[O1] napinacz?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ASGARD
    Ambiente
    • 2008
    • 123

[O1] napinacz?

1 sprawa to był niby dziurawy intercooler, co powodowało tzw. notlauf'a (czy jakoś tak) za naprawe zapłaciłem 600zł pomogło na około 1.5 miesiąca
    2 sprawa niby wymieniali całą wiązkę elektryczną do drzwi kierowcy i poprawiali luzy w drzwiach (osłony itp) i problem z oświetleniem w drzwiach kierowcy nadal czasami się pojawia, a osłona klapy bagażnika i drzwi tylnich lewych nadal sobie radośnie stukają (prawdopodobnie oni połamali część zaczepów plastikowych i poprzyklejali klejem tak ze poodpadały głównie na klapie bagażnika) + uszkodzili gwizdki w drzwiach które są koło klamki, koszt naprawy około 400zł
    3 sprawa która zadecydowała o tym, że nigdy więcej nie pojade do nich to pęknięta pół-oś bodajże lewa i wyskoczyła prawa, autko stało u nich prawie 3 tygodnie, najpierw mówili że stoi na warsztacie wymieniają skrzynię bo to ona walneła, specialnie skądś tam niby ją ściagali i ją wymianiają, pech chciał, że przypadkiem przejeżdżałem tamtędy i co zobaczyłem autko na parkingu wogóle nie ruszone tak jak je wstawiłem z holu tak stało, później niby ściągali pół-oś z Czech (beczka śmiechu :lol i czekali na nią kolejny tydzień, gdybym do nich nie zadzwonił to pewnie bym czekał z jakiś miesiąc, co najśmieszniejsze taką pół oś znalazłem w ASO w MMZ no ale w końcu moja nowa z Czech jechała, koszt naprawy 1800zł, na koniec pretensje, że jestem nie zadowolony z naprawy i że wogóle powinno to wszystko kosztować ponad 4000zł, ponieważ podobno wymienili skrzynie biegów, po szybkich oględzinach Pana z PZMOTU stwierdzone zostało tylko wymienienie pół osi i nic pozatym, no ale przynajmniej dostałem popsutą pół ośkę w pudełeczku w bagażniku
    Naprawdę bardzo się do nich zraziłem, wszystkim ich odradzam i nigdy więcej nie zajade do ASO skody w polsce, wole potulny warsztat znajomego na krańcu warszawy
    CO NOWE AUTO TO NOWE..ALE MONDEO TEZ BYLO DOBRE
  • tomeeek
    Drive
    • 2007
    • 52

[O1] napinacz?

znalazlem to przegladajac czeskie forum octavii (podforum anglojezyczne). .
    chlopak z litwy chyba, pyta sie co to moze byc http://www.youtube.com/watch?v=-zUnv3GqWuY
    pisze ze mu to ustepuje przy rozgrzanym silniku. co ciekawe byla tylko jedna odpowiedz i to niezbyt zdecydowana.
    czasami nie napinacz paska wielorowkowego. co sadzicie?
    pozdrawiam,

Frank Bullitt " You sell whatever you want, but don't sell it here tonight."

Komentarz

• Maniacz
      Drive
      • 2007
      • 62

Miałem identyczny problem w moim silniku, jest to napinacz paska rozrządu, nie ma się czym przejmować mój bezproblemowo wytrzymał do wymiany a taki odgłos miał od momentu kupna auta przy 72 kkm , po wymianie rozrządu przestało hałasować, jak się nie mylę to problem był już poruszany na formum
      Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.

Komentarz

• Arek
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 3143

to jest któraś z rolek na pasku,jak dobrze pamietam to dolna,spokojnie z tym można jeżdzic do wymiany rozrządu a jak niechce słyszec tego dzwieku to wystarczy ją delikatnie przeczyścic,to samo niałem u siebie
        tu masz troche opisane:

Pozdrawiam i miłej lektury
        -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• tomeeek
          Drive
          • 2007
          • 52

dzieki za pomoc,
          pozdrawiam,

Frank Bullitt " You sell whatever you want, but don't sell it here tonight."

Komentarz

przerabiałem to
            napinacz paska wielorowkowego i sprzęgło alternatora.

Komentarz

• Arek
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 3143

Zamieszczone przez Sigma_74
              przerabiałem to
              napinacz paska wielorowkowego i sprzęgło alternatora.
              moim zdaniem jednak to nie jest napinacz a rolka na pasku

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

Zamieszczone przez Arek
                moim zdaniem jednak to nie jest napinacz a rolka na pasku
                Ale Sigma powtarza o napinaczu jak mantre jakas :P
                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

misiek^wro, bo jak wiesz przerabiałem to namiętnie. i to ten sam odgłos.

Komentarz

• Adrian
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 662
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

ja mam podobne objawy tylko że napinacz paska wielorowkowego wymieniałem na poprzednim przeglądzie. Jednak dźwięk wydawany po odpaleniu jest identyczny jak przy poprzedniej awarii. I teraz znowu ten sam problem?? Ciekaw jestem jaka będzie diagnoza ASO. Wcale im nie powiem że ta część jest na gwarancji dopiero przy wystawianiu faktury się przyznam.
                    PerfectService by DGW
                    Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
                    Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
                    Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

No, ja identyczny mialem przed wymiana rozrzadu, po wymianie kpl jak reka odjal ... a napinacz paska wielorowkowego ciagle ten sam od nowosci :twisted:
                      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Arek
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 3143

Napinacz jak sie rozwali to pracuje jak grzechotka a tu ewidentnie słychac ze to któraś z rolek :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...