Wstalem i piekne sloneczko zza rannej zorzy widze, ale czas na grila :szeroki_usmiech
Bloto pod korkiem wlewu oleju
Zwiń
X
-
Bloto pod korkiem wlewu oleju
Witam szanownych forumowiczow jak i klubowiczow, napiszcie mi jak mozecie czy u was tez w tym okresie jak odkrecicie kurek wlewu oleju to znajduje sie na nim taka maz w kolorze kremowym o konzystencji budyniu i tak samo jes na sciankach od wlewu oleju, czy tylko znow ja mam jakas niespodzainke.RTR
Nic Tak Nie Boli Jak Zlamane Serece.
-
-
Jeśli robisz tylko krótkie odcinki na niezbyt ciepłym silniku to ujdzie, jeśli zaliczasz konkretne traski i silnik się dobrze nagrzewa, to masełko może świadczyć o uszczelce pod głowicą do wymiany. Sprawdź także czy zbiorniczek płynu chłodniczego też masz od środka ciemny (zasyfiały, nieprzezroczysty) i czy masełko masz pod korkiem tego zbiorniczka. Jeśli tak to czytaj j.w.
Sprawdź czy ubywa Ci płynu chłodniczego i jaki kolor ma olej.
Ogólnie takie objawy powinny być bowiem sygnałem do zwrócenia uwagi na uszczelkę.Octavia Combi 2003 r. Ambiente 1.9 TDI 110 KM
Komentarz
-
-
Sigma_74
atbrtr2, nie tylko
poza ty mjak w benzie, miałe mto w poprzednim aucie,
po prostu sa niedogrzane jak jeżdzi się na krótkich odcinkach drogi.
nie ma sie czym przejmowac.
Komentarz
-
atbrtr2, Spoko Spoko nie ma się czym przejmować,
Na spocie zobaczymy kto ma więcej "majonezu" :szeroki_usmiech
Tak jak koledzy wcześniej pisali jest to normalna przypadłość, u siebie jak zauważyłem od razu pomyślałem że uszczelka pod głowicą , ale
płynu nie ubywa, ma odpowiedni kolor (jest czysty) , oleju OK , moc silnika też, a że auto nie robi długich przebiegow znaczy normalka.
Komentarz
-
Komentarz