Ma ktos pozyczyc subaru? Jade w gory na deske, ale przeciez w aucie cieplej, a mozna to samo:
[O1] Zegary- komputer pokładowy czy na pewno wszystko jest O
Zwiń
X
-
[O1] Zegary- komputer pokładowy czy na pewno wszystko jest O
Witam wszystkich,
moje pytanie i niewiedza wywodzą się z faktu, iż jeżdżę skodą dopiero od tygodnia.
Problem dotyczy Skody z 2003 roku, 1,9 tdi, 90KM wersja wyposażenia Selection.
Autko zostało sprowadzone z Niemiec. W opisie wersji znalazłem, iż posiada komputer pokładowy. Oczywiście w prawej manetce są 3 przyciski, ale ich naciskanie nie powoduje żadnych zmian na wyświetlaczu.
Czy jest to wina przycisków, a może ten model wcale nie posiada takich funkcji, jak to sprawdzić?
Zauważyłem że gdy temperatura spadnie poniżej 5 stopni na lewym wyświetlaczu zamiast godziny wyświetlana jest właśnie temperatura otoczenia- czy żeby powrócić do godziny należy naciskać te przyciski w manetce, bo to też nie działa?
Proszę o pomoc i pozdrawiam
-
-
Czy Selection posiada komputer-niewiem jezeli tak to niestety tak to powinno dzialac, przyciskajac przycisk w prawej manetce powinny zmieniac sie wskazania na lewym wyswietlaczu.
Troche dziwna ta usterka. Na poczatek sprawdzil bym przewody idace z manetki
do licznika( konieczne zdiecie kierownicy i airbaga) ew. przemierzyl bym manetke czy przyciski dzialaja.
Komentarz
-
-
Prawdopodobnie masz komputer, ale nie działa sterowanie,
bo z tego co piszesz o temperaturze to pojawia się ona poniżej 5stopni
jako ostrzeżenie o gołoledzi (OT imo wybitnie wkurzająca rzecz i nie wiem czy da się to wyłączyć EOOT)
i wtedy wystarczy nacisnąć przycisk góra dół na (prawej) dźwigience żeby wróciła poprzednio obserwowana funkcja, a u ciebie nie ma efektu po naciśnięciu.
Samo to że pokazuje temp. zamiennie z godziną świadczy że komputer jest, tylko coś nie bangla
Przyczyna raczej będzie błacha tzn. jakiś przewodzik łączący dźwigienkę z kompem lub styk w kostce... trzeba niestety zajrzeć ale na mój gust komp jest i powinien dać się łatwo naprawić.[O1 - 2.0 AQY silver ]
[SII - 2.0 CFFB pacific blau]
Komentarz
-
Komentarz