Bazyli76, moze odpowietrzanie Ci lepiej dziala po prostu
Lanie do tzw FULL Baku
Zwiń
X
-
lec
-
koja86, zgadza się tylko, że ja nie leję na noname stacjach i mówię to u różnicy średnio 5l na tankowanie dokładnie od zmiany auta. Więc ciężko mi uwierzyć, że nagle zmowa czy "uszkodzone" dystrybutory na wszystkich stacjach na których tankuję. Dlatego obstawiam, że coś u mnie w aucie.
W sumie to duperela bo ani nie śmierdzi w aucie paliwem, ani nie kapie spod auta, poprostu leję trochę więcej, ASZ pali trochę więcej od mojego poprzedniego AHF (moc też ma większą :diabelski_usmiech ) więc przejeżdżam mniej więcej ten sam dystans co poprzednią oktavką. Bardziej tę kwestię poruszałem w sensie ciekawości niż usterki.
Komentarz
-
-
Sigma_74
ja zalewam tak
jak jezdze po miescie to do odbicia pistoleta,
jak jadę w trase to wlewam ąż sie wylewa po nogach.
lec, ja wlałem 55 litrówtyle że nie na CPN tylko z domowej rafinerii
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74ja zalewam tak
jak jezdze po miescie to do odbicia pistoleta,
jak jadę w trase to wlewam ąż sie wylewa po nogach.
lec, ja wlałem 55 litrówtyle że nie na CPN tylko z domowej rafinerii
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Po odbiorze autka oczywiście od razu na stację. Weszło 56 l z groszami. Ale dopiero dzisiaj zauważyłem, że pistolet można włożyć głębiej, a nie jak w yarisie opiera się o krawędź wlewu.
Kiedyś do poloneza truck tak sobie dolewałem i dolewałem (bo zła konstrukcja wlewu powodowała, że strasznie się spieniało), aż w końcu zrobiła się niezła kałuża.
Do yarisa od pierwszego wybicia jeszcze dwie trzy poprawki robiłem.
Dzisiaj po pierwszym wybiciu jeszcze tylko jedno naciśnięcie i chyba tak już zostanie. W sumie weszło 47,7. Rezerwa zapaliła mi się na rondzie ONZ i dojechałem jeszcze na Gocław. Czyli wychodzi, że rezerwa jest ca ponad 8 litrów.
Ponury
Komentarz
-
-
U mnie w instrukcji obsługi stoi czarno na białym że rezerwa wynosi ok 9 litrów.
Kolega Ponury napisał że w poldku trucku pieniło się paliwo przy tankowaniu.Ja mam to samo w swojej skodziance.Przy dopełnianiu baku piany jest tyle jak bym browar nalewał. Ta piana może być przyczyną odbijania pistoletu mimo że bak nie jest jeszcze całkowicie pałny.
Komentarz
-
Komentarz