Zamieszczone przez WIELKIBONGO napisal do konta ADMINISTRACJA
Kłopoty z zapalaniem skody octavi
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Kłopoty z zapalaniem skody octavi
Witam
Mam mały problem z moją skodą. Na zimnym silniku samochód pali prawidłowo.Na rozgrzanym silniku trzeba długo kręcić rozrusznikiem żeby zapalił. Jaka może być tego przyczyna?
-
zawiedziony, było coś takiego na forum poszukaj ale przyczyną jest pompa wtryskowa jeśli masz przebieg ponad 150kkmTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Szukałem i coś tam znalazłem, ale były to zbyt ogólne informacje. Z tego co znalazłem większość przyczyn wykluczyłem. Ale dzięki bardzo
Komentarz
-
Mam to samo też pytałem o to na forum.Jak się okazuje jest to w większości tdi 1.9,trzeba w programie zwiększyć dawkę paliwa"mapa rozruchu",koszt nawet do 700pln
.Poszukaj na forum rozruch na ciepło jest tego dużo .Dotyczy to aut które mają przejechane ponad 150tyś.
Komentarz
-
Komentarz
-
Komputer nie pokaże usterki,serwis wymienia całą pompę na nową i się nie bawi w przestawianie w komputerze"mapy rozruchu"to podobno jedyne wyjście ,żeby nie wymieniać
pompy,po przebiegu 150tyś wyciera się tłokorozdzielacz(chyba to tak się nazywa).
Bardzo dobrze opisuje te problem na forum Masters
Komentarz
-
-
zawiedziony, może najpierw sprawdź akumulator. Mi też auto paliło bardzo ciężko na ciepło, po włożeniu nowej baterii problem znikł zupełnie. Przebieg 233 tys.Bryku104
Komentarz
-
Mówicie po 150 tyś. km ? O kurde, ja mam 148
Póki co na ciepło pali wzorowo (na szczęście)
Octavia Combi 2003 r. Ambiente 1.9 TDI 110 KM
Komentarz
-
Dzięki Bogu ja mam 278 000
Pali jak narazie OK
Czyszczenie Tapicerki Samochodowej itp... Konkurencyjne ceny. Nowy sprzęt KARCHER
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47439
Komentarz
-
Komentarz
-
Witam. Miałem kolego dokładnie taki sam efekt jak ty. Na zimno odpalał bez żadnego problemu. Natomiast na ciepło musiałem kręcić. Pierwszą rzeczą była wymiana alternatora bo już mu się należało. Problemu to niestety nie rozwiązało. Akumulator początkowy wykluczyłem bo elektryk stwierdził, że napięcia trzyma prawidłowo. Nie mogąc znaleźć przyczyny podłączyliśmy nowy akumulator kumpla i okazało się, że Octa zaczęła odpalać bez żadnego problemu. Jeśli masz możliwość podłącz kable z akumulatora od innego samochodu i spróbuj odpalić na ciepły silniku.
PozdrawiamByła: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)
Komentarz
-
Mam ten sam problem z ciepłym, przebieg tylko 75tkm,
dlaczego zwiększenie dawki paliwa kosztuje aż 700zł!!!!!!!!??
[ Dodano: Sob 17 Lis, 07 16:43 ]
z tym akumulatorem to chyba na odwrót było, zimny słabo palił a ciepły lepiej, przecież po rozgrzaniu silnika bateria będzie mocniejsza a póżniej jak ostygnie to klapnie.
Komentarz
-
Komentarz