tak w celach podatkowych
[O1] Popychacze zaworow
Zwiń
X
-
[O1] Popychacze zaworow
Witam.
Po odpaleniu tylko po dluzszym postoju slychac "klekot" popychaczy przez jakies 10-15 sekund. Po wymianie oleju jakis miesiac temu czas ten skrocil sie (tak mi sie wydaje) do jakis 3-5 sek ale potem ponownie sie wydluzyl. W ksiazce obslugi wspomniano cos o tym ale napisano tylko o kilku sekundach nie o kilkunastu. Popychacze klekocza tylko na zimnym silniku po dlugim postoju, na cieplym silniku nie slychac wogole. Co moze byc przyczyna? Slaba pompa olejowa - chociaz brak klekotu na cieplym temu zaprzecza, poziom oleju ok. Moze cos juz sie zuzylo, wszak przeleciala juz 364tys...O silnik dbam, serwisowana regularnie ale w silniku oprocz wtryskiwaczy i tubiny nie robilem nic bo i nie bylo takiej potrzeby. Moze ktos mial taki problem. Z gory dzieki za info.Pozdrawiam
-
-
Jesli 364tys km na jednym komplecie popychaczy przejechales to ja bym je wymienil nawet jak nie klekocza....
A skoro sie odzywaja to tym bardziej.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Mierzej, miałem podobny problem (klekotało dobre 7-8 s), ale w momencie wymiany oleju poprawiło sie znacznie. Tylko po zimnej nocy zaklekocze ok 2 sek., ale przecież to normalne (zanim pompa poda olej minie chwilka). Myślałem że popychacze do wymiany ale na szczęście nie.Mam przebieg ponad 190 tys. Co do Twojego auta to w sumie przy tym przebiegu można sie spodziewać pewnego naturalnego zużycia.
Komentarz
-
-
lec
jestem swiezo po wymianie i jak klekotalo tak klekocze tak samo - czyli po calej nocy np przez ok 2s po starcie
Komentarz
-
Mierzej poczytaj to http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...zawory&start=0 Mialem podobnie po zalaniu Motulem jest OK , a to cykanie przez ok 5 s to normaJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Dzieki serdeczne za podpowiedzi.
Zastanawiam sie czy moze nie zabrudzil sie smok przy pompie olejowej. Jezdze na Mobilu 5W/40, ale co ciekawe jak sprawdzilem historie przegladow jakies 5x zalali mi 0W/40 (??!!) ostatni raz przy 270tys.
Wymiana popychaczy - jaki to koszt wogole?
ThxPozdrawiam
Komentarz
-
-
lec
Komentarz