[O1] wymiana anteny dachowej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pablo.szymanski
    Classic
    • 2009
    • 22

kiler, odpisałem już na twoje pytanie na priv ale napszę rówież tutaj aby wątek był czytelny. Niestety jeżeli już chcemy aby DVD działało podczas jazdy musimy zaoparzyć się w dodatkowy moduł "oszust", podłączamy go pomiędzy radiem a oryginalną instalacje. Koszt modułu ok 300 zł. Moduł jest taki sam do MFD i RNS. Oczywiście żeby przesłać sygnał do Navi jeszcze trzeba dokupić jeszcze inny moduł i ten jest droższy.
    Paweł Szymański
  • dacki
    Ambiente
    • 2007
    • 109

witam,
    wie ktos moze jak sie zabrac do wymiany anteny na dachu? Mam rozwalona i chce sobie wymienic tylko nie wiem jak zdemontowac ta co jest. W szukajce nie moglem znalezc nic na ten temat.
    Z gory dzieki za pomoc.

Komentarz

• marjusz
      Drive
      • 2007
      • 88

Jeśli masz uszkodzony bat to można go odkręcić. Ja chwyciłem kleszczami i odkręciłem sam bat kupiłem za 20 zł.

Komentarz

• dacki
        Ambiente
        • 2007
        • 109

No wlasnie nie bat, tylko, nie wiem jak to nazwac, gniazdo W tym momencie nawet bata nie moge wkrecic :/

Komentarz

• wasyl900
          Drive
          • 2007
          • 50

musisz odchylic tylnią część podsufitki i tam bężę sruba

Komentarz

• JanuszSz
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2835
            • Superb II combi (3T5)

dacki, Żeby nie uszkodzić podsufitki powinieneś zdjąć listwę przykrywającą połączenie podsufitki z tyłem auta,zdjąć uchwyty dla pasażerów z lampkami,odchylić okładziny tylnych słupków i okładzinę bocznego słupka.A dla większego bezpieczeństwa także uchwyt sufitowy kierowcy i osłonę p.słoneczną.Wtedy jest duże prawdopodobieństwo,że nie załamiesz podsufitki.Gdybyś wymieniał jeszcze przewód,to idzie od lewą stroną dachu,przednim słupkiem,wchodzi pod konsolę i dalej do radia.
            Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• dacki
              Ambiente
              • 2007
              • 109

JanuszSz, Nie chce wymieniac kabla, sama antene Kurcze nie wiedzialem ze tyle roboty z tym bedzie. No nic, wiec w sobote z rana sie z tym pomecze.
              Jak sie sciaga ta listwe, uchyty i okladziny slupkow? Jak one sa mocowane?

Komentarz

• hubert78
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1576

dacki, wypinasz ręką listwę nad bagażnikiem tak z czuciem, później plastikowe boczki, rączki do trzymania (uchwyt sufitowy) zaś są przykręcone , jest tam taka zaślepka wypinasz ją śrubokręcikiem i później odkręcasz rączki , z osłoną przciwsłoneczną dasz sobie spokojnie radę , Tylko tak jak napisał JanuszSz, uważaj aby nie złamać podsufitki bo brzydko póxniej wygląda i wkur... oko .

Komentarz

• marekzu
                  L&K
                  • 2007
                  • 1412
                  • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez dacki
                  sama antene
                  ale w takim przypadku musisz kupic ori antene - nie widzialem aby inne mialy taka smieszna wtyczke jak ta ori

Komentarz

• flyski
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 153
                    • Octavia I (1U2)
                    • AQY 2.0 MPI 115 KM

Nie jestem pewien, ale zdaje się że przewód jest wprowadzony do podstawy anteny na stałe więc raczej czeka Cię wymiana razem z całym przewodem (łączenia raczej nie polecam bo zawsze tracisz na jakości)
                    a dodatkowo, jeżeli nowa antenka jest aktywna to pamiętaj że trzeba do niej podać jakoś napięcie, więc albo ma oryginalnie przyklejony przewodzik do przewodu antenowego, albo trzeba do niej podać napięcie kabelkiem antenowym przez separator (nie dotyczy ori radyjek skody, które maja to ustrojstwo wbudowane)
                    [O1 - 2.0 AQY silver ]
                    [SII - 2.0 CFFB pacific blau]

Komentarz

• marekzu
                      L&K
                      • 2007
                      • 1412
                      • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez flyski
                      przewód jest wprowadzony do podstawy anteny na stałe
                      je wprowadzony ale ma dlugosc jakies 15-20 cm i jest laczenie

Komentarz

• nico21
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 2640
                        • Volkswagen

Zamieszczone przez marekzu
                        je wprowadzony ale ma dlugosc jakies 15-20 cm i jest laczenie
                        dokladnie powierdzam, przerabialem to jak wsadzłęm w miejsce fabrycznej antene CB
                        DACAR.team

Komentarz

• flyski
                          Ambiente
                          • 2006
                          • 153
                          • Octavia I (1U2)
                          • AQY 2.0 MPI 115 KM

A to sorki ja odchyliłem tylko tapicere na tyle że widziałem wychodzący przewód a nie zauważyłem że jest dalej łączony
                          [O1 - 2.0 AQY silver ]
                          [SII - 2.0 CFFB pacific blau]

Komentarz

• Fleishmachine
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 292

dacki, najlepsze wyjscie to dorwac orginal - dwa miesiace temu moj ziomek rozwalil antene ( przy okazji wygielo troche blache w dachu ) w nowym polo. Szukalem zamiennikow w kilku wiekszych hurtowniach i nic - w sumie z otworem w dachu dalo by rade cos dopasowac, ale zeby nie ciagnac nowego kabla to musialem dobrac antene z takim zakonczeniem jak orginal - nie bylo takiej opcji. Antenke mozesz szukac w ASO, albo od ludzi co sciagaja angliki na czesci - ja kupilem wlasnie ori antenke z anglika za 40zl. Jak to wyglada z dojsciem od strony tapicerki... no im wiecej sciagniesz tym lepiej, wiadomo, ale jesli masz sprawne rece i wyczujesz jak antenka jest przykrecona to nie potrzebujesz az tyle przestrzeni i moze wystarczy sciagnac jedynie tylne oslone podsufitki.

Komentarz

• godzuki
                              Classic
                              • 2011
                              • 10

Potrzebuje wymienic sam bat anteny - jak kolega wyżej pisał rozumiem ze po wykręceniu co antena wychodzi tak troche mam złapać za ten gwint i da sie odkręcić sam bat ?

Komentarz

Pracuję...