Carrington,ari38, koledzy witamy
kilometry do przejechania po wyminanie akumulatora
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
kilometry do przejechania po wyminanie akumulatora
Mam pytanie. dziś wymieniłem akumulator. Wymiana spoko. Trzeba było ustawic radio i zegar. Po włączeniu silnika wskazanie komputeraze na paliwie mkoge jeszcze przejechać 450 km, a zbiornik paliwa pełny wic wystarczy na co najmniej 1.000 km. Co jest grane. Czy to ustąpi po nastepnym taankowaniu auta. Pomóżcie. Pozdrawiam :roll:
-
-
wg mnie komp zliczył Ci średnią spalania od momentu powtórnego odpalenia silnika i przełożył na zasięg, tzn. jeśli po wymianie aku odpaliłeś silnik i w danym momenci obliczył spalanie średnie np 12l/100km (pozycja nr2 w komp) to tym samym przy takim spalaniu przejedziesz 450km, a nie 1000km jakbyś miał średnie spalanie 5,5l.
Myślę,że jak przejedziesz kilka km to wszystko wróci do normy
pzdr
Przemek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzuzauwaz ze bedziesz jezdzil a ta wartosc bedzie troche nawet rosla - przy nastepnym tankowaniu wroci do normy
Zamieszczone przez marek01640wystarczy na co najmniej 1.000 km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzuto co ty za silnik masz ze tyle na zbiorniku robisz - chyba ze lejesz pod sam korek
Ale AGR-y maja to do siebie, mniej mocy i mniej paliwa :szeroki_usmiechO-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
U mnie po zatankowaniu na full komputerek pokazuje przeważnie zasięg 1080 km. Nie sprawdzałem prawdziwego zasięgu na pełnym baku ale podawany jest dość realny - robię głównie trasy, średnio jeżdzę 120 km/h.
A co do wymiany akumulatora - dzięki za info, upewniłem się, że "padnie" tylko zegarek, radio i wskazania komputerka. Przymierzam się bowiem także do wymiany aku.
Przy okazji: czy to prawda, że po wymianie i podłączeniu nowego aku trzeba odczekać 20-30 min. przed pierwszym odpaleniem, żeby elektronika nie zgłupiała ??? (takie teorie także krążą w świecie )Octavia Combi 2003 r. Ambiente 1.9 TDI 110 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroTo ja mam ciezka noge, bo na full baku robie kolo 850-900kkm :P
Ja mam raczej lekką nogę, a robię na baku (od zapalenia kontrolki do pierwszego odbicia pistoletu wlewam zazwyczaj około 45 litrów) około 800 km, ale muszę zaznaczć, że nie jest to tylko trasa.
Komentarz
-
-
rad10, jesli chodzi o tylko miasto, bak starcza mi na 650-800 km, zalezy czy sa kory czy nie. Cykl mieszany to 850-900km, ale naprawde sie nie paluje w trasie, jade minimum 110 :PByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marek01640Po włączeniu silnika wskazanie komputeraze na paliwie mkoge jeszcze przejechać 450 km, a zbiornik paliwa pełny wic wystarczy na co najmniej 1.000 km. Co jest grane. Czy to ustąpi po nastepnym taankowaniu auta. Pomóżcie. PozdrawiamTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Komentarz