To ja mam pytanie. W którym miejscu jest zamontowany klakson? Nie działa więc nie mogę go zlokalizować
spadek mocy pomocy
Zwiń
X
-
siwyiasia, czujnik masy powietrza znajdziesz przy filtrze powietrza.Jak kończy się obudowa filtra,zaczyna się rura z tworzywa jest poważne zgrubienie z szeroką wtyką.Jeśli chcesz odłączyć czujnik,wyjmij tą wtykę.Czujnika turbiny i mieszka lepiej nie dotykaj,zostaw to fachowcom. :PZbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
dzięki
dzięki za pomoc będe dzisiaj próbował, ma pytanie ten zawór n75 tyka ( przerywa ) czy tak ma być. Jak moge sprawdzić ten mieszek i jak dojść do kierowniczek bo tak mi ktoś podpowiedział że mogą ciężko chodzić. Gdzie jest turbinka bo napisaliście że można ją przeczyścić. wielkie dzięki
jak coś pomoże napisze
Komentarz
-
-
siwyiasia,
przeczytaj uważnie wszystkie w/w odnośniki do postów. tam wszystko jest.
kierowniczki są integralną częścią turbiny i żeby je wyczyścić trzeba zdjąć turbo.
turbina z mieszkiem jest za silnikiem na wys. EGR w dole.
odłącz gumową rurkę od N75, tą co idzie w kierunku EGR i "po palcu" dojdziesz do mieszka
dmuchnij w rurkę lub zassij powietrze i sprawdź czy wajcha na mieszku się rusza.
jak się nie rusza wajcha lub robi to słabo spróbuj nasadzić na nią płaską 14 i rozruszaj, spokojnie ale stanowczo, góra-dół.
powodzenia
Komentarz
-
-
zaworek N75 przy zapalonym silniku pyka czy tak ma być?
[ Dodano: Pon 05 Lis, 07 22:35 ]
dzieki wszystkim za pomoc okazało sie że przepływomierz siadł i jest do wyniany, jeszcze raz dzięki. Ps. mam taki mały problem ze światłem cofania wogule nie świeci żarówki dobre ale nie działają nie wiecie co może być?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez siwyiasiazaworek N75 przy zapalonym silniku pyka czy tak ma być?
[ Dodano: Pon 05 Lis, 07 22:35 ]
dzieki wszystkim za pomoc okazało sie że przepływomierz siadł i jest do wyniany, jeszcze raz dzięki. Ps. mam taki mały problem ze światłem cofania wogule nie świeci żarówki dobre ale nie działają nie wiecie co może być?
jest duże prawdopodobieństwo,że padł włącznik wstecznego światła.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz