[O1] Zegary- komputer pokładowy czy na pewno wszystko jest O

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzys71
    Drive
    • 2008
    • 41

Ma ktos pozyczyc subaru? Jade w gory na deske, ale przeciez w aucie cieplej, a mozna to samo:
  • misiug
    Classic
    • 2007
    • 3

Witam wszystkich,
    moje pytanie i niewiedza wywodzą się z faktu, iż jeżdżę skodą dopiero od tygodnia.
    Problem dotyczy Skody z 2003 roku, 1,9 tdi, 90KM wersja wyposażenia Selection.
    Autko zostało sprowadzone z Niemiec. W opisie wersji znalazłem, iż posiada komputer pokładowy. Oczywiście w prawej manetce są 3 przyciski, ale ich naciskanie nie powoduje żadnych zmian na wyświetlaczu.
    Czy jest to wina przycisków, a może ten model wcale nie posiada takich funkcji, jak to sprawdzić?
    Zauważyłem że gdy temperatura spadnie poniżej 5 stopni na lewym wyświetlaczu zamiast godziny wyświetlana jest właśnie temperatura otoczenia- czy żeby powrócić do godziny należy naciskać te przyciski w manetce, bo to też nie działa?
    Proszę o pomoc i pozdrawiam

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

Czy Selection posiada komputer-niewiem jezeli tak to niestety tak to powinno dzialac, przyciskajac przycisk w prawej manetce powinny zmieniac sie wskazania na lewym wyswietlaczu.
      Troche dziwna ta usterka. Na poczatek sprawdzil bym przewody idace z manetki
      do licznika( konieczne zdiecie kierownicy i airbaga) ew. przemierzyl bym manetke czy przyciski dzialaja.
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• flyski
        Ambiente
        • 2006
        • 153
        • Octavia I (1U2)
        • AQY 2.0 MPI 115 KM

Prawdopodobnie masz komputer, ale nie działa sterowanie,
        bo z tego co piszesz o temperaturze to pojawia się ona poniżej 5stopni
        jako ostrzeżenie o gołoledzi (OT imo wybitnie wkurzająca rzecz i nie wiem czy da się to wyłączyć EOOT)
        i wtedy wystarczy nacisnąć przycisk góra dół na (prawej) dźwigience żeby wróciła poprzednio obserwowana funkcja, a u ciebie nie ma efektu po naciśnięciu.
        Samo to że pokazuje temp. zamiennie z godziną świadczy że komputer jest, tylko coś nie bangla
        Przyczyna raczej będzie błacha tzn. jakiś przewodzik łączący dźwigienkę z kompem lub styk w kostce... trzeba niestety zajrzeć ale na mój gust komp jest i powinien dać się łatwo naprawić.
        [O1 - 2.0 AQY silver ]
        [SII - 2.0 CFFB pacific blau]

Komentarz

• rafalus
          L&K
          • 2005
          • 1140
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

poza tym kompa nie bylo w najtanszych wersjach
          nowy cSIMC od Aliego
          seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
          Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• Marian 2
            L&K
            • 2007
            • 1085
            • Octavia I combi (1U5)
            • AQY 2.0 MPI 115 KM

Tak na wszelki wypadek powiem, że wszystko to działa (powinno) wtedy, gdy jest włączony zapłon.

Komentarz

Pracuję...