ja też chętnie
ABS
Zwiń
X
-
ABS
witajcie.
wiem ze kwestia abs-u byla tluczona na forum, ale jest to tak wszystko rozstrzelone ze nie moge znalezc info na ten temat
jak mam auto po długim postoju (np ponad dobe) to jak go odpalam, to na krocej niz sekunde po zapaleniu zapala sie kontrolka abs i zaraz gasnie. potem sie problem nie powtarza. co to moze byc? moze to byc powiazane z tym ze za niedlugo bede musial zmienic klocki hamulcowe?
a druga kwestia - tak na marginesie - to jak wam auto postoi np 5 godzin to tez na 2 sek zaklekotaja wam popychacze?
dzieki za odpowiedzVW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD
-
-
Zamieszczone przez janusz_007a druga kwestia - tak na marginesie - to jak wam auto postoi np 5 godzin to tez na 2 sek zaklekotaja wam popychacze?
Podobno na Motulu to znika .Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
janusz_007, kontrolka ABS zapala się na moment,bo ECU sprawdza działanie obwodu.Gaśnie po chwili,bo wszystko jest w porządku i ABS działa.Tak samo jak pozostałe kontrolki,zapalą się na moment i gdy wszystko jest ok.to gasną.
Miałbyś problem,gdyby paliły się po uruchomieniu silnika.
Co do związku ABS z klockami,to nie ma żadnego,możesz nie mieć klocuchów,a ABS będzie działał. :wink:Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janusz_007jak mam auto po długim postoju (np ponad dobe) to jak go odpalam, to na krocej niz sekunde po zapaleniu zapala sie kontrolka abs i zaraz gasnie. potem sie problem nie powtarza. co to moze byc? moze to byc powiazane z tym ze za niedlugo bede musial zmienic klocki hamulcowe?
Komentarz
-
-
Przy poranym rozruchu silnika wzrasta zapotrzebowanie na prad. Napiecie w instalcji spada ponizej 10V wykrywa to sterownik pompy abs i zapala sie kontrolka ABS. Jezeli silnik jest juz cieply to zapala lzej i nie grzeja swiece wiec napiecie nie spada ponizej 10V. W zalaczniku jest tekst to potwierdzajacy. Sam kiedys robilem probe i mierzylem napiecie podczas rozuchu i zgadzalo sie.
Komentarz
-
Komentarz