[O1] Elektromechanik we Wrocławiu? Pilny problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • badyloo14
    Classic
    • 2008
    • 4

Jestem w Łodzi w czwartek więc jak pojedziecie to dajcie zna na tel. to podskoczę z wami.
    badyl
  • Ramsey
    Drive
    • 2007
    • 73

Siadły wycieraczki. Manetka niby działa, komputer pokładowy przelacza i restuje wskazania, ale nie wiem czy ja tez wymieniac, poniewaz wczoraj wymienilem przekaznik wycieraczek i dodatkowo nadpalony przekaznik pompy paliwa. Mechanizm wycieraczek byl bardzo dokladnie czyszczony 2 miesiace temu. Poza uszkodzona manetka skonczyly mi sie pomysly co robic dalej...

Objaw: wycieraczki wlaczaja sie kiedy chca, pracuja kilka razy lub machna po szybie raz, potrafia sie zatrzymac w polowie szyby, potrafia same sie wlaczyc w pozycji manetki "0", potrafia same opasc po np. minucie stania w pionie itd itp, bez zadnej zasady. Paranoja.

Mozecie polecic jakiegos dobrego elektromechanika we Wroclawiu ktory szybko ogarnie temat? Na forum znalazlem tylko jeden podobny post sprzed ok. roku, tam wymiana przekaznika zalatwila sprawe, u mnie niestety nie...
    Yeah, right.

Komentarz

www.jetronik.pl wal do nich na Opolska, jak sami nie zrobią, to poleca kogoś godnego zaufania i rekomendowanego przez nich

aha i wspomnij żeś z OCP

Komentarz

• Ramsey
        Drive
        • 2007
        • 73

Jetronik nie ma zadnego szybkiego terminu, nawet dla OCP :|
        Yeah, right.

Komentarz

Ramsey, bo sa dobrzey niestety, miedzyszecka 3415658

Komentarz

• Ramsey
            Drive
            • 2007
            • 73

Dzwonilem, odeslali mnie na Terenowa (tak samo jak Jetronik), tam termin jest dopiero na wtorek. Hmm szukam tez na wlasna reke i z elektrykiem na szybko we Wroclawiu jest totalna lipa. :roll:
            Yeah, right.

Komentarz

601788350

Komentarz

• Ramsey
                Drive
                • 2007
                • 73

Zamieszczone przez Sigma_74
                601788350
                Sigma bardzo pomagasz, dzieki, ale ten gosc tez podal telefon do kogos innego, na Torunska, dzwonilem i termin sroda rano.

Obdzwonilem juz z 20 elektrykow, normalnie cyrk, a pewnie jakas pierdoła siadla. Predzej zmienie sam manetke, wiecej pomyslow nie mam.

Dobrze ze nie pada :lol:
                Yeah, right.

Komentarz

• zbychu
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 180

Witam!!
                  Zamieszczone przez Ramsey
                  Obdzwonilem juz z 20 elektrykow, normalnie cyrk, a pewnie jakas pierdoła siadla
                  a sprawdzałeś silniczek wycieraczek?, a zwłaszcza kostkę połączeniową przy silniczku, być może nie łączy jak należy, o ile sobie przypominam jest tam 4-ro pinowa kostka, jeżeli nie będzie dobrego styku to morze tak właśnie się dziać
                  pozdrawiam.
                  mając poduchy...nie zapominaj o pasach

Komentarz

• sptom
                    Rider
                    • 2007
                    • 351

Re: Elektromechanik we Wrocławiu? Pilny problem

Siadły wycieraczki. Manetka niby działa, komputer pokładowy przelacza i restuje wskazania, ale nie wiem czy ja tez wymieniac, poniewaz wczoraj wymienilem przekaznik wycieraczek i dodatkowo nadpalony przekaznik pompy paliwa. Mechanizm wycieraczek byl bardzo dokladnie czyszczony 2 miesiace temu. Poza uszkodzona manetka skonczyly mi sie pomysly co robic dalej...

Objaw: wycieraczki wlaczaja sie kiedy chca, pracuja kilka razy lub machna po szybie raz, potrafia sie zatrzymac w polowie szyby, potrafia same sie wlaczyc w pozycji manetki "0", potrafia same opasc po np. minucie stania w pionie itd itp, bez zadnej zasady. Paranoja.

Mozecie polecic jakiegos dobrego elektromechanika we Wroclawiu ktory szybko ogarnie temat? Na forum znalazlem tylko jeden podobny post sprzed ok. roku, tam wymiana przekaznika zalatwila sprawe, u mnie niestety nie...
                    Koło mnie na Paczkowskiej 26 jest elektromechanik ale nie mam do nich fona, mogę jutro looknac i jak podeslesz na prv fona do siebie to dam Ci znac czy maja mozliwosci przerobowe :wink: ale z ranca bo pozniej smigam na caly dzionek.
                    Dostojnie do przodu by Dynosoft

Komentarz

• brudnyhary
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 616

jak chcesz to mozesz sprubowac ul. grota roweckiego 67 wjazd od snopkowej tel. 601 711132 mozesz sie powołac na tomka z łowicza jednakze za ceny nie odpowiadam :wink:
                      Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów

Komentarz

• sptom
                        Rider
                        • 2007
                        • 351

Re: Elektromechanik we Wrocławiu? Pilny problem

Proszę namiar dzis sa czynni do 15 mozesz zadzwonic i sie umowic 071 333 99 70 oraz
                        508 145 182
                        Pozdroowka
                        Dostojnie do przodu by Dynosoft

Komentarz

• Ramsey
                          Drive
                          • 2007
                          • 73

Przez weekend sprawa stanela z powodu braku czasu. Auto jedzie jutro rano do elektryka, co prawda w zupelnie innym miejscu niz namiary z forum ale to nieistotne :wink:

Anyway, punkciki oczywiscie dodane - dzieki za pomoc panowie
                          Yeah, right.

Komentarz

• piatkos
                            Drive
                            • 2007
                            • 72

Ramsey, z kronikarskiego "obowiązku" zostaw tu później info gdzie załatwiłeś i jak się udało problem rozwiązać
                            może i my kiedyśbędziemy szukać takich namiarów

Komentarz

• maro21
                              Drive
                              • 2007
                              • 78

Ramsey, napisz jaka była przyczyna problemów z wycieraczkami u ciebie i jak udało się rozwiązać problem ponieważ u mnie wystąpił właśnie taki sam problem dzisiaj i chciałbym coś wiedzieć na ten temat i gdzie mam szukać przyczyny.
                              Z góry dzięki.

Komentarz

• salvado
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 314

maro21, Ramsey, miałem taki sam problem. Sprawa okazała się prozaiczna, acz dość pracochłonna. Przyczyną było brak masy na silniczku. A ponieważ masa jest w silniczku do O1 (nie wiem, jak rozwiązano to w O2) w dość specyficzny sposób podawana, to i o problemy nie trudno.

Do rzeczy:

Trzeba się oczywiście dostać do silniczka i go wyjąć. Z tego, co pamiętam, znajdują się w nim 4 śruby, chyba "szóstki" Trzeba je odkręcić, i dostać się do środka. I teraz sedno sprawy: zauważysz taką małą blaszkę (cooś około 2x1 mm), która znajduje się w niewielkiim wycięciu w korpusie silniczka, a której zadaniem jest właśnie przeniesienie masy. I na tym styku właśnie, z powodu brudu, itp itd zaczynamy mieć przerwe. Należy to oczyścić, odpowiednio wygiąć, aby poprawić styk, a nawet - tak jak ja to zrobiłem - podłożyć kawałek metalu (wyciąłem sobie takowy z jakiejś nierdzewnej podkładki). Pół roku bujałem się z tym problemem, a to wymieniając przekaźnik, a to próbując ze smarowaniem tulejek. A po tej naprawie jak ręką odjął.

Oczywiście, jest to zadanie dla kierownika-mechaniora, ale jeśli nie chcesz się za to sam brać, to chociaż elektryka uczul, że problem może właśnie mieć taką przyczynę.

Na 90% stawiam właśnie na taką przyczynę u was.

Daj znać, czy to to - przyda się do statystyk :-)
                                Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• Ramsey
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 73

U mnie sprawa jest załatwiona od 2 tygodni, zapomnialem napisac. Ogolnie postawilem do elektromechanika na caly dzien. Odebralem, zaplacilem 200 zl, facet powiedzial ze wyciagal silnik wycieraczek - sa tam jakies 3 blaszki (styki czy cos) ktore odpowiadaja za prawidlowa pozycje i powrot wycieraczek i tyle wiem. Sam tego nie rozbieralem :wink:

Co bylo naprawde nie tak i czy mechanik mowil prawde tego nie wiadomo, ale od 2 tygodni brak problemow z wycieraczkami, sam mechanizm czyscilem jakis czas temu a dodatkowo wymilem przkaznik i dokupilem teraz jeszcze nowe plastiki podszybia bo na starych nie bylo uszczelki (woda lala sie litrami na komputer i nizej). Mam nadzieje ze to koniec moich przygod z wycieraczkami. :P
                                  Yeah, right.

Komentarz

• piatkos
                                    Drive
                                    • 2007
                                    • 72

Ramsey, to pochwal się jeszcze gdzie robiłeś, żeby inni wrocławianie mogli skorzystać
                                    a swoją drogą... trzeba w końcu sie spotkac!

Komentarz

• Ramsey
                                      Drive
                                      • 2007
                                      • 73

Ano trzeba Wojtas, kope lat minelo :wink:

Robilem na Jaworowej, skreca sie z Sudeckiej w strone komisariatu i jakies 20m za skrzyzowaniem jest po prawej zaklad elektro-mech. 8)
                                      Yeah, right.

Komentarz

• maro21
                                        Drive
                                        • 2007
                                        • 78

Byłem dzisiaj u elektromechanika ale moja octa zrobiła psikusa. Wszystko działa w najlepszym porządku. Czekam więc na dalsze efekty. Mechanior powiedział że najprawdopodobniej jest to samo o czym pisał salvado. Jeżeli problem się powtórzy i będę zmuszony z tym coś zrobić to dam znać o efektach.

Komentarz

• piatkos
                                          Drive
                                          • 2007
                                          • 72

heh ...
                                          po raz kolejny mnie ten punkt nie zawiódł

najważniejsze, że działają!!

Komentarz

• rafaloka
                                            Classic
                                            • 2007
                                            • 15

witam wszystkich miałem taki sam problem z wycieraczkami i dziś wyjołem silniczek poprawiłem mase i wszystko działa jak nowe dzieki za pomoc Salvado

Komentarz

Pracuję...