnika wygląda on dosyć dobrze. następnie zrobiłem zworę we wtyczce od czujnika poziomu płynu spryskiwacza i przekręciłem kluczyk w stacyjce. Teoretycznie wówczas powinna zapalić się kontrolka braku płynu. Niestety zarówno ze zworą jak i bez kontrolka się nie pali.
Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie jak go usunąć.
Czy jest możliwe, że przepalił się bezpiecznik tego obwodu?
Pozdrawiam,Dioralop
-
-
dariuspolo, Witam. Dzieki za odpowiedz. Nie wiem jak odpowie dziec na Twoje pytanie gdyż niestety nie wiem gdzie znaleźć informacje dotyczące kodowania licznika. Gdzie takie informacje mogę odczytać? (Ogólnie mam Octavie 1.9 TDI 81kW, rok produkcji 12.2003 ; wyposażenie Ambiente-ICE) W zasadzie auto jest nieźle wyposażone dlatego dziwi mnie trochę fakt, że może nie być kontrolki poziomu płynu. Jak wcześniej wspominałem w dolnej części zbiorniczka płynu wciśnięty jest taki czarny czujnik do którego podłączona jest wtyczka - stad zakładałem, ze auto wyposazone jest w taką opcje).
Z góry dzięki za pomoc,Dioralop
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dioralopNie wiem jak odpowie dziec na Twoje pytanie gdyż niestety nie wiem gdzie znaleźć informacje dotyczące kodowania licznika. Gdzie takie informacje mogę odczytać?
Komentarz
-
-
hej.... ja mam taką occie tylko młodsza o 6 miesięcy i w tym wyposażeniu nie pali mi się taka kontrolka. wydaje mi się że może być ale w Elegance lub L&K a na szafie jest bo robili pod jeden bat.:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dioralopJak wcześniej wspominałem w dolnej części zbiorniczka płynu wciśnięty jest taki czarny czujnik do którego podłączona jest wtyczka - stad zakładałem, ze auto wyposazone jest w taką opcje
To jest pompka!! Odłącz wtyczke i pryśnij spryskiwaczem, zobaczysz że nie zadziała.
PozdrówkaA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Re: Brak wskaźnika poziomy plynu spryskiwacza na desce rozdz
Zamieszczone przez dioralopWitam wszystkich Klubowiczów.
Mam nietypowe pytanie związane z kontrolka poziomu płynu spryskiwacza w Skoda Octavia I.
Zauważyłem, że nie świeci sie ta kontrolka na panelu wskaźników mimo tego, że płyny do spryskiwacza nie ma. W pierwszej kolejności myślałem, że może styki we wtyczce są zabrudzone ale po wymontowaniu tego czujnika wygląda on dosyć dobrze. następnie zrobiłem zworę we wtyczce od czujnika poziomu płynu spryskiwacza i przekręciłem kluczyk w stacyjce. Teoretycznie wówczas powinna zapalić się kontrolka braku płynu. Niestety zarówno ze zworą jak i bez kontrolka się nie pali.
Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie jak go usunąć.
Czy jest możliwe, że przepalił się bezpiecznik tego obwodu?
Pozdrawiam,
FilutOctavia off-road edition
Komentarz
-
Komentarz