Vše ze světa aut a motorek. Recenze, hodnocení, srovnávací testy i crash testy. Novinky, bazar, servis, česká auta. Vlastní videa a profesionální video recenze.
ps. w czerwcu jak kolega kupowal samochod, to w gdansku mu zaproponowali OII 1.9 Tdi ze znizka 8.000 zl + 4.000 zl dla pracownikow MSWiA = czyli razem 12.000 zl....
AdamB, te porozbijane będą na wyprzedaży rocznika :diabelski_usmiech Co do dużych zniżek dla pracowników to może być. Podobno w fabrykach BMW jak pracownik kupi nowe auto i sprzeda je po roku to i tak nic na tym nie traci (taką ma zniżkę na zakup). Część dostawców np. na Fiata ma 13-18% rabatu.
Ceed jest swiezy i sam jestem ciekaw co bedzie z tymi autami za rok/dwa. Wtedy juz auta beda mialy ciut przejechane i zobaczymy jak dziala gwarancja na 7 lat
Zoltar, Jak sadze, z serwisem jeszcze nie mieliscie do czynienia, jak wiem jak dzialal kilka lat temu lokalny serwis Kia, to nawet punkty Daewoo byly lepsze
Ceed jest swiezy i sam jestem ciekaw co bedzie z tymi autami za rok/dwa. Wtedy juz auta beda mialy ciut przejechane i zobaczymy jak dziala gwarancja na 7 lat
Zoltar, Jak sadze, z serwisem jeszcze nie mieliscie do czynienia, jak wiem jak dzialal kilka lat temu lokalny serwis Kia, to nawet punkty Daewoo byly lepsze
Serwis całkiem spoko jest w Wejherowie
Inne punkty mają średnie opinie
Co do ceny... Panowie
Za 68 000 zł mam wersję Wagon z AC, metalic'iem, z kurtynami, z klimą, z mp3 w kierownicy z aux/usb, centralny w scyzoryku, el. szyby + lustra, podłokietnik, schowek w podłodze bagażnika, takie pierdoły jak lakierowane lusterka, czy lampki w osłonie pomijam, ze 115 km dieslem, który pali na 4 km odcinku na zimno 6.5 litra przy obecnej temp. Dodatkowo są of coz czujniki parkowania, alarm, blokada, dywany, listwy, chlapacze itd. itd.
Auto prowadzi się świetnie, przy O1 to gokart :lol: O2 też minimalnie z tyłu
Świetne jest jak pisałem wyciszenie.
Ps.
Na forum Kia podniecają się trzeszczeniem np. rolety bagażnika... A to trzeszczenie jest tak pomijalne i typowe dla aut combi, że czytanie takich narzekań poprawia mi humor :lol:
Ta gwarancja wzbudziła w ludziach oczekiwania na miarę minimum serii 5 Bmw :lol:
Mnie też niewiele brakło, a kupiłbym Cee'da. Najbogatsza wersja wyposażenia z silnikiem diesla 140KM+ESP i inne dodatkowe wyposażenie ok 83PLN. Za taką OII trzeba zapłacić jakieś 20PLN więcej. Mnie przekonało do OII przywiązanie do Skody i to, że nie zamierzam już nigdy kupować auta, które jest w produkcji krócej niż 2 lata. Zastanawiam się za to nad pro_cee'd
Przed kupnem OII rozglądałem się za różnymi samochodami typu Focus, Auris, Cee'd, OII.
Przymierzałem się do każdego z nich. Focus przegrał ergonomią, Auris jest zbyt małym samochodem jak za pieniądze które się ceni. W Cee'd -ie źle mi się siedziało i materiały były gorszej jakość. OII najbardziej spodobała mi się w środku+dobry rabat tak więc wybór był prosty. Jeżeli nie doszło by do skutku zakup OII, wybrałbym Focusa 1.8 TDCI 115KM.
Chodzi o to że nie mogłem zająć w nim wygodnej pozycji za kierownicą,nie mogłem podeprzeć sobie łokci na podłokietnikach w drzwiach i tym czymś pomiędzy siedzeniami co jest dla mnie ważne.
Ale to jest moje odczucie oczywiście.
Komentarz