zakupilem octę z 99 bez ABSu (niestety) - tzn przy hamowaniu blokuje kola i nie ma swiecącej zadnej kontrolki dotyczącej ABSU.
byly takie wersje?
Ile kosztowalby pelny ABS z instalacją? A może mam tylko uszkodzony system?
JIMMYtm, jak hamujesz gwaltownie mocno to slyszysz jakies trzaski/szuranie z przodu?
Po drugie.
Mozliwe ze masz przedliftowy budzik i przepalila sie zarowka ( o ile w przedliftowym tam byla umieszczona ikonka od ABSu )
Kolejna sprawa, jesli chodzi o dokladke ABSu to nie wiem jak to jest, ale wiem ze koledzy z LeonClubu dokladali ESP i nie bylo z tym problemow. Skoro z tym nie bylo to i ABS da sie dolozyc :P
misiek^wro, W przedliftowym zestawie wskaźników była kontrolka ABS,jeśli takowy występował.
Jwśli nie było,to dołożenie nie jest takie proste i takie tanie jak Ci się wydaje
4 piasty,cztery czujniki i pompa ABS,wiązka przewodów i robocizna,przewody h-cowe i mnóstwo drobnych rzeczy czyni taką inwestycję nieopłacalną.Nie wiadomo,co powie ECU,jeśli nie jest przystosowany do pracy z ABS-em.
Jeśli nie było w serii,to trzeba się z tym pogodzić.
JanuszSz, imo dokladka wcale nie bedzie taka bolesna dla kieszeni jak sadzisz, a ecu przeciez czesto bangla z roznymi rzeczami, ktore sie do niego adaptuje, na bank jest procedura i tyle :P
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Kolejna sprawa, jesli chodzi o dokladke ABSu to nie wiem jak to jest, ale wiem ze koledzy z LeonClubu dokladali ESP i nie bylo z tym problemow. Skoro z tym nie bylo to i ABS da sie dolozyc
Tylko,ze ESP działa na bazie istniejącego juz ABS-u,natomiast w przypadku JIMMYtm jest to z pewnoscią inwestycja tak jak pisze JanuszSz nieopłacalna.Ja w kazdym razie bym sobie odpuscił.
Komentarz