Zamieszczone przez giiiienek
Problem z uruchamianiem 19,tdi AGR
Zwiń
X
-
-
Ja też założyłem świece NGK i nie narzekam chociaż przy -3 musi pare razy zakręcić zanim złapie,a co jest dziwne po tygodniu stania i temp dochodzących do -12 złapał od kopa(ale tak było od nowości czym większy mróz tym lepiej palił) wię pewnie jest troche prawdy że to zależy od wilgotności powietrza(czym bardziej mroźno tym powietrze jest bardziej suche).Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
Tak - kąt był ustawiany bardzo dokładnie i dodatkowo sprawdzany przy różnych temperaturach (porządny zakład :wink: ).Kuvel, Czy po wymianie rozrządu kontrolowałeś kąt wtrysku90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
Komentarz
-
Odpala mi autko jak podgrzeje ze 2-3 razy świece na tym mrozie. Czyzby swiece do wymiany?
Komentarz
-
Jakby świeca była nawalona to raczej już jej nie zagrzejesz nawet po 100 rozgrzaniu.Zamieszczone przez cerzamOdpala mi autko jak podgrzeje ze 2-3 razy świece na tym mrozie. Czyzby swiece do wymiany?
Może kompreja być słaba lub wtryski będą już niezbyt dobre.
Swieca jak pada to szarpie silnikiem po uruchomieniuTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Komentarz
-
Kurde to niebezpieczny sposób sprawdzania Maicroft, jak Ci sklei kabelki to może dupnąć prądem 80A i większym a to flesz ładny i można sobie łapki popażyć i cuś jeszcze :lol:Zamieszczone przez MaicroftJak bedzie iskra to swieca dziala na 80%Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
ja tez tak miałem odpalał dopiero za 3 razem wymieniłem swiece wszystkie nie ma co sprawdzac która padła bo i tak nastepne padna a koszt nie jest wielki. wiec proponuje kupic 4 nowe i wymienic. mi teraz pali od kopa a dzisiaj było -9 stopni i bez problemu
Komentarz
-
Komentarz
-
i należy mić jaja na miejscu, jak ktoś to zrobi bezmyślnieZamieszczone przez MaicroftTrzeba wiedziec jak dotknac
to mozesz mi wierzyć lub nie potrafi być 80A i więcej 20A jest po nagrzaniu świecyTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
Komentarz