Tapicerka - zakup w ASO?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mokart
    Drive
    • 2005
    • 40

Tapicerka - zakup w ASO?

w Wawce rzadko bywam, ale na kawę, red bulla i może coś jeszcze napewno wjadę. ciepło się robi, a 69 dni urlopu stygnie.
  • perfex
    L&K
    • 2005
    • 1117

Tapicerka - zakup w ASO?

Witam,
    Mam krotkie pytanko - czy w ASO mozna kupic fabryczne pokrycie siedzen ? No np ktos sobie wypali dziure w fotelu czy poplami to mozna samo to poszycie kupic ? Ciekawe za ile mniej wiecej?
    Pozdrawiam
    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Re: Tapicerka - zakup w ASO?

Zamieszczone przez perfex
      Witam,
      Mam krotkie pytanko - czy w ASO mozna kupic fabryczne pokrycie siedzen ? No np ktos sobie wypali dziure w fotelu czy poplami to mozna samo to poszycie kupic ? Ciekawe za ile mniej wiecej?
      Najprosciej chyba do nich zadzwonic i zapytac, ale jak znam ASO to pewnie taniej Ci wyjdzie kupic na allegro komplet skorzanych siedzen i boczkow od RSki, lub L&K.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• perfex
        L&K
        • 2005
        • 1117

Re: Tapicerka - zakup w ASO?

Zamieszczone przez Purchawa
        Najprosciej chyba do nich zadzwonic i zapytac, ale jak znam ASO to pewnie taniej Ci wyjdzie kupic na allegro komplet skorzanych siedzen i boczkow od RSki, lub L&K.
        Ale mnie interesuje zwykle materialowe pokrycie, tapicerka bamboo czy jakos tak. Wiesz, po prostu ten material co na siedzeniu jest
        Pozdrawiam
        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• wasyl
          L&K
          • 2005
          • 1084

materiały tez są na allegro
          ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
          www.wasilewski-foto.pl
          KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• adik_s
            Rider
            • 2005
            • 259

moze pokrowce?? 8) u mnie tata wypalil kawalek i wlasnie pokrowce zalozyl :szeroki_usmiech myslalem,ze go za to udusze... :!: jak dobrze w ASO załążą to bedzie super, u mnie na fotelu pasazera spartolili i poprawiali ze trzy razy ale ściąga się z pod tyłka... ale reszta jest ok, kosztowaly ok 200zl... :? chyba, wiem, ze najtańsza sprawa to nie byla :P

Komentarz

• tomi98
              Rider
              • 2004
              • 564

moze pokrowce?? u mnie tata wypalil kawalek i wlasnie pokrowce zalozyl myslalem,ze go za to udusze... jak dobrze w ASO załążą to bedzie super, u mnie na fotelu pasazera spartolili i poprawiali ze trzy razy ale ściąga się z pod tyłka... ale reszta jest ok, kosztowaly ok 200zl... chyba, wiem, ze najtańsza sprawa to nie byla
              podobnie miał znajomy z tapicerką w fabii, aso wzięło sporą kasę i padaka 3 razy juz poprawiali i dalej lipa zwiją się na siedzienu - ja bym kupił pokrowce i dał bym spokój

Komentarz

• Qulek
                RS
                • 2005
                • 1630
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Mój tatuś zamówił sobie pokrowce zanim fotele/materiał sie zniszczy... Więc czekam na pokrowce a narazie pies nie może jeździć w skodzie...
                BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• perfex
                  L&K
                  • 2005
                  • 1117

Zamieszczone przez adik_s
                  moze pokrowce?? :P
                  Oj nieee, no az takim kapelusznikiem nie jestem Chce kupic materiał ,czy tez poszycie siedzenia TO_SAMO co jest w serii zeby potem u tapicera siedzenia przednie dosc mocno stuningowac :lol:
                  Pozdrawiam
                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• adik_s
                    Rider
                    • 2005
                    • 259

Oj nieee, no az takim kapelusznikiem nie jestem Chce kupic materiał ,czy tez poszycie siedzenia TO_SAMO co jest w serii zeby potem u tapicera siedzenia przednie dosc mocno stuningowac :lol:
                    powiem Ci, ze te oryginalne nie wyglądają jak pokrowce ze `starszych` aut, dobrze naciągniete, wszystko wszedzie pasuje, u mnie niektorzy mysleli, ze to taka tapicerka jest... oczywiscie wszystko jest ok jesli w ASO dobrze założą...
                    co to mialo znaczyc ten kapelusznik ?? :evil: :evil: :evil: jakbys zobaczyl co trzeba czasem przewieżć to tez bys je zalozyl, chyba ze woli jezdzic z elegancką folią na siedzeniach.. :|

Komentarz

• MiKruS
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 7976

Adik_s masz racje - niektore pokrowce na fotele sa bardzo spoko...
                      W kazdym razie nie widac, ze to pokrowiec a czesto sa ladniejsze i lepszej jakosci niz ori tapicerka.
                      TDI 205PS

Komentarz

• perfex
                        L&K
                        • 2005
                        • 1117

powiem Ci, ze te oryginalne nie wyglądają jak pokrowce ze `starszych` aut, dobrze naciągniete, wszystko wszedzie pasuje, u mnie niektorzy mysleli, ze to taka tapicerka jest... oczywiscie wszystko jest ok jesli w ASO dobrze założą...
                        co to mialo znaczyc ten kapelusznik ?? :evil: :evil: :evil: jakbys zobaczyl co trzeba czasem przewieżć to tez bys je zalozyl, chyba ze woli jezdzic z elegancką folią na siedzeniach.. :|
                        Mi potrzebny jest orginalne obicie siedzen po to zeby stuningowac siedzenia - zmienic, poszerzyc, wydluzyc, polepszyc itp ! A nie po to by sobie jakies festyniarskie pokrowce zakladac :zlosnik: A co do kapeluszy - to wiadomo ze wszyscy Skodziarze to kapelusznicy :
                        Pozdrawiam
                        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• arci9
                          RS
                          • 2004
                          • 2007

a masz może w swoim aucie poduszki boczne?

Może wiecie jak jest właśnie z pokrowcami gdy są jaśki....?
                          Czy wtedy tylko można zakłądać specjalne pokrowce?Mam naklejkę na szybie mowiącą, ze nie można stosować pokrowców,.,,, :|

Komentarz

• adik_s
                            Rider
                            • 2005
                            • 259

Zamieszczone przez arci9
                            a masz może w swoim aucie poduszki boczne?

Może wiecie jak jest właśnie z pokrowcami gdy są jaśki....?
                            Czy wtedy tylko można zakłądać specjalne pokrowce?Mam naklejkę na szybie mowiącą, ze nie można stosować pokrowców,.,,, :|
                            tak, mam boczne, musisz powiedziec jak zamawiasz czy są poduchy, i w miejscu jaśków jest wyciete i ladnie obszyte (no moze nie ladnie, tylko po prostu - obszyte :P ) jak chcesz to moge zrobic ze dwie fotki jak to wszystko wygląda...

Komentarz

• arci9
                              RS
                              • 2004
                              • 2007

jak chcesz to moge zrobic ze dwie fotki jak to wszystko wygląda...
                              niom, w wolnej chwili możesz wrzucić - zobaczymy od razu jakie pokrowce masz :szeroki_usmiech

Komentarz

• Sebastian_SComp
                                Drive
                                • 2004
                                • 78

Z tego co się kiedyś orientowałem, to w ASO można zakupić oryginalną tapicerkę, ale nie poszycie tylko cały element. Potrzebowałem kiedyś siedzisko do fotela od wersji L@K ponieważ nadażyła mi się okazja zakupu tapicerki skórzanej z uskodzonym właśnie tym elementem. Ale cena 2200,00 za siedzisko była zaporowa. jeden boczek drzwiowy w ASO kosztuje 1180,00 a na allego komplet kupi się za 200,00

Komentarz

• MiKruS
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7976

Mi potrzebny jest orginalne obicie siedzen po to zeby stuningowac siedzenia - zmienic, poszerzyc, wydluzyc, polepszyc itp !
                                  Kupuje sie oddzielnie material siedziska i oddzielnie material oparcia. Koszt za dwa fotele w ASO zamknie sie w okolicach 1500-2000PLN.

Oczywiscie materialy takie dostepne sa rowniez na tzw rynku wtornym i sa znacznie tansze.

A co do kapeluszy - to wiadomo ze wszyscy Skodziarze to kapelusznicy :
                                  Ja nie znam osobiscie, zadnego kapelusznika, ale skoro twierdzisz, ze >>wszyscy<< wlasciciele Skody to kapelusznicy, to cos musisz o tym pewnie wiedziec... :wink:
                                  TDI 205PS

Komentarz

• Purchawa
                                    Admin
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 8007

Zamieszczone przez MiKruS
                                    Ja nie znam osobiscie, zadnego kapelusznika, ale skoro twierdzisz, ze >>wszyscy<< wlasciciele Skody to kapelusznicy, to cos musisz o tym pewnie wiedziec... :wink:
                                    Cholera, a jak ja mowilem zeby zrobic klubowe kapelusze, to chcieliscie czapeczki

Ide dzis szukac jakiegos kapelusza, bo nie moge sie tak wyrozniac... :roll:
                                    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• adik_s
                                      Rider
                                      • 2005
                                      • 259

Zamieszczone przez arci9
                                      jak chcesz to moge zrobic ze dwie fotki jak to wszystko wygląda...
                                      niom, w wolnej chwili możesz wrzucić - zobaczymy od razu jakie pokrowce masz :szeroki_usmiech

Od razu sie usprawiedliwiam - autko dopiero co wróciło ze śląska, jest brudne, jeszcze nie posprzątane i jakos zdjec nie zachwyca bo robilem w garazu - jak wstawilem samochod to mi sie dopiero przypomnialo, ze fotki mialem zrobic :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 28 Kwi, 05 21:42 ]
                                      są dwa rodzaje, tzn dwie grubości, ten ma na środku wiecej materialu, tzn jest gruby, bo są całe takie ten tego lekko za cienkie...
                                      Załączone pliki

Komentarz

• arci9
                                        RS
                                        • 2004
                                        • 2007

Ty się nie usprawieldliwiaj, tylko trzeba było auto odkurzyć przed sesją fotograficzną :szeroki_usmiech - więcej bym tacie samochodu nie porzyczył jak by mi oddał taki umorusany :diabelski_usmiech
                                        Szczerze..to pokrowce jak pokrowce , ta dziura na poduchy to tak ni w 5 ni 10....
                                        po za tym ja mam z tyłu zagłówek, więc kolejny problem.....
                                        Dzięki za fotki i zobrazowanie pokrowców :wink:

Komentarz

Pracuję...