[O1] tylne lozyska

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tank102
    Drive
    • 2008
    • 63

[O1] tylne lozyska

W miniony weekend po raz pierwszy przejechałem ładny kawał Polski z radyjkiem. Mogę się podzielić taką oto obserwacją. W trasie cb jest niezastąpionym towarzyszem podróży. Tam w pełni objawia się sens jego używania. Jednak miasta to porażka. Miałem okazję przejeżdżać przez trzy większe i czułem się jakbym nie wyjeżdżał z wawy. W trasie rozmowy drogowe. W mieście - "koledzy sprawdzam radio, jak mnie słychać?" Do wyrzygania! Można odnieść wrażenie, że w miastach ludzie nie przemieszczają się. Siadają w samochodzie, włączają radio i testują zasięgi. Przypomina mi to pseudo profesjonalne fora fotograficzne, gdzie ludzie kupują wypasiony sprzęt i pstrykają tylko tablice testowe. Porażka! Szkoda, że nie da się jeździć tylko w trasie.

Ponury
    Diesel, diesel uber alle!
  • chimek11
    Rider
    • 2007
    • 482

[O1] tylne lozyska

witam

mam pytanko odnosnie lozysk w tylnej piascie - czy istnieje mozliwosc wymienienia ich i czy ktos juz to robil?

Komentarz

• Geralt
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 589

w passacie bez problemu - przypuszczam ze w octavii tak samo tylko koszta z 30%nizsze 8)
      pozdrawiam
      Adam W.

Komentarz

• chimek11
        Rider
        • 2007
        • 482

tak pytam bo slyszalem ze nie da sie ich wymienic tylko trzeba cala piaste.

Komentarz

• Geralt
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 589

moge sie mylic ale byloby to nielogiczne... jelsi nikt nie odpowie w miedzyczasie to jutro sie spytam mojego mechanika.
          pozdrawiam
          Adam W.

Komentarz

• chimek11
            Rider
            • 2007
            • 482

patrzylem nawet z ciekawosci na allegro ale do golfa 3 sa a do octy nie widze.
            mozna sprawdzic w jakims programie do czesci. na forum widzialem kiedys Ettke ale byla ona w j. angielskim.

Komentarz

• RomanS
              Elegance
              • 2004
              • 804

chimek11, wymienia sie cała piastę, piasta jest jednocześnie zewnetrzna bieżnią łożyska. Jest tam jedno łozysko dwurzędowe z dzielonym pierścieniem wewnetrznym.
              Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• golab72
                Drive
                S_OCP Member
                • 2007
                • 45

Zamówiłem sobie piastę na allegro za 102 zł jedną, kumpel na takiej wygulał już około setki i muwi ze nie ma problemu. Za oryginał na allegro zapłacisz 160zł
                TDI AGR Ambiente
                CB (TCB) tti 770

Komentarz

• chimek11
                  Rider
                  • 2007
                  • 482

dzieki za info.

Komentarz

Pracuję...