Zamieszczone przez Ziomal
Problem z zapalaniem 1.9TDI
Zwiń
X
-
Problem z zapalaniem 1.9TDI
Witam
Mam Octavię Drive 1.9 TDI (2004) i od pewnego czasu mam problem z zapalaniem z rana lub po dłuższej przerwie w jeździe. Aby zapalić, trzeba długo czekać, żeby rozrusznik uruchomił silnik. Sprawdzałem komputer i wszystko OK, brak błędów. Wymieniłem wszystkie filtry paliwa, świece żarowe są dobre. Może to jakiś z przekaźników ? albo bezpiecznik ? tylko nie wiem który. Bardzo bym prosił o pomoc.
-
-
Witam. Moj mechanik mi ostatnio opowiadal, ze tak sie auto zachowuje kiedy sa problemy z modulem zaplonu (sterownikiem zaplonu). Jest to jedna z powszechnych usterek w Octavkach. Usterka raczej blaha, ale zeby wymienic czesc, trzeba rozebrac rozrzad (przynajmniej w O1). Moze to jest to? Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mayseeWitam. Moj mechanik mi ostatnio opowiadal, ze tak sie auto zachowuje kiedy sa problemy z modulem zaplonu (sterownikiem zaplonu). Jest to jedna z powszechnych usterek w Octavkach. Usterka raczej blaha, ale zeby wymienic czesc, trzeba rozebrac rozrzad (przynajmniej w O1)NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
znalazłem mały problem, który prawdopodobnie sprawia, że mam trudności z zapalaniem. A mianowicie nie dochodzi prąd do świec żarowych. Przekaźnik jest wymieniony a bezpiecznik jest dobry. Czy możecie mi podać przez jakie urządzenia prąd płynie do świec żarowych, ponieważ chciałbym sprawdzić wszystkie te urządzenia.
Komentarz
-
-
sprawdź a najlepiej wymień przewody przelewowe na wtryskiwaczach. Ja ostatnio miałem taki problem, że paliwko się cofało, bo łapał powietrze przez te przewody i musiałem dłużej kręcić żeby zakoczyło.
koszt 1 mb takiego przewodu to 8 pln.1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
www.samochodowy-warsztat.prv.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrmznalazłem mały problem, który prawdopodobnie sprawia, że mam trudności z zapalaniem. A mianowicie nie dochodzi prąd do świec żarowych. Przekaźnik jest wymieniony a bezpiecznik jest dobry. Czy możecie mi podać przez jakie urządzenia prąd płynie do świec żarowych, ponieważ chciałbym sprawdzić wszystkie te urządzenia.OI ASZ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrmCzujnik temperatury wymieniłem i nadal prąd nie dochodzi do świec żarowych.
TDI tak ma soft napisany ze dopiero wlacza podgrzewanie swiec przy temp mniejszej jak 5C wiec jak nie jest naprawde zimno to swiec nie podgrzeje. A to ze mruga ich kontrolka to zupelnie inna bajkapozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
Komentarz