Dywaniki materiałowe, które ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TommyLee
    Ambiente
    • 2006
    • 179

Szczere wyrazy współczucia [']
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Czy ktos ma orginalne dywaniki ? Czy od strony kierowcy sie przecieraja?
    Ja mam juz 2 komplet ale podróbek i zawsze od kierowcy sie przeciaraja i to dosc szybko.
    Mam jeszcze katalog z 99 roku i tam sa 3 rozne rodzaje dywaników. Moze ktos ma orginaly i powie jak tam z trwałością?
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Ja mam oryginalne,ale nie materiałowe.To jakaś mieszanka gumy z czymś.Właśnie kończę drugi komplet.To znaczy,że wszystkie oprócz dywanika kierowcy są jak nowe,natomiast mój wierzchnią warstwę ma przetartą,ale dziury na wylot jeszcze nie ma.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• rad10
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2006
        • 180

Mam oryginalne. Dół jest gumowy, a góra jest materiałowa, która się przeciera, ale nie tak szybko jak podróbki. Tak jak kolega JanuszSz napisał ślady użytkowania widać tylko na tym dywaniku od kierowcy, a reszta jest jak nowa. Pytałem kiedyś w ASO, ale nie sprzedają na sztuki tylko trzeba kupić komplet. pozdrawiam

Komentarz

• rafalus
          L&K
          • 2005
          • 1140
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

no i dlatego mam juz 2 kompletybo nie mozna jednego kupic
          nowy cSIMC od Aliego
          seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
          Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Ja mam oryginalne materiałowe w O II . Jak narazie sprawuja sie świetnie, ale mają raptem 3,5 miesiaca
            Czarny Elegance

Komentarz

• Lukasso
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 611

ja miałem org i nie polecam dziura pop nie całym sezonie mi się zrobiła.......teraz mam z alegro i narazie od wiosny trzymają się rewelacyjnie, takie same ma Arek więc niech on jeszcze powie, u kogo kupowałem powiem jak bede w domu bo coś się nie moge teraz zalogować na allegro

Komentarz

• Kuvel
                Ambiente
                • 2006
                • 138

Ja się już poddałem - podklejam dziurę kawałkiem gumy. Nie będę co kilka miesięcy kupował nowego kompletu :evil:
                90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?

Komentarz

• Lukasso
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 611

Tak jak obiecałem, dywaniki kupowałem od użytkownika MSVPJ, acha dywanik kierowcy wzmacniany dodatkową warstwą

Komentarz

• Arek
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 3143

Zamieszczone przez Lukasso
                    takie same ma Arek więc niech on jeszcze powie,
                    dokładnie mam te same co lukasz i tyle samo czasu bo razem zamawialismy i są godne polecenia
                    -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

rafalus, mozna kupic ja mam trzy stare a jedną nową i daje rade, fakt ze sei zeszmavciły szybko , bo wyprałem je w pralce ale w przyszłym roku biore komplet nowy.

Komentarz

• marlena
                        RS
                        • 2007
                        • 1719

ja mam z allegro...link wyzej. Są OK. Były kupione do OI. Dopasowanie i wykonanie w porządku. Dywanik kierowcy jeszcze się trzyma, ale po jakimś czasie wyskakuje dziura, ale to wina obcasa. Panowie raczej dłużej będą się cieszyć użytkowaniem

Komentarz

• BrzozBar
                          Classic
                          • 2005
                          • 7

Zamieszczone przez marlena-25
                          http://www.allegro.pl/search.php?string=skoda&us_id=4670941&country=1

ja mam z allegro...link wyzej. Są OK. Były kupione do OI. Dopasowanie i wykonanie w porządku. Dywanik kierowcy jeszcze się trzyma, ale po jakimś czasie wyskakuje dziura, ale to wina obcasa. Panowie raczej dłużej będą się cieszyć użytkowaniem
                          To ja zapytam inaczej - w jaki sposób mocujecie dywaniki nieoryginalne? W oryginalnych są otwory mocujące dywaniki do wykładziny - pamiętam, że jak jeszcze miałem gumowe dywaniki, strasznie mnie denerwowało suwanie się dywaników po wykładzinie! Szczególnie jak dywanik kierowcy podjeżdżał pod pedały.
                          Golf 7 Variant 1.4 TSI DSG

Komentarz

• Lukasso
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 611

BrzozBar, w dywanikach które kupowałem za dopłatą kilku złotych montują takie mocowania .....

Komentarz

• marlena
                              RS
                              • 2007
                              • 1719

Zamieszczone przez BrzozBar
                              Zamieszczone przez marlena-25
                              http://www.allegro.pl/search.php?string=skoda&us_id=4670941&country=1

To ja zapytam inaczej - w jaki sposób mocujecie dywaniki nieoryginalne? W oryginalnych są otwory mocujące dywaniki do wykładziny - pamiętam, że jak jeszcze miałem gumowe dywaniki, strasznie mnie denerwowało suwanie się dywaników po wykładzinie! Szczególnie jak dywanik kierowcy podjeżdżał pod pedały.
                              Ja jakoś nie mam z tym problemu i nigdzie dywanik nie jeździ..ani gumowy ani materiałowy. Te materiałowe o ile dobrze pamiętam są szorstkie od spodu i może to je trzyma na miejscu.

Komentarz

• shado
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 5315
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

marlena-25, i jak tam Twoje dywaniki? Przetarły się? Jeździłaś z nimi przez zimę?
                                BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Artur73
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 82

W temacie przetartego jednego dywaniku, czytałem na stronie www.skodaczesci.pl, że można kupić jeden za 15 PLN przedni. Jest to gumowy zamiennik taki jak mam u siebie od nowości.

Komentarz

• TFil
                                    Classic
                                    • 2008
                                    • 37

Re: Dywaniki materiałowe, które ?

W O1 w oryginalnych gumowych dywanikach dość szybko zrobiła się dziura w tym "pod kierowcą". Potem kupiłem komplet welurowych na allegro za jakieś 50-60zł i - co dziwne - okazały się trwalsze od oryginalnych gumowych (chociaż ten "pod kierowcą" był po jakimś czasie trochę podniszczony).
                                    Zobaczymy, jak długo wytrzymają w O2, ale w razie czego i tak wymienię na welurowe z allegro 8)

Komentarz

• shado
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 5315
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No właśnie ja na lato chcę kupić welurowe, ale nie chcę, żeby to był jakiś chłam tylko sprawdzona już przez kogoś firma. Nie chce kupić na alledrogo i żeby się okazało, że są źle dopasowane, albo po miesiącu wyleci w nich dziura.

Komentarz

• TFil
                                        Classic
                                        • 2008
                                        • 37

Zamieszczone przez shado
                                        No właśnie ja na lato chcę kupić welurowe, ale nie chcę, żeby to był jakiś chłam tylko sprawdzona już przez kogoś firma. Nie chce kupić na alledrogo i żeby się okazało, że są źle dopasowane, albo po miesiącu wyleci w nich dziura.
                                        Nie pamiętam, jaka to była firma, ale byłem pozytywnie zaskoczony jakością i trwałością tych dywaników - jak za te 50, czy 60zł to po prostu szok 8)

Komentarz

• shado
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 5315
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

TFil, a jesteś w stanie znaleźć w historii maili albo allegro co to był za sprzedawca?

Komentarz

• marlena
                                            RS
                                            • 2007
                                            • 1719

Zamieszczone przez shado
                                            marlena-25, i jak tam Twoje dywaniki? Przetarły się? Jeździłaś z nimi przez zimę?

Nie mam pojęcia :| jak one się mają, ponieważ Octavia co w niej były te dywaniki w grudniu została sprzedana.

Teraz muszę rozglądnąć się za jakimiś do OII bo te oryginalne skody wytrzymały 5 m-cy i już jest dziura u kierowcy od szpilki :| szczerze powiedziawszy to wyjścia z dywanikami u mnie są dwa:
                                            1) albo kupić metalowe :szeroki_usmiech
                                            2) zmienić rodzaj obuwia :szeroki_usmiech

Jak coś dobrego znajdę do OII to dam znać. Jeszcze się nie rozglądałam, bo jestem na etapie leczenia córci :|

Komentarz

• TFil
                                              Classic
                                              • 2008
                                              • 37

Zamieszczone przez shado
                                              TFil, a jesteś w stanie znaleźć w historii maili albo allegro co to był za sprzedawca?
                                              niestety było to dwa lata temu i nie mam ani w mailach, ani na allegro

Komentarz

• mdo1
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 441

kupowalem u tego goscia

nie sa moze powalajace, ale jezdza juz rok i zyja, no i jeszcze pozyja z tego co widac

troche cienkie, ale widze, ze teraz robia grubsze, 1 cm z tego co widzialem w opisie aukcji, moje sa ciensze, tradycyjnie - kierowcy poodgniatany, ale o przecieraniu nie ma mowy

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

rafalus, ja zakupilem 2 kpl podrobek, z pieknym niebieskim i zielonym napisem Skoda. Oba poszly ( kierowcy ) po moze 4-5 miesiacach. Ori z tego co wiem, wytrzymuja znacznie dluzej, ale tez sie przecieraja, wiec ja przestalem kombinowac i mam ori, ale gumowe
                                                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

Pracuję...