Moze na Wojska Polskiego przy schronisku dla zwierzat??
[O2] rozpadajacy sie 2.0 TDI
Zwiń
X
-
[O2] rozpadajacy sie 2.0 TDI
Kilka dni temu w salonie ogladałem z kolegą T5 multiwan przy okazji rozmow o silnikach sprzedawca stwierdził ze skoda która własnie podjechalismy jeszcze chwilke a sie rozleci. miał na mysli silnik 2.0 tdi . Stwierdził ,ze dozywaja one zaledwie 60 tys i nadaja sie do kapitali , ze 70 % tych silnikow sie rozlatuje w biegu.
Dlaczego !!! bo niby jest on w prosty sposób rozwiniety z poprzednika 1.9 tdi przez rozwiercenie bloku .... niby pozostało tam tak mało materiału , ze silnik dosłownie peka .
Moja oktavka ma 21 tys bieże troche olej , ale niby to normalne ....czy sprzedawca wiedział co mowi ..... kurde zaniepokoił mnie ..a wy co na to... dzieki za opinie .superb 2.0 tsi
-
-
Przepraszam a czy w O1 były silniki 2.0tdi??PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daroooStwierdził ,ze dozywaja one zaledwie 60 tys i nadaja sie do kapitali , ze 70 % tych silnikow sie rozlatuje w biegu.
Dlaczego !!! bo niby jest on w prosty sposób rozwiniety z poprzednika 1.9 tdi przez rozwiercenie bloku .... niby pozostało tam tak mało materiału , ze silnik dosłownie peka .
to do tego sprzedawcy
a tak bardziej w temacie to to że silnik na pompowtryskach bierze "trochę oleju" to normalne - szczególnie po dłuższej dynamicznej jeździe - było o tym na forum - poszukaj
co do braku materiału w silniku to gratuluję sprzedawcy ... martwicy mózgu
fakt zdarzały się w silnikach BKD słabe turbiny - nawet kilka u nas na forum padło - ale wywnioskować z tego co ten wesoły człowiek to szczyt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafco do braku materiału w silniku to gratuluję sprzedawcy ... martwicy mózgu
generalnie nie przejmuj się za bardzo, to nie jest motor montowany tylko do skodysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
dobrze ze moja skodzinka o tym nie slyszala i juz przeturlala se 95tys :P...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yanooshiiikprzyjechal ostatnio gosc na przeglad 300.000 (po 18 miesiacach).nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Co to za trasy byly i ilu kierowcow jezdzilo? bo chyba jeden mialby ciezko bo 573 km przy sredniej 70km/h (i tak duzo na Polske) to wychodzi 8h w aucie - a kiedy pracowac?
Dzieki pracy zahartowalem sobie tylek, zero bolu na dlugich trasach.
Komentarz
-
-
dokladnie
nie wnikalem gdzie i jak auto jezdzone, ale napewno dobrze o nim swiadczy przebieg.
To ze turbina sie nie wylozyla to byl dla mnie szok. Moze dobry egzemplarz, moze przesadnie zadbana turbina.
Ja w kazdym razie staram sie zawsze dac pochodzic na wolnych obrotach (1-2) minuty, nawet jak nei cisne mocno samochodu - napewno nie zaszkodzi.
Ponadto motul. Mysle ze olej zmienie tez czesciej (np.co 10.000) - koszt nieduzy - zwlaszcza ze wychodzi co jakies 8-9 miesiecy.
Mysle ze kierowca ma tu znaczenie. Znam przypadek (siostra) ze w O1 1.9 TDI turbo padlo po przebiegu 4000km. Ale wiem tez ze nie bylo traktowane odpowiednio.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasja po krakowie robiłem po 400 km dziennie po miescie
Zamieszczone przez nickmarjest to mozliwe, bo w pracy uzywam Peugeota 206, po roku ma przejechane ponad 100kkm a nie jezdzimy az tak duzo , srednio 300km na dobe, spokojnie moglbym zrobic 500 i po osiemnastu miesiacach bylo by wlasnie okolo 300kkm.
oczywiscie nie neguje ze tak bylo - tylko to jest naprawde trudne i wymaga sporego "wkladu" (tym bardziej ze to Polska - a nie kraj gdzie sa drogi :P )nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasnie miałem pewien okres że tyle jeździłem ponad pół roku
Ja przejechalem BKD tylko 60kkm, fakt ze byla zawirusowana od (chyba) 15 lub 18kkm, zawsze studzona i rozgrzewana zgodnie ze sztuka, olej wymieniany co 10kkm (Motul i Castrol). A mimo to padla turbina - fakt ze furczala od nowosci robiac slynnego puchacza - pewnie wiele zalezy od egzemplarza - np u Szkody jest cicho turbina (albo byla) wiec moze ma szanse na dluzsze zycie.
Brednie o rozpadajacych sie bkd mozna wlozyc miedzy bajki - zajechac mozna i czolg po paru km - ale to tylko niektorzy potrafianasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Oczywiscie 300.000 km w 18 miesiecy jest wielce nieprawdopodobne.
Poza tym niezaleznie od sytuacji byloby to chyba zupelnie nieuzasadnione.
Chyba lepiej byloby latac samolotem, albo jezdzic pociągiem.
Pomijam kwestie prawne - zaden pracownik nie moglby byc tak eskploatowany. A jesli ktos bylby na "swoim rozrachunku", to nie wyobrazam sobie jak zarabial będąc tylko w aucie?
Byl dlugodystanowym kurierem?
Pomijam to, ze jest to wrecz niewykonalne dla ludzkiego organizmu.
Nawet w kilku kierowcow jakos srednio jestem sklonny uwierzyc.
Mysle, ze doszlo do jakiego przeklamania albo sprzedania bezczelnego kitu przez kogos z ASO.
Nawet TIRy i autokary miedzynarodowe nie mają takich przebiegów.TDI 205PS
Komentarz
-
-
z opiniami jest jak zawsze jeden mowi 60kkm do smierci, drugi 300kkm i auto bangla - srednia wychodzi 180 kkm czyli jakos tak wmiare realnienasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz