[O1] Przekładka silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tenjarek
    Classic
    • 2008
    • 3

[O1] Przekładka silnika

Instrukcja mowi, aby filtr paliwa wymieniac co 60kkm, filtr powietrza co 90kkm, filtr kabinowy co 15kkm, a filtr oleju przy kazdej zmianie oleju. Tyle instrukcja.

Zycie mowi, aby filtr kabinowy, powietrza zmieniac razem z filtrem oleju, czyli przy kazdej zmianie dla jednych to jest 15kkm, inni uwazaja ze trzeba oszczedzac i przy zmiennym systemie obslugi ludza sie, ze wymiana oliwy nastapi okolo 30kkm (praktyka mowi ze miedzy 20-25kkm). Jak jest sie na stalym okresie przegladowym co 15kkm, to te 3 filtry wymieniamy rowniez wtedy. Koszt nie jest az tak tragiczny, no chyba ze ktos oszczedza na wszystkim :|

Filtr paliwa w dieslu wystarczy co 30kkm lub zaleca sie przed kazda zima.
  • aarturr
    Classic
    • 2007
    • 24

[O1] Przekładka silnika

Cześć, mam pytanie odnośnie zmiany silnika AEE na AKL. Czy dużo trzeba by było zmienić? Pytam bo zatarłem swój silnik i nie mogę znaleźć takiego , który pasuje do Octy'99:-/

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

aarturr, szukaj z golfa 3 , polo , ewentualnie seata

Komentarz

• aarturr
        Classic
        • 2007
        • 24

hubert78, dzwoniłem o te silniki:-)
        Ten pierwszy link - silnik jest idealnie taki sam ale koleś mówi, że jest jakoś inaczej mocowany niż w Octavii z '99. Ten drugi mi się bardziej podoba i właśnie tu moje pytanie - bo na pewno kolektor jest w innym miejscu niż przy silniku aee, czy to duża zmiana?:-/ i czy coś jeszcze?:-)

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez aarturr
          bo na pewno kolektor jest w innym miejscu niż przy silniku aee, czy to duża zmiana?:-/ i czy coś jeszcze?:-)
          a jak z kolektorem wydechowym i samym wydechem?? zapewne potrzebny bedzie tez komp z tego akl + byc moze wiazka

Komentarz

• aarturr
            Classic
            • 2007
            • 24

ten silnik jest sprzedawany razem z kompem, a co to wiazka? i jak mocowanie silnika?

Komentarz

• marekzu
              L&K
              • 2007
              • 1412
              • Superb II combi (3V5)

łapy powinny byc tak samo , wiazka nie wiem czy nie ma jakis dodatkowych czujnikow w akl - sprzeglo jest to samo????

Komentarz

• aarturr
                Classic
                • 2007
                • 24

chyba tak:-)

Komentarz

Pracuję...