dziwne pytanko odnosnie motula

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ja również dziękuję...I dziękujemy MS za miłe towarzycho, choć nie ukrywam że troszku za późno się zjechali bo my się już zbierali...Pozdoowka
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

wiem ze tematy olejowe były tłuczone pewnie z tysiac razy;p ale powiedzcie mi co uwazacie na temat stosowania Motula xcessa w zimie przy duzych mrozach? wg parametrów motul zachwuje sie normalnie przy temp bodajze -30st a mobil ma o 5 st wiecej? czy to oznacza ze w zimie przy np -38 bedzie problem z rozruchem? cos mi sie w to nie chce wierzyc bo w silniku i tak bedzie "cieplej" ale wypowiedzcie sie na ten temat - czy stosowanie oleju motul nie wpłynie zle na silnik w zimie przy duzych mrozach? bo ja mam zalanego motula;d;d;d a z tego co wiem lepiej sie on zachowuje przy wiekszych temp silnika przy duzych obrotach
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• nickmar
      Drive
      • 2007
      • 83

Zamieszczone przez janusz_007
      wg parametrów motul zachwuje sie normalnie przy temp bodajze -30st a mobil ma o 5 st wiecej? czy to oznacza ze w zimie przy np -38 bedzie problem z rozruchem? cos mi sie w to nie chce wierzyc bo w silniku i tak bedzie "cieplej"
      W momencie rozruchu np. o poranku to raczej w silniku nie bedzie cieplej, wiec oznacza to ze olej wolniej sie do niego dostanie przy tej temperaturze -38 stopni, czyli przez dluzszy moment niz w przypadku mobila silnik bedzie narazony na tarcie. Ale moge sie mylic

Komentarz

• janusz_007
        Rider
        • 2007
        • 473

hmmmm nie wiem wlasnie czy mozna taki olej miec zalany w zimie, wtedy co? niech sobie dluzej chodzi na wolnym biegu po odpaleniu?

Komentarz

• nickmar
          Drive
          • 2007
          • 83

W naszej strefie klimatycznej temperatura zima raczej nie spada az tak bardzo, wiec raczej nie masz sie czym martwic. Jedynie pamietac zeby nie wciskac od razu gazu w podloge i wszystko powinno byc ok.
          No a jesli by juz spadla do -38 stopni to male ognisko pod miska olejowa zalatwi sprawe

Komentarz

• janusz_007
            Rider
            • 2007
            • 473

hehehe no tak zapomnialem o ognisku hehe;p;d

[ Dodano: Czw 25 Paź, 07 21:20 ]
            tylko ciekawi mnie jedno? teraz sprawdzalem mobila castrola i oni daja nawet tem płynięcia -52 st. czemu motul ma tak slabo? albo reszta naciąga parametry albo cholercia wie co. moze to jest tak samo jak z żyłkami na ryby - jeden producent napisze ze zylka 0.20 ma 5kg wytrzymalosci a drugi 3kg - ale ten drugi jest 100% pewniakiem;p

Komentarz

• G_4
              Drive
              • 2007
              • 41

Myślę że przy tempereturze -38 st nasze TDI bedziemy musieli zamienić na komunikację zbiorową jeżeli będzie jeździć :-)
              Octavia II Limousine Ambiente
              1,9 l/ 77 kw (105 PS) Dieselmotor
              2007
              Mlada Boleslav

W Kielcach była jazda

Komentarz

• janusz_007
                Rider
                • 2007
                • 473

myslisz ze nie rusza?;p

Komentarz

• DGW
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 2330

Zamieszczone przez janusz_007
                  myslisz ze nie rusza?;p
                  trzeba by wziąć jeszcze pod uwagę temperaturę przy jakiej paliwo nie nadaje sie do niczego (znaczy ropa)
                  NFPNorth-West
                  2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                  WARSZTAT www.dsize.pl
                  ->
                  CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                  spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

Pracuję...