Także podziękował
Test: Kia Cee´d SportyWagon vs. ©koda Octavia Combi
Zwiń
X
-
Ojciec ma takie auto i jeśli chodzi o silnik bez porównania lepszy od Skody. Jest cichy, dynamiczniejszy, spalanie bardzo zbliżone, może ciut niższe.
Na nierównej drodze pewniejszy, niż normalna Octa, ale za to zawias jest głośny...
Na razie nic nie trzeszczy, co na początku produkcji było zmorą, inne marki też miały/mają ten problem.
Skrzynia precyzyjna, czasami problem ze wstecznym.
Wyciszenie, wyraźnie ciszej, szczególnie przy 140-150
Pozycja za kółkiem inna i wymaga przyzwyczajenia, wyposażenie jak na cenę bardzo dobre.
Ps.
Pracownicy Skody mieli teraz fajną promocję, 25 koła rabatu na OII, nawet najwięksi "przeciwnicy" kupili :lol:
Pozdrowww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
AdamB, te porozbijane będą na wyprzedaży rocznika :diabelski_usmiech Co do dużych zniżek dla pracowników to może być. Podobno w fabrykach BMW jak pracownik kupi nowe auto i sprzeda je po roku to i tak nic na tym nie traci (taką ma zniżkę na zakup). Część dostawców np. na Fiata ma 13-18% rabatu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej10825 tysiecy??? wow....
ale to chyba tylko pracownicy co?www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Ceed jest swiezy i sam jestem ciekaw co bedzie z tymi autami za rok/dwa. Wtedy juz auta beda mialy ciut przejechane i zobaczymy jak dziala gwarancja na 7 lat
Zoltar, Jak sadze, z serwisem jeszcze nie mieliscie do czynienia, jak wiem jak dzialal kilka lat temu lokalny serwis Kia, to nawet punkty Daewoo byly lepsze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCeed jest swiezy i sam jestem ciekaw co bedzie z tymi autami za rok/dwa. Wtedy juz auta beda mialy ciut przejechane i zobaczymy jak dziala gwarancja na 7 lat
Zoltar, Jak sadze, z serwisem jeszcze nie mieliscie do czynienia, jak wiem jak dzialal kilka lat temu lokalny serwis Kia, to nawet punkty Daewoo byly lepsze
Inne punkty mają średnie opinie
Co do ceny... Panowie
Za 68 000 zł mam wersję Wagon z AC, metalic'iem, z kurtynami, z klimą, z mp3 w kierownicy z aux/usb, centralny w scyzoryku, el. szyby + lustra, podłokietnik, schowek w podłodze bagażnika, takie pierdoły jak lakierowane lusterka, czy lampki w osłonie pomijam, ze 115 km dieslem, który pali na 4 km odcinku na zimno 6.5 litra przy obecnej temp. Dodatkowo są of coz czujniki parkowania, alarm, blokada, dywany, listwy, chlapacze itd. itd.
Auto prowadzi się świetnie, przy O1 to gokart :lol: O2 też minimalnie z tyłu
Świetne jest jak pisałem wyciszenie.
Ps.
Na forum Kia podniecają się trzeszczeniem np. rolety bagażnika... A to trzeszczenie jest tak pomijalne i typowe dla aut combi, że czytanie takich narzekań poprawia mi humor :lol:
Ta gwarancja wzbudziła w ludziach oczekiwania na miarę minimum serii 5 Bmw :lol:
Pozdro :szeroki_usmiechwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
no no niezle cacko - niedlugo trzeba bedzie zmienic nazwe foruma na Oczywiscie Ceed Polska :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975no no niezle cacko - niedlugo trzeba bedzie zmienic nazwe foruma na Oczywiscie Ceed Polska :diabelski_usmiechwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Mnie też niewiele brakło, a kupiłbym Cee'da. Najbogatsza wersja wyposażenia z silnikiem diesla 140KM+ESP i inne dodatkowe wyposażenie ok 83PLN. Za taką OII trzeba zapłacić jakieś 20PLN więcej. Mnie przekonało do OII przywiązanie do Skody i to, że nie zamierzam już nigdy kupować auta, które jest w produkcji krócej niż 2 lata. Zastanawiam się za to nad pro_cee'd
Komentarz
-
-
Przed kupnem OII rozglądałem się za różnymi samochodami typu Focus, Auris, Cee'd, OII.
Przymierzałem się do każdego z nich. Focus przegrał ergonomią, Auris jest zbyt małym samochodem jak za pieniądze które się ceni. W Cee'd -ie źle mi się siedziało i materiały były gorszej jakość. OII najbardziej spodobała mi się w środku+dobry rabat tak więc wybór był prosty. Jeżeli nie doszło by do skutku zakup OII, wybrałbym Focusa 1.8 TDCI 115KM.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamuZamieszczone przez AdamBFocus przegrał ergonomiąTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamuZamieszczone przez AdamBFocus przegrał ergonomią
Ale to jest moje odczucie oczywiście.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz