Zamieszczone przez WIELKIBONGO napisal do konta ADMINISTRACJA
Kłopoty z zapalaniem skody octavi
Zwiń
X
-
Komputer nie pokaże usterki,serwis wymienia całą pompę na nową i się nie bawi w przestawianie w komputerze"mapy rozruchu"to podobno jedyne wyjście ,żeby nie wymieniać
pompy,po przebiegu 150tyś wyciera się tłokorozdzielacz(chyba to tak się nazywa).
Bardzo dobrze opisuje te problem na forum Masters
Komentarz
-
-
Dzięki Bogu ja mam 278 000Pali jak narazie OK
Czyszczenie Tapicerki Samochodowej itp... Konkurencyjne ceny. Nowy sprzęt KARCHER
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47439
Komentarz
-
-
Witam. Miałem kolego dokładnie taki sam efekt jak ty. Na zimno odpalał bez żadnego problemu. Natomiast na ciepło musiałem kręcić. Pierwszą rzeczą była wymiana alternatora bo już mu się należało. Problemu to niestety nie rozwiązało. Akumulator początkowy wykluczyłem bo elektryk stwierdził, że napięcia trzyma prawidłowo. Nie mogąc znaleźć przyczyny podłączyliśmy nowy akumulator kumpla i okazało się, że Octa zaczęła odpalać bez żadnego problemu. Jeśli masz możliwość podłącz kable z akumulatora od innego samochodu i spróbuj odpalić na ciepły silniku.
PozdrawiamByła: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)
Komentarz
-
-
Mam ten sam problem z ciepłym, przebieg tylko 75tkm,
dlaczego zwiększenie dawki paliwa kosztuje aż 700zł!!!!!!!!??
[ Dodano: Sob 17 Lis, 07 16:43 ]
z tym akumulatorem to chyba na odwrót było, zimny słabo palił a ciepły lepiej, przecież po rozgrzaniu silnika bateria będzie mocniejsza a póżniej jak ostygnie to klapnie.
Komentarz
-
Komentarz