Ryho - jakby nie było Kielceki wątek zaczął sie od podkarpackiego - Wasz ziomek (djpi) go zaczął (choć i po części też on nasz ziomek), a my musimy cos z tym zrobić
Witam w sobotni wieczór i pytam czy do regulacji przednich drzwi od kierowcy potrzeba odkręcić błotnik :?: aby się dostać do śruby od ramy gdzie są przykręcone czy może jakoś inaczej je się reguluje Może ktoś mi to dokładnie opisze bo nie mam pojęcia :idea: :idea:
to zależy ile ci opadły te dżwi, jak niewiele to na słupku środkowym jest takie chromowane ucho o które zaczepia się zamek, tam są dwie śruby i podziałka, zaznaczasz położenie pisakiem, luzujesz trochę kluczem imbusowym ( 6kąt lub lepiej 12kąt), przesuwasz ucho do góry dokręcasz i zamykasz dżwi, sprawdzasz i tak aż będzie ok.
pzdr.
ale to polsrodek - bo drzwi sie tylko bede lepiej zamykac , ale dalej beda opadniete wzgledem uszczelki - mozna probowac podlozyc podkladki pod dolne sruby zawiasu , ewentualnie wymienic zawias gdyz ten sie wyrobil
Dzięki za wasze podpowiedzi coś będę myślał bo na tym uchu nie będę regulował bo te drzwi delikatnie sie ruszają :? :? .A żeby podłożyc podkładki to trzeba odkręcić błotnik aby dostać sie do słupka czy jakoś inaczej się to robi. POZDRAWIAM :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
wiechu386, Wydaje mi się,że nie musisz odkręcać błotnika,tylko rozebrać trochę tapicerki.Najmniejszy problem z dolnym zawiasem,bo tam tylko parę plastików trzeba zdjąć,gorzej z górnym,bo może nie wystarczyć zdjęcie dolnej części konsoli.Chociaż patrząc z boku ,po zdjęciu dolnej części prawdopodobnie uda się uda się dostać do śruby trzymającej górny zawias.Ja mam od kilku lat opadające drzwi i lekarstwem na to jest raz w tygodniu dokręcenie śruby,która jest przestrzelona przez górny zawias(model przed liftem)teraz zawiasy nie mają już tej śruby i trzeba wymieniać zawias.
Janusz ty mówisz o tapicerce w drzwiach bo nie rozumiem tapicerkę z drzwi muszę rozebrać aby dokręcić zawias .U mnie na dolnym zawiasie te drzwi chodzą :wink:
a te śróby co widać jak sie drzwi odkreci nie sa to jakies (jajka) i nie mozna poregulowac? Ktos moze jeszcze napisac jaki klucz trzeba kupic do tych śrób.
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
a te śróby co widać jak sie drzwi odkreci nie sa to jakies (jajka) i nie mozna poregulowac? Ktos moze jeszcze napisac jaki klucz trzeba kupic do tych śrób.
Ale napisałeś ja chcę regulowac drzwi a nie odkrecać :diabelski_usmiech
wiechu386, nie tapicerkę drzwi,a tapicerkę wewnątrz auta.Jedna śruba od dolnego zawiasu jest widoczna od zewnątrz i nie ma z nią kłopotu,natomiast druga jest przykręcona od strony wnętrza mniej więcej na wysokości dźwigni otwierania maski-i tam się musisz dostać aby ją dokręcić.
witam!!!! panowie mam duży bardzo duży problem z drzwiami!!!!!!!
wczoraj był bardzo silny wiatr i gdy wysiadałem z auta wyrwał mi drzwi z reki i z całym impetem otworzył i..........drzwi mi opadły i to sporo co prawda zamykają się ale muszę je podnieść!!!!!
nie bardzo wiem jakim cudem one opadły i czy podniesienie regulacja ucha coś da????
nie chce w ciemno odkręcać drzwi bi nie chce nic spierdzielić!!!!!miał ktoś podobny problem????
Komentarz