to juz chyba lepiej kupic nowe w danym kolorku :]
[O1] xenony do O1 (przed liftingiem)
Zwiń
X
-
dosc dokladnie opisalem ten temat ja jak i sporo innych osob na forum - po pierwsze jest to nielegalne i w razie kontroli policji tracisz dowod rejestracyjny a po drugie jakbys ich nie ustawil to i tak bedziesz oslepial innych - sam chcialem to zalozyc do siebie wiec uwierz mi ze DOKLADNIE zapoznalem sie z tematem.
Komentarz
-
-
Odradzam , duzo cyrkow a efekt nie jest rewelacyjny. Policja czesto sprawdza czy posiadaja homo. Szczerze troche wyglada to tak : / chcialbym ale mnie nie stac ... /
Zamiast xenonów polecam dobre żarówki za 100 - 120 PLN efekt bedzie ciekawy i full legal .Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Widze, ze piszecie, ze to nielegalne, a oni o jakims certyfikacie pisza..... ale moze ktoś na forum sie znjadzie co ma załozony ten zestaw. Bo dzwoniłem do jegomościa i mowił, że do octavi były kupowane (o ile mozna wierzyć)
[ Dodano: Sro 02 Sty, 08 15:49 ]
Geralt - mozesz ten link wstawic z tym opisem
Komentarz
-
-
cerzam, to że coś ma certyfikat CE (oczywiście jeśli ma go naprawdę a nie wydrukowane samodzielnie przez dystrybutora :twisted: ) oznacza że produkt jest dopuszczony do obrotu w UE i spełnia ogólnie jakieś tam normy ( http://pl.wikipedia.org/wiki/CE )
Jednak nawet jeśli taki produkt ma certyfikat CE, nie oznacza to IMO, że jego używanie jest zgodne z prawem o ruchu drogowym i pokrewnymi, że o zdrowym rozsądku nie wspomnę.
Komentarz
-
-
Wymyj klosze od srodka to bedzie lepiej swiecic. Czlowieku pomysl ze bedziesz mial wypadek i ktos zginie ... wtedy masz pozamiatane z takimi wynalazkami. Placisz za remont 2 samochodów z wlasnej kieszeni a nie z OC i jeszcze Cie prokurator sciga. Jezeli chwyca Cie miski to placisz na starcie 300 zl i tracisz dowód. Dodatkowo oslepiasz wszystkich podrodze a jak trafisz na dresa to Ci wytlumaczy dlaczego nie warto ... :lol:
PS: Znak CE moze miec ale nie ma dopuszczenia do stosowania w Skodzie oktavi :-(
Dla przykladu niebieski kogut tez ma znak CE a nie mozna go używać ...Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
cerzam, do Octavii nie , ale do Seata moi znajomi włożyli i powiem szczerze , że nie oślepia ale mamy dobre zestawy od dobrego znajomego
Zamieszczone przez djczascerzam, załóż a osobiście sie pofatyguje do Kielc znajdę cię i wytłukę reflektory (zmobilizuje cię to na zmianę po lifcie i założenia ori reflektorów) albo zrób inny eksperyment strzel sobie fleszem z aparatu w oko z odległości max 20 cm
Nie popadajmy w paranoję.
PozdroByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Ziomal, widzisz a jednak odróżnisz bawisz sie w fotografa a ślepy jesteś jak nie widzisz różnicy pomiędzy legalnym xenonem a wsadem
Co do przyciemnienia to twoja brożka czy coś widzisz z boku czy nie ale jak ktoś mnie oślepia z naprzeciwka to już nie jest tak różowo w niego może nie trafie ale w innego za nim kto wie jak lubisz druciarstwo to twoja sprawa ale sie tym nie chwal
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasZiomal, widzisz a jednak odróżnisz bawisz sie w fotografa a ślepy jesteś jak nie widzisz różnicy pomiędzy legalnym xenonem a wsadem
PozdrawiamByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Ziomal, ślepy jesteś i tyle ci powiem czym wyregulujesz jak konstrukcja luster jest przystosowana do światła emitowanego prze źródło halogenowe czyli uzyskane przez żarzący sie pręt anie łuk elektryczny który wymaga innej konstrukcji luster aby u kierunkować strumień światła.Jak naprawdę tego nie pojmujesz to popatrz na ludzi spawających w nocy wszystko jest dokoła oświetlone. i teraz wyobraź sobie jak ukierunkować to źródło światła przyjrzyj sie dobrze lustrom s80 z xenonem oryginalnym i h4 tak samo lagunie. Jak myślisz dlaczego 80% producentów używa soczewek? po to aby nie biło w górę światło. Przyjrzyj sie dokładnie co sie dzieje we mgle na światłach z druta. Będziesz sam siebie oślepiał ale co tam lepiej kupić i za 400 zł podróbkę chińską bez homologacji potem płacić za przegląd bo akurat ktoś miał ochotę sprawdzić i zabrał dowód.
Zastanów sie nad tym.
A jak dalej będziesz popierał druciarstwo to jak będziesz potrzebował coś napisz potrzebna mi pomoc najlepiej druciarstwo bo taniej
Komentarz
-
-
Jest jeszcze inna mozliwosc. Bediesz mial przyposcmy dzwona ... czego nie zycze, ale rozne rzeczy sie zdarzaja. I jak sie przyczepi ubezpieczyciel ze masz nie homologowane xenony to teoretycznie poruszales sie samochodem niedopuszczonym do ruchu. Zapomnij wtedy o ubezpieczeniu . Nie wiem czy tak jest napewno, ale jak ktos bedzie chcial sie przyczepic to sie przyczepi.
Komentarz
-
-
Panowie, dajcie spokoj - i tak kazdy zrobi, co bedzie chcial. Ja popieram DjCzasa w 100000% - nie stac mnie - nie robie dziadostwa. Jak to ktos kiedys slicznie ujal - z gowna waty nie ukrecisz - proponuje dobre zarowki i czyste lampy - ja tak mam i nie narzekam na widocznosc. A jak bedzie mi sie ksenon marzyl - to zrobie to jak nalezy.
Wiem wiem, nikt z zainteresowanych mnie nie poprze - ale jak wam przyjdzie wylozyc parenascie klockow za brak dopuszczenia oswietlenia do ruchu - bo komus trza bedzie furke naprawic - to sie bedziecie klepali tymi rozbitymi "xenonami" po glowach.Jeżeli zarabiasz dużo pieniędzy pomóż tym, którzy potrzebują środków na przetrwanie - pomagając kosztujesz największego bogactwa pieniędzy
Komentarz
-
-
lec
Bond ma zalozone HID z tymze na długie i z ZTCW to sobie chwali...
ja jak mi czasu starczy sobie tez zafunduje
Komentarz
Komentarz