Borykam się z tym problemem tak naprawdę od zakupu auta. W zeszłym tygodniu korzystając z okazji przeglądu po 30 tyś. zgłosiłem problem. Serwis diagnozował usterkę 2 godz., była próba podziałania przez Vaga, ale niestety skończyło się niepowiodzeniem. Decyzja serwisu - wymiana silników sterujących klapami. Obecnie czekam na części. Jak tylko będę po wymianie to oczywiście dam znać. I jeszcze jedno, choć gwarancja skończyła mi się dzisiaj wymiana wszystkich części odbędzie się jeszcze w ramach gwarancji. Niby to normalne, ale myślałem, że może być problem, a tu miła niespodzianka. Jak jeszcze wyeliminują to stukanie to będę ich wynosił pod niebiosa.
Problem z opuszczaniem tylnej szyby (elektryka)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez pimonslychac bzykniecie jak chce opuscic ale szyba ani drgnie
poniżej masz link co prawdopodobnie padło
na końcu jest "naprawa podnośnika szyb tył , rozwiń to i poczytaj masz tam również podane nr części jakie będą Tobie potrzebna
Komentarz
-
-
z tynią szybą miałem też coś podobnego i z przednią od kierowcy też i okazało się żę to przewody w tej gumie co jest po otworzeniu drzwi poprostu popękały i nię łączyły. Raz mi się też zdażyło że linki strzeliły ale wtedy szyba opdała. Tak czy siak trzeba zdjąć boczek bo bez tego nic się nie stwierdzi.
Jak to się stało z tylnią nie było kiedy tego zrobić aż doszlo do tego że centralka przestała działać i nie mogłem otworzyć drzwi a jak wiadomo że jak się zamknie alarmem to póxźniej nawet od środka się nie otworzy. Na szczęście pewnego dnia załapały i się otworzyły i od razu naprawiłem :wink:
Komentarz
-
-
Witam
odgrzeję temat. Rozebrałem boczek bo nie działa mi lewa tylna szyba. myślałem że urwana linka itp ale wszystko jest ok. W silniku cyka przy naciskaniu przycisku opuszczania szyb ale silnik nie chodzi. Po wymontowaniu silnika też tylko cyka i nie obraca się. Co to może być padnięty silnik czy jest tam jeszcze coś innego co mogło nawalić. Mechanizm podnoszenia jest ok.
Komentarz
-
-
oizo, w większości przypadków problem z kablami jak Krzycho-63 napisał :wink:
Sprawdź również czy we wtyczce na słupku jest zasilanie :!:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
Komentarz