A ja właśnie takie zakupiłem w 18" a opony mam 225x40x18 i niepowiem żebym miał teraz łatwe życie....hihi.
Zakup Octavii i takie tam wrażenia
Zwiń
X
-
Zakup Octavii i takie tam wrażenia
Zaczynając od końca :lol: - zamówiłem Octavie I 1.8 T, z różnych względów zamówiłem w Auto-Wimar na Modlińskiej. Obsługa całkiem przyjemna, w miarę kompetentna (ale bez przesady, choc po wizytach w salonach różnych marek bardzo malo od sprzedawców oczekuje ) Do jazdy probnej oczywiscie nie mieli 1.8 T (ktos w ogole ma ??) i przejechalem sie Octa I TDI 110 i Superbem 1.8T
- Suberb: milo, niezle ciagnie, ladnie wchodza biegi, ogolnie bardzo pozytywne wrazenia, choc przy jego masie super rakieta to to raczej nie jest.
- Octa TDI 110: porazka. Nigdy nie lubilem diesli a teraz jeszcze bardziej ich nie lubie. Dla mnie samochod jakis bezsensu z tym silnikiem. Marnie dosc to ciagnie, wcalen tych Nm nie czuc i ten cholerny klekot !! Na postoju to dla mnie nie do zniesienia. Ale samo prowadzenie i ogolny komfort (na to zwracalem uwage poniewaz interesowala mnie inna wersja silnikowa) OK k
Wiec za ponad miesiac przekonam sie na wlasnej skorze czy decyzja zakupowa byla trafna :lol:Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
-
-
Re: Zakup Octavii i takie tam wrażenia
Zamieszczone przez perfex- Octa TDI 110: porazka. Nigdy nie lubilem diesli a teraz jeszcze bardziej ich nie lubie. Dla mnie samochod jakis bezsensu z tym silnikiem. Marnie dosc to ciagnie, wcalen tych Nm nie czuc i ten cholerny klekot !! Na postoju to dla mnie nie do zniesienia. Ale samo prowadzenie i ogolny komfort (na to zwracalem uwage poniewaz interesowala mnie inna wersja silnikowa) OK k
Wiec za ponad miesiac przekonam sie na wlasnej skorze czy decyzja zakupowa byla trafna :lol:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
i to jeszcze seryjnym...sfaniaczek k
Moja octa teraz jedzi mniej wiecej jak seria......i juz mam slady zebów na kierownicy :szeroki_usmiech ...tym sie nie da jezdzić......tylko małzonka jest szcześliwa bo kiedyś odprowadzenie autka na parking spod domu ( 300m) zajmowalo mi godzinke...czasami wiecej :wink: :diabelski_usmiech ..a tera minuta osiem i jestem w domku :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁi to jeszcze seryjnym...sfaniaczek kTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
jeden lubi to drugi co innego, ale jak już dotrzesz te swoje GTI to zapraszam do porównania z moim klekotem :P[/quote]
Mi nie chodzi tylko o osiagi... Tylko o ogolne wrazenia jechania czyms.. dziwnym :lol: Ale co kto lubi - to prawdaPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexMi nie chodzi tylko o osiagi... Tylko o ogolne wrazenia jechania czyms.. dziwnym :lol: Ale co kto lubi - to prawdaTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez perfex- Octa TDI 110: porazka. Nigdy nie lubilem diesli a teraz jeszcze bardziej ich nie lubie. Dla mnie samochod jakis bezsensu z tym silnikiem. Marnie dosc to ciagnie, wcalen tych Nm nie czuc
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Seryjna faktycznie jezdzi przecietnie, ale po chipie k"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez perfexMi nie chodzi tylko o osiagi... Tylko o ogolne wrazenia jechania czyms.. dziwnym :lol: Ale co kto lubi - to prawda
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez perfex- Octa TDI 110: porazka. Nigdy nie lubilem diesli a teraz jeszcze bardziej ich nie lubie. Dla mnie samochod jakis bezsensu z tym silnikiem. Marnie dosc to ciagnie, wcalen tych Nm nie czuc
A swa przyszla 1.8 T nie zamierzam zbyt dlugo zachowywac w stanie seryjnym :twisted:Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez _tm_Seryjna faktycznie jezdzi przecietnie, ale po chipie k
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁno nie no.....znowu :szeroki_usmiech ..nie porównuj seryjnej benzyny do cipnietego klekota......postawmy obok siebie oba po podobnych modach :diabelski_usmiech"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaJesto tzw temat postojebski
Mysle, ze za chwile bedzie mozna go zamknac, bo jak wiemy do niczego on nie doprowadzi
Piotrek - nie blokuj - mam ochote wlepic jakies ostrzezenie. Zobaczymy kto sie podlozy... :twisted: :twisted:
Zarty oczywiscie.... chyba :wink:TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RadkowA to sa na forum jakies ostrzezenia??"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexZaczynając od końca :lol: - zamówiłem Octavie I 1.8 T, z różnych względów zamówiłem w Auto-Wimar na Modlińskiej. Obsługa całkiem przyjemna, w miarę kompetentna (ale bez przesady, choc po wizytach w salonach różnych marek bardzo malo od sprzedawców oczekuje ) Do jazdy probnej oczywiscie nie mieli 1.8 T (ktos w ogole ma ??) i przejechalem sie Octa I TDI 110 i Superbem 1.8T
- Suberb: milo, niezle ciagnie, ladnie wchodza biegi, ogolnie bardzo pozytywne wrazenia, choc przy jego masie super rakieta to to raczej nie jest.
- Octa TDI 110: porazka. Nigdy nie lubilem diesli a teraz jeszcze bardziej ich nie lubie. Dla mnie samochod jakis bezsensu z tym silnikiem. Marnie dosc to ciagnie, wcalen tych Nm nie czuc i ten cholerny klekot !! Na postoju to dla mnie nie do zniesienia. Ale samo prowadzenie i ogolny komfort (na to zwracalem uwage poniewaz interesowala mnie inna wersja silnikowa) OK k
Wiec za ponad miesiac przekonam sie na wlasnej skorze czy decyzja zakupowa byla trafna :lol:BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RadkowJa nie rozumie. Kurcze, jak mialbym wchodzic na forum Octavi, po to by sie klocic i mącic, to wolalbym wogole nie wchodzic.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
Komentarz