[O2] Kontrolka ASR i ABS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Daro8610
    Drive
    • 2009
    • 41

[O2] Kontrolka ASR i ABS

Zamieszczone przez shado
    Vim2, a na pewno skopiował kodowanie sterownika na identyczne jak miałeś w starym?
    Witam !
    Kodowanie zostało skopiowane ze starego modelu - tyle udało mi się dowiedzieć.
    Wychodzi na to że to moduł komfortu
  • zet0n
    Classic
    • 2007
    • 3

[O2] Kontrolka ASR i ABS

Witam chcialbym przedstawic problem ktory byl juz przedstawiany ale nikt mi nie udzielil odpowiedzi w starych postach. Chodzi o zapalajace sie kontrolki ASR i ABS w trakcie jazdy przy deszczowej pogodzie. Gdy tylko samochod troche podeschnie kontrolki gasna. Prosze o pomoc. Znacie moze gdzie najlepiej zdiagnozowac taki problem? jestem z lubuskiego.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Swiecą cały czas? czy podczas ruszania? Najlepiej aby zdjagnozować jest podpiąć vaga i będzie wszystko jasne czyli jakiś spocik poszukaj ze swoich okolic a chłopaki na pewno będą mieli interfejs z vagiem
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• 20omega
        Ambiente
        • 2006
        • 105

A ja miałem to samo. Zorganizowałem trochę czasu i po kolei jedno koło po drugim sciągałem i przeglądałem wtyczki od ABS-u. Jak się okazało jedna niebyła szczelna więc pendzelek i biała benzynka a potem sprey do styków elektrycznych on wytrąca wodę. POMOGŁO
        ----- Złota L&K by MASTERS ---
        __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

• marcind
          Rider
          • 2005
          • 438

Zamieszczone przez 20omega
          sprey do styków elektrycznych
          tez uwazam ze to beda problemy ze stykami... :roll:
          Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
          mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• GrzegorzPL
            Classic
            S_OCP Member
            • 2007
            • 16
            • BGU 1.6 MPI 102 KM

u mnie samoczynnie zapalała sie kontrolka ASR podczas jazdy, obojetnie co się działo na drodze/. Pomagąło tylko gazenie auta, a czasami nawet kilka razy !! - szukali serwisanci ...długo i nic. W komupterz twierdzili, że nic nie ma na te temat.
            Pod koniec zapalał się i ASR i znaczek awaryjnej pracy silnika. Serwis bez większego przekonania ..wymienił czujnik temeratury chłodziwa. Po tej wymian kilka dzni był spokój, i znowu ASR bum ! ale tylko raz !
            drugi raz gdzieś po tygodniu no i kontrolka awaryjna - zero mozliwości wyłaczenia kontroli awaryjności ASR dał się wyłaczyć - to była niedziela wiec.. szukowałem sie na poniedziałek do serwisu a tu w czsie jazdy zapaliła sie dodatkowo kontrolka ASR i arawyjna dalej na pierwszym posotju zgasły obie ..i jakos kilka tygodni spokoju ZERO !
            Pozdrawiam ! :idea:
            GrzegorzPL

Komentarz

• zet0n
              Classic
              • 2007
              • 3

odp

Kontrolki zapalają się w czasie jazdy gdy jadę po kałuzach a nie gasną gdy zatrzymam samochod i odpalę od nowa. Gasną dopiero gdy trochę przeschnie przynajmniej tak mi się wydaje. Do ASO na komputer muszę pojechać w momencie takiej sytuacji ale ciężko się wstrzelić :-) Moze teraz bo idzie zima. Pozdrawiam.

Komentarz

• GrzegorzPL
                Classic
                S_OCP Member
                • 2007
                • 16
                • BGU 1.6 MPI 102 KM

Napisałem jak to było u mnie z tym ASR / albo . oby nie, nadal jest / jako bardzo dziwną przyczynę zapalnia - czujnik temepratury .... Wiem jak to jest gdy coś sie kopie w aucie i nie wiadomo co jest grane .. dla ciebie może to być tylko info że bywaja dziwne przyczyny i liczę , że obie sie uda dotrzeć do przyczyny koniecznie napisz jak się skończyło. Sa tacy którym zapal sie ABS pow. 130- 140 km/h bywa.. ;-)
                Ja nawet już doszedłem do punktu gdzie SKODA AUTO zdecydowął się sprzedać mi schematy elelktryczne - chciałem szukac błędu na własną ręke / tylko ... 340 zł za katalog schemów lelktrycznych/
                pozdrawiam kazdego kto to czyta !
                GrzegorzPL

Komentarz

Pracuję...