[O1] Poziom halasu w O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zero7
    Classic
    • 2008
    • 39

[O1] Poziom halasu w O1

Zamieszczone przez MiKruS
    Ja very chetnie.
    cytując Ferdynanda Lipskiego "Bardzo qrwa jego mać chętnie" :lol: :lol: :lol:

MSPANC :zlosnik:
  • Mierzej
    Drive
    • 2007
    • 82

[O1] Poziom halasu w O1

Witam.

Co myslicie o poziomie halasu lub braku halasu w O1? Jakos naszlo mnie dziwne odczucie ze halas w mojej powyzej 110km/h jest duzo za duzy badz inaczej moglby byc mniejszy. Nie wymienialem opon, radia nie slucham ciszej wiec to tez nie to. Chodzi mi o zwykly szum oplywajacego powietrza. Ktos moze probowal "wyciszyc" swoje auto badz natknal sie na podobne odczucie?
    Pozdrawiam

Komentarz

wytlumienie w o1 jest nedzne i nie ma tu dwoch zdan, trzeba sobie je poprawic niestety. Chyba ze nagle Ci cos zaczelo dodatkowo halasowac to musialbys cos wiecej napisac

Komentarz

• system c
        Classic
        • 2007
        • 5

uszczelki w drzwiach :twisted: ja też się z tym borykam. Kto je wymienia? bo mechanik raczej nie.....

Komentarz

• bogusg
          Rider
          • 2007
          • 355

generalnie na forum radzą słuchac głośniej radia Ale macie rację że jest głośno. Ja zakupiłem płyty aluminiowo bitumiczne i będę oklejał przegrodę czołową od strony komory silnikowej + od strony kabiny pasażera zapodam filcu. A z szumami opływajacego powietrza dam sobie na luz
          Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• nickmar
            Drive
            • 2007
            • 83

Raczej nie jezdze bez wlaczonego radia wiec szumow nie slysze praktycznie wcale , ale moge powiedziec ze kiedy wylaczalem czasem radio nasluchujac odglosow to bylo dosc glosno. Ten element zdecydowanie sie poprawil po zmianie opon, a jesli chodzi o szumy to w moim przypadku zaczynaja mi przeszkadzac dopiero powyzej 160km. To co najbardziej mi przeszkadza to slabe wytlumienie jesli chodzi o silnik, dosc mocno halasuje, ale przeciez nie mozna jezdzic w zupelnej ciszy, jak slychac wiatr za oknem to wtedy wiadomo ze sie jedzie.

Komentarz

nickmar, przeciez Twojego benzyniaka to praktycznie nie slychac...... ostatnio jak sie przesiadlem po dlugim czasie do naszej Fabki to ciagle sprawdzalem czy jest zapalona :P

Komentarz

• nickmar
                Drive
                • 2007
                • 83

lec, na postoju z pewnoscia roznica jest slyszalna ale w trakcie jazdy szumy raczej sa podobne, w pracy smigam Peugeotem 206 HDI i gdybym nie wiedzial ze to diesel to jadac nim pomyslalbym ze to benzyna. Oczywiscie jak sie zwalnia to juz slychac roznice.

Komentarz

• Voldemort
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 134

Taki temat to młyn na wodę mojego natręctwa.

Nie znoszę kiedy auto hałasuje. Nie wiem jak bardzo głośna jest O1 ale O2 bardzo mnie pod tym względem rozczarowała. I tak jak poziom głośności w ruchu miejskim (pomimo TDI) uważam za akceptowalny, to szumy powyżej 130km/h mnie zasmuciły.

Zamówiłem więc gruntowne wyciszanie auta (podobne, choć nie tak extremalne jak Nexus w swojej O1). Jest znaczna poprawa ale do ideału daleko. Nie ta klasa auta.
                  Hokus-Pokus i dwumasa

Komentarz

ja powyzej 130 slysze juz tylko motorownie wiec nic mi nie szumi :lol:

Komentarz

• c0nn3ct
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 680

kumpel w Passacie miał kapcie letnie 235/45/17... co z tego że ładnie wygląda jak szumią jak głupie :| teraz założył zimówki 195/65/15 odrazu inny komfort jazdy i zero szumów...

z racji tego że mam diesla powyżej 130 podobnie jak lec, słyszę tylko motorek
                      O1 AGR <- Była
                      O2 '04 BKD "Praha"<- Jest
                      OI RS <- Jest

Komentarz

• Voldemort
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 134

Każdy ma inny próg bólu... :szeroki_usmiech
                        Hokus-Pokus i dwumasa

Komentarz

• m.p
                          Classic
                          • 2007
                          • 31

witam
                          Mam o1 2001/110 asv od pół roku przez pierwsze wrażenie super ale po tym czasie również stwierdzam że mogłaby być troszkę cichsza,moja ma dziwny pułap prędkości między 100-130 głośniejsza a po 130km/h wrażenie jakby była bardziej cicha

Komentarz

• Marian 2
                            L&K
                            • 2007
                            • 1085
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • AQY 2.0 MPI 115 KM

Dobre wyciszenie, to problem, z którym można bez końca... Mam benz. 2.0 AQY i wewnątrz mogę powiedzieć, że jest cicho. Miałem odłogiem około 2m2 gąbki o grubości 2,5cm, pociąłem ją w różne paski/kawałki i wypchałem całą pustą przestrzeń pod pulpitem.
                            Ta przestrzeń, to swoiste pudło rezonansowe, jak w gitarze. Nie spodziewałem się tak dobrych wyników, ale za to zacząłem słyszeć to czego przedtem nie słyszałem, np. tarcie klocków hamulcowych przy najsłabszym nawet hamowaniu.

Komentarz

• phrix
                              L&K
                              • 2007
                              • 1000
                              • Audi
                              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Niestety OC1 jest glosne a zwlaszcza TDI. Po przesiadce do Audiu odrazu wiadomo za co sie placi :-) Ze swojej strony polecam wyciszyc klape i drzwi . Minimalnie lepsze efekty , profesjonalne wyciszenie niestety kosztuje i waży :-(
                              Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• nickmar
                                Drive
                                • 2007
                                • 83

Zamieszczone przez m.p
                                moja ma dziwny pułap prędkości między 100-130 głośniejsza a po 130km/h wrażenie jakby była bardziej cicha
                                Pewnie szum powietrza jest juz tak duzy ze zaglusza nieco silnik, stad to wrazenie

Komentarz

• gebek
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1214

Mialem O1 Tdi AGR,teraz mam O2 Tdi BXE.Moim zdaniem szumy powietrza w O2 sa mniejsze,ale problemem sa Tdi w obu wersjach.Przez 15 miesiecy mialem O2 1.6 FSI-bylo ciszej.Niemiecki AUTO BILD podaje glosnosc dla O2
                                  TDI-71 db przy 130 km/h
                                  1.6FSI-70 db przy 130 km/h
                                  1.8TFSI-68 db przy 130 km/h
                                  Wnioski do wyciagniecia Pozdrawiam
                                  Tato,tato...czy to auto jest chore?
                                  Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                                  Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• b1aly
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 6

Witam.
                                    Zamierzam wygłuszyć swoją OI od strony silnika (ściana grodziowa) oraz od wewnątrz pod nogami. Czy ktoś już to robił? Jakich materiałów należy użyć ? No i czy efekt będzie słyszalny

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...