Wlaczajac wycieraczki przednie slychac rzecholenie z lewej strony komory mechanizmu wycieraczek jakby z silnika. Na co stawiacie? Na mechanizm popychaczy/dzwigien czy tylko sam silnik? Rok produkcji '99, nie wiem dokladnie ale chyba Skoda pozbyla sie tego mechanizmu w wersji po facelifting'u. Pytanie jest czy silnik i byc moze caly mechanizm bedzie pasowal do mojej wersji? Moze ktos mial podobny problem? Help.
Miałem taki problem tylko u mnie skończyło soę to całkowitym stanięciem wycieraczek, anie w jedną ani w drugą stronę nie dało rady ich ruszyć.
Przyczyną był brud, który dostał się pomiędzy silnik a pręty które ruszają wycieraczkami. Wystarczy wyjąć, rozebrać i oczyścić mechaniżm w moim wypadku z rozebraniem było ciężko ale jakoś poszło tyle syfu było. Przeczyściłem pilniczkiem i papierem ściernym, nałożyłem smaru złożyłem i śmigały jak nówi sztuki.
Tak mi się wydaję że u ciebie będzie to samo ale najlepiej odkręcić plastik i samemu sprawdzić zejdzie 5 minut a będziesz wiedział co to.
Dzieki za odpowiedzi. W mojej mechanizm ten byl juz smarowany. Wycieraczki smigaja normalnie ale to rzepolenie mnie juz wkurza. Pewnie ze pogrzebalbym w niej sam ale niestety nie mam gdzie a dni teraz strasznie krotkie. Dzieki za info.
No a to rzempolenie jak to nazywasz masz cały czas podczas pracy wycieraczek czy (czyli jak chodzą ciągle to odgłos jest jednostajny) czy może w pewnym momencie tylko chałasuję ( w określonej pozycji wycieraczek) ????
Caly czas, dziwny lomot jakby dzwiek wyrobionego przegubu. Prawdopodobnie jak wycieraczka zawraca to moze to byc odglos kasowania luzow w przegubie mechanizmu.
Ściągnij te plastiki podszybia (w linku który podałem któryś z michych kolegów zrobił fajne zdjęcia jak to zrobić fachowo ) i odpal wtedy wycieraczki i zobacz czy nie masz gdzieś luzów
Komentarz