palenie na zimno tdi.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ASGARD
    Ambiente
    • 2008
    • 123

palenie na zimno tdi.

PD-ek ma pompe w baku. Zabraknie paliwa, to potem sobie podciagnie tyle co trzeba.

VP jak skonczy paliwo to w najgorszym razie bedzie dlugo krecil, ale w koncu zapali :diabelski_usmiech

kristo, A bylo oszczednosci robic :twisted: :wink:
    CO NOWE AUTO TO NOWE..ALE MONDEO TEZ BYLO DOBRE
  • tomeeek
    Drive
    • 2007
    • 52

palenie na zimno tdi.

witajcie. mam treme bo to moj pierwszy post. szukalem na forum ale dykt w dykt postu nie dopasowalem.
    posiadam OCTAVIE I TDI AGR 2002 pol roku, wymienilem rozrzad w bosch serwis, zrobilem 10 kkm, oleju wzial od max. 0,3. w latu pali lepiej niz benzyna, rozgrzany czy zimny, od tyka.
    teraz gdy temperatura w okolicach +10 +5 stopni mam z rana utrudniony rozruch.
    tzn. po nocnym ok. 10-11 godzinnym postoju , musze dluzej trzymac rozrusznik.
    ale, raz pali dobrze tzn. nie musze krecic rozrusznikiem dluzej a raz musze go jednak przytrzymac. gdy juz odpali to po tym ciezszym kreceniu zadymi a po normalnym nie. zaznaczam ze pali zawsze za pierwszym razem nie krecilem jeszcze kilkakrotnie.
    co ciekawe nie ma tego gdy po 5-6 godzinach na dworze pod pracą auto stoi, krece, pali wtedy normalnie, od tyku.
    co jest? dluzszy postoj bez jazdy mu nie sluzy?
    dziekuje za ewntualne porady.
    pozdrawiam.
    pozdrawiam,

Frank Bullitt " You sell whatever you want, but don't sell it here tonight."

Komentarz

• Bartek_2012
      Ambiente
      • 2006
      • 208

Zanim zaczną się wywody na temat świec, stopnia sprężania itp. Napisz czy wymieniałeś filtr paliwa, na jakim oleju jeździsz, i na jakim paliwie BP Ultimate?
      BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
      JEST: Volvo S80 II D5
      JEST: BMW R1200GS Adventure

Komentarz

• Krzych
        Rider
        • 2005
        • 671

Wygląda na zapowietrzający się układ paliwowy.
        Poranne palenie może być związane z nieszczelnością układu paliwowego i jeśli masz pełny bak to pali dobrze, a jak już jest mniej paliwa, to paliwo cofa się z filtra i z pompy, wtedy masz ciężki rozruch.
        Na próbe zaparkuj na noc przodem z górki. Jeśli bak będzie wyżej od silnika, to paliwo z pompy może nie cofnie się.
        DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
        www.chiptuning.katowice.pl
        DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• tomeeek
          Drive
          • 2007
          • 52

no dziekuje za szybką pomoc!
          zrobie tak z tym parkowaniem mam akurat podworko, da rade tak zaparkowac. a dzisiaj sprawdzalem temperature bylo ok. 10 stopni i odpalil mi chyba najgorzej. fakt, w baku faktycznie pustki rezerwa sie swieci. jade na BP po paliwo. tam tankuje ale tego normalnego diesel'a. olej castrol magnatec 5w40, filtr paliwa i filtry inne wymienione przy wymianie paska ok. 10 kkm temu. auto ok 200 kkm ale chodzi ladnie, wczesniej mialem benzyne, roznicy nie ma, zbiera sie fajnie.
          pozdrawiam i dam dalej znac.
          pozdrawiam,

Komentarz

• bogusg
            Rider
            • 2007
            • 355

A propos cofania paliwa i wymiany filtra paliwa. Ja w swoim po kupnie też powymieniałem wszystkie eksploatacyjne materiały i m.in. filtr paliwa ale ze względów oszczędnościowych kupiłem nie oryginalny i zaczeła się polka z uruchamianiem szczególnie po nocnym postoju; układ paliwowy zapowietrzał się, paliwo cofało sie do zbiornika. Lekarstwem okazała się powtórna wymiana filtra na oryginalny, ale co najważniejsze wymieniłem także takie małe dwa oringi, który był w komplecie razem z filtrem, a uszczelniają one króciec zanurzony w obudowie filtra, połączony z przewodem powrotu paliwado zbiornika. Po tym zabiegu jak ręką odiął Tomeeek tu masz link do posta traktujacego o tym http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
            Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• tomeeek
              Drive
              • 2007
              • 52

dzieki za sugestie. przyjrzę się tym wężykom.
              jednak nie ma to jak pomoc, sytuacja sie rozjasnia.
              czlowiek sam zaginąłby w akcji.
              pozdrawiam,

Komentarz

• bogusg
                Rider
                • 2007
                • 355

Cała przyjemnosć po naszej stronie jesli moje rady pomogą prosze nacisnąc magiczny przycisk pomógł :wink:
                Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

bogusg, O wlasnie te dwa male oringi. Gorsze filtry tego nie maja, a ta guma tam parcieje.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• bogusg
                    Rider
                    • 2007
                    • 355

Dzięki za poparcie Maicroft
                    Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• tomeeek
                      Drive
                      • 2007
                      • 52

Krzych z Master's Tuning.
                      Oddac Tobie szacun tez trzeba. Bak pelny, wczoraj zatankowalem.
                      Dzisiaj rano o 7 temperatura 7,5 st. zapalił od pol obrotu.
                      Będę dalej monitorował sprawę.
                      pozdrawiam,

Komentarz

Pracuję...