Dziwne szarpanie na niskich obrotach.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • satoot
    Rider
    • 2008
    • 525

Witam
    Piszę to już kolejny raz na forum :wink: U mnie było tak samo na zimnym palil jak nowy, ale jak tylko sie nagrzał trzeba było długo kręcić. Było mówione podobnie pompa, zmiana dawki itp. Okazało się, że winą było za słabe ładowanie, ako było nie doładowane. Po usunięciu usterki i naładowaniu akumuolatora pali jak złoto - zimny i ciepły
    Pozdrawiam

PS. Silnik to 1.9 TDi 110KM
  • mly
    Classic
    • 2007
    • 30

Mam dziwne niewielkie szarpanie na niskich obrotach. Jak zdejmuję nogę z gazu i zaczynają spadać obroty poniżej 2000 (bieg 2 lub 3 ) to dziwnie szarpie silnikiem (wyraźnie to czuć) aż do 1000 jednak na luzie silnik pracuje normalnie. Dodanie gazu ratuje sytuację.

Nie wynika to z techniki jazy bo do tej pory nie było takich objawów.
    Silnik 1.6 AEE

Objaw się pojawił po przejechaniu 2600km na nowo założonym gazie (sekwencja) jednak regulacja gazu u gazownika poprawiła sprawę na chwilę.
    Po przejechaniu kolejnych 500 km znowu mam problemy.

Co teraz ?
    Może przewody elektryczne ?

Już zaczynam żałować, że założyłem ten gaz.
    _-=MLY=-_

Komentarz

• SuchyX
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1170

Ja miałem identyko problemy i wina wtryskiwaczy a koszt masakryczy :evil: Tylko że u mnie padło po 4 kkm na gazie i miałem z 3 z 4 zabrudzone :/ i notabene pękła mi membrana wina polskiego gazu :x tankowałem na Shell teraz jade na gazie BP i przejechane na gazie prawie 90kkm. Mało tego miałem filtry prawie że czarne po 4 kkm Nie polecam gazu Shella być może u mnie w mieście taki syf mają mam nauczke i wole nie ryzykować z gazem Shella
      Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
      Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• vernix
        Ambiente
        • 2007
        • 135

Ja miałem szarpanie od założenia gazu, szarpało na 2-3 przy obrotach od 1000 do ok 2500, ale do czasu nagrzania sie silnika, chociaż i po nagrzaniu delikatne szarpania jeszcze występowały.
        Podczas wizyta w serwisie LPG i podłączeniu ich komputera na zimnym silniku gazownik stwierdził ze gaz zalewa silnik i stad to szarpanie. Regulacja pomogła.
        BIA 4XXX

Komentarz

• nickmar
          Drive
          • 2007
          • 83

Zamieszczone przez SuchyX
          Nie polecam gazu Shella być może u mnie w mieście taki syf mają mam nauczke i wole nie ryzykować z gazem Shella
          ja tez nie polecam tej stacji, po jednorazowym zatankowaniu u nich spalila mi sie sonda lambda (tankowalem benzyne Pb95)

Komentarz

• mly
            Classic
            • 2007
            • 30

Dodam tylko, że teraz szarpie i przy wysokich obrotach na gazie i na paliwie .

Tylko na 4 biegu obroty 2200 jest w miarę płynna jazda i na gazie i na benzynie.

Z odpalaniem na benzynie zimnego silnika nie mam problemów (tzn. w granicach przyzwoitości się zapala).

Instalację gazową mam ZENITH - sekwencja a gaz biore na STATOIL-u.

Jutro do mechanika ...
            _-=MLY=-_

Komentarz

Pracuję...