[O2] BMN 2,0 TDI DPF/125kW

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Beker
    Classic
    • 2007
    • 10

Pozrowienia dla Areczka z Suwałk, widzianego po 20 w Grajewie (chyba). :szeroki_usmiech
    A tak mi wpadła ta octa w oko na skrzyżowaniu i sie jej przyglądałem.
  • wocek
    Rider
    • 2006
    • 342
    • Audi

Bardzo proszę wszystkich tych chłopaków i oczywiście dziewczyny ko którzy mają doświadzceniez z Rs-kami o pomoc.
    Mianowicie nie mam zielonego pojęcia o tym:
    - jakie do tej octy na okres zimy najlepiej założyć koła :?: chodzi mi o rozmiarówke
    - na jakiej oliwie ten diesel powinien chulać :?: w tej chwili ma Agipp (tak to się chyba pisze), ale chcę zmienić na dostępny u nas w kraju
    Z góry dziękuję
    wocek

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Zamieszczone przez wocek
      - jakie do tej octy na okres zimy najlepiej założyć koła :?: chodzi mi o rozmiarówke
      Nie wiem jakie najlepiej, bo nie bardzo wiem co kryje sie w tym przypadku pod słowem >najlepiej<.

Rozmiary przewidziane przez fabrykę, to 16, 17 i 18".

Wiec to na jakie sie zdecydujesz zalezy od wlasnych preferencji i priorytetów.

Jesli chodzi o olej, to z pomocą równiez przyjdzie Ci instrukcja.
      Jest tam napisane, ze musi byc olej spelniajacy normę 507.00. Ja osobiscie jezdze na Motul, ale rownie dobrze mozesz nalać kazdy inny spelniajacy tę normę.
      TDI 205PS

Komentarz

• kurynio
        Ambiente
        • 2007
        • 166

co do wyboru oleum może być pomocne masz DPF (filtr cząstek stałych) więc 507.00

co do rozmiaru opon to rozsądnym rozmiarem na zimę, ale także by nie stracił zbyt dużo ze swojego wyglądu wydaje się rozmiar 205/55 R16

Komentarz

• wocek
          Rider
          • 2006
          • 342
          • Audi

[quote="MiKruS"]z pomocą równiez przyjdzie Ci instrukcja.
          nie posiadam instrukcji w języku Polskim

Zamieszczone przez kurynio
          by nie stracił zbyt dużo ze swojego wyglądu wydaje się rozmiar 205/55 R16
          wygląd jest ważny, ale mi chodzi bardziej o bezpieczeństwo w okresie zimy
          Dzięki za te wypowiedzi, jeśli macie inne spostrzreżenia co do rozmiarówki to bardzo proszę o info
          wocek

Komentarz

• kurynio
            Ambiente
            • 2007
            • 166

To jest własnie rozmiar który pozwoli na normalne podróżowanie podczas zimy, by zbyt nie woziło po koleinach, wiadomow w zimie też są niezłe dziury przykryte wodą, więc niski profil jest niewskazany. Jeżeli nie zależy Ci tak bardzo na wyglądzie, a na większym amortyzowaniu nierówności i pewnemu poruszaniu się w naszych warunkach drogowych, to polecam 195/65 R15.
            Dla jasności oba te rozmiary są seryjnie stosowanymi rozmiarami tzn:
            205/55 R16 i 195/65 R15

Komentarz

• wocek
              Rider
              • 2006
              • 342
              • Audi

To jest własnie rozmiar który pozwoli na normalne podróżowanie podczas zimy
              Dzięki
              wocek

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

To jest własnie rozmiar który pozwoli na normalne podróżowanie podczas zimy, by zbyt nie woziło po koleinach, wiadomow w zimie też są niezłe dziury przykryte wodą, więc niski profil jest niewskazany. Jeżeli nie zależy Ci tak bardzo na wyglądzie, a na większym amortyzowaniu nierówności i pewnemu poruszaniu się w naszych warunkach drogowych, to polecam 195/65 R15.
                205/55 R16 i 195/65 R15
                piszesz bo wiesz, czy tylko Ci się wydaje ?

bo o minimalnym rozmiarze felgi w RS'ie to raczej nie masz bladego pojęcia :diabelski_usmiech

i tak na przyszłość - w RS'ie 15" felgi to można włożyć do bagażnika lub sobie zawiesić na nosie :twisted:
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

Nexus6, można też podpiłować zaciski aby fela weszła :diabelski_usmiech

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

Zamieszczone przez Nexus6
                    w RS'ie 15" felgi to można włożyć do bagażnika lub sobie zawiesić na nosie :twisted:
                    ja bym przeciagnal na lancuchy i na szyje zawiesil taki prawdziwy raperski lanuch
                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• wocek
                      Rider
                      • 2006
                      • 342
                      • Audi

Panowie Panowie Wy się tu przekomarzacie :wpysk: a ja chciałbym naprawdę wiedzieć kierując się jak
                      Zamieszczone przez MiKruS
                      Wiec to na jakie sie zdecydujesz zalezy od wlasnych preferencji i priorytetów.
                      Preferencie to jak pisałem wcześniej
                      BEZPIECZENSTWO w okresie zimy. Biorę pod uwage 205/55 R16, albo 215/55 R16.
                      Co radzicie :?: bo dalej :niewiem
                      Pozdrawiam i proszę o podpowiedz
                      wocek

Komentarz

• Nexus6
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 4847
                        • Volkswagen

wocek, Twoje bezpieczeństwo w zimie zależy TYLKO i WYŁĄCZNIE od Ciebie i Twoich umiejętności,
                        opona zimowa jest tutaj tylko "miłym" dodatkiem i ta różnica 1 cm czy 2 cm na szerokości ani wielkiego szału ani wielkiej różnicy nie zrobi :diabelski_usmiech
                        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• MiKruS
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7976

Jeżeli nie zależy Ci tak bardzo na wyglądzie, a na większym amortyzowaniu nierówności i pewnemu poruszaniu się w naszych warunkach drogowych, to polecam 195/65 R15.
                          205/55 R16 i 195/65 R15
                          Duży rozmiar kół nie służy tylko do poprawiania wyglądu, ale również, a raczej przede wszystkim ma poprawić właściwości trakcyjne.

O ile w autach o mocach rzędu 100KM ma to niewielkie znaczenie, o tyle w samochodach, które mają moc pod 200KM i moment obrotowy blisko 400Nm w 2/3 zakresu obrotów, niski profil zwiększa wpływ kierowcy nad panowanie nad całym bałaganem.

Ja osobiście planowałem założyć 17ki na zimę, ale ostatecznie zdecydowałem sie pozostać przy rozmiarze 18 cali.

Uwazam, ze 16 cali w aucie ponad 200 konnym (u mnie po chiptuningu), to juz jest kiepska sprawa. Silnik robi się wtedy szybszy od budy, a chyba nie o to chodzi.

Oczywiscie jesli mieszka się w rejonach, gdzie jest bardzo zly stan drog, albo duze opady sniegu to i tak nie jezdzi sie dynamicznie, wiec wtedy lepiej pewnie zadbac bezpieczenstwo felg i zawieszenia.

Dlatego tak jak napisalem - wszystko kwestia preferencji.
                          TDI 205PS

Komentarz

• Jabar1975
                            RS
                            • 2006
                            • 3331

wocek, sprzedales "mojego" ASZ-ta??
                            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• wocek
                              Rider
                              • 2006
                              • 342
                              • Audi

sprzedales "mojego" ASZ-ta??
                              Jeszcze nie Mariuszku bo jestem w trakcie zkupu upragnionej Rs-ki, ale jak sobie pomyślę, że ma iść do obcych to aż mi się serce kraje przeciesz Twoja :P oj co ja mówię toż to jusz roczek jak jest moja i tylko moja :szeroki_usmiech ma dopiero 60kkm i te cudowne 169 kucyków.
                              Jak sfinalizuje wszystko to napewno dam Ci znać. Pozdrawiam Wocek
                              wocek

Komentarz

• kurynio
                                Ambiente
                                • 2007
                                • 166

Przyznaję się bez bicia, o tym 15 calowych kolach napisalem bez sprawdzenia z przyzwyczajenia ogólnie do rozmiarów stosowanych w Octavii II. Niestety dla 312mm tarczy hamulcowej i zacisków w RS-ie najmniejszym homologowanym przez producenta rozmiarem felgi jest 6,5x16 cala.

głupio aż straszno ops:

Komentarz

• wocek
                                  Rider
                                  • 2006
                                  • 342
                                  • Audi

kurynio,
                                  Przyznaję się bez bicia,
                                  Nikt tu nikogo nie będzie bił najwyżej :zastrzelic ale to żart, a co ja mam powiedzieć nic :niewiem i myślę , że mnie nie sastrzelą :tuk:
                                  wocek

Komentarz

Pracuję...